Ads 468x60px

Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/5: ΟΧΙ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ PISA - 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ


 

Γ΄ΕΛΜΕ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                               Θεσσαλονίκη 8/5/2023

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                 

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

 

 ΤΕΤΑΡΤΗ 10/5: ΟΧΙ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ PISA 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ  3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ,  3Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΥΚΕΩΝ ΚΑΙ 4Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

 

Παραμονές των εκλογών, η κυβέρνηση της ΝΔ  και η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ οδηγεί στα δικαστήρια τις ομοσπονδίες της εκπαίδευσης, αυτή τη φορά για την πανελλαδική στάση εργασίας τη μέρα διεξαγωγής  των εξετάσεων της λεγόμενης Ελληνικής PISA. Για πολλοστή φορά  η κυβέρνηση καταθέτει αγωγή εναντίον απεργιακής κινητοποίησης, με την οποία ουσιαστικά αρνείται το δικαίωμα της απεργίας στους εκπαιδευτικούς!

 

Η απόφασή τους να ξαναστείλουν τους εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια, ενεργοποιώντας τον αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό ν. Χατζηδάκη δείχνει ότι θέλουν να καταστείλουν κάθε απεργία κι αγώνα που αμφισβητεί την πολιτική εκείνη που υπαγορεύεται από τα αντιδραστικά σχέδια ΕΕ – ΟΟΣΑ. Η καταστολή, ο φόβος, ο περιορισμός των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών είναι τα « όπλα» τους, επιχειρώντας να διαμορφώσουν μια νέα ζοφερή πραγματικότητα διάλυσης του δημόσιου σχολείου.

 

Οι εξετάσεις PISA σε 300 δημοτικά και 300 Γυμνάσια αποτελούν την αφετηρία μιας επιχείρησης καθολικής εφαρμογής του μορφωτικού αποκλεισμού στην εκπαίδευση. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων των μαθητών/τριών στη, ολόπλευρη μόρφωση, το σχολείο της κριτικής σκέψης, ενάντια στις χορηγίες και τη γνώση εμπόρευμα. Δεν επιτρέπουμε να γίνουν οι μαθητές και μαθήτριές μας, τα σχολεία μας πειραματόζωα ενός ολέθριου πειράματος διάλυσης, κατηγοριοποίησης, ανταγωνισμού και ιδιωτικοποίησης του δημόσιου σχολείου!

 

Απέναντι σ αυτήν την εξέλιξη:

· Προκηρύσσουμε ως Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ 3ωρη στάση εργασίας, την Τετάρτη 10/05, τις ώρες προγραμματισμένης διενέργειας των εξετάσεων του διαγωνισμού της “Ελληνικής” PISA, προκειμένου να

διευκολυνθούν οι συνάδελφοι των σχολείων της περιοχής μας να μην συμμετέχουν σε καμιά διαδικασία που σχετίζεται με τον εν λόγω διαγωνισμό. Η στάση εργασίας αφορά κάθε συνάδελφο που εμπλέκεται καθ' οιονδήποτε τρόπο με το διαγωνισμό.

 

Eνημερώνουμε τις/τους συναδέλφους ότι στην περίπτωση που η στάση που έχει προκηρυχθεί από την ΟΛΜΕ χαρακτηριστεί ως παράνομη από το δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγε η Κεραμέως, μπορούν να κάνουν χρήση της στάσης εργασίας που έχει προκηρυχθεί από την ΕΛΜΕ  μας και την ΑΔΕΔΥ που έχει ήδη αποφασίσει την προκήρυξη 4ωρης στάσης, προκειμένου να ακυρώσουμε τις εξετάσεις PISA. 

 

· Καλούμε τους/τις συναδέλφους/ισσες σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας και στις συγκεντρώσεις - κινητοποιήσεις έξω από τα σχολεία μας,  3ο Γυμνάσιο Συκεών και 4ο Γυμνάσιο Πολίχνης.

 

· Καλούμε τους γονείς και τους μαθητές/τριες να συμβάλλουν και αυτοί στη κατάργηση των εξετάσεων της Pisa και στην ακύρωση τους.  

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ-ΓΟΝΕΙΣ-ΜΑΘΗΤ(ΡΙ)ΕΣ ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ PISA, ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                             ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                             ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR