Ads 468x60px

Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Η συνδικαλιστική δράση και η συναδελφική αλληλεγγύη δεν ποινικοποιούνται, ούτε στον Άλιμο, ούτε πουθενά!


 

Γ΄ΕΛΜΕ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                   Θεσσαλονίκη 10/5/2023

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                 

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

 

Η συνδικαλιστική δράση και η συναδελφική αλληλεγγύη δεν ποινικοποιούνται, ούτε στον Άλιμο, ούτε πουθενά!

 

Η Γ΄ΕΛΜΕ Θ στηρίζει και εκφράζει την αλληλεγγύη του/της στα συνδικαλιστικά στελέχη της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, Κατερίνα Γιαννούλια, Βασίλη Γκιτάκο, Μάριο Κατσουρό και Γιάννη Καπράλο οι οποίοι διώχθηκαν ποινικά από τη δημοτική αρχή Αλίμου, γιατί άσκησαν τα νόμιμα και συνταγματικά κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα, προκειμένου να υπερασπιστούν και να στηρίξουν εργαζόμενη του δήμου Αλίμου, όπως όφειλαν.

Οι 3 εξ αυτών αθωώθηκαν πρωτόδικα, ενώ εκκρεμεί έφεση για άδικη και ανυπόστατη  καταδικαστική απόφαση σε βάρος  του Βασίλη Γκιτάκου.

Ωστόσο, δέχονται όλοι εκ νέου επίθεση, με έφεση που ασκήθηκε ενάντια στην αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου. Είναι προφανές ότι η πολιτική του Νόμου Χατζηδάκη, ενάντια σε κάθε συνδικαλιστική δράση, βρίσκει υπέρμαχους-ες μέσα στα δικαστήρια. Από τη σκοπιά των εργαζομένων και των αδικημένων δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την απαγόρευση της συναδελφικής αλληλεγγύης και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Στις 25 Ιούνη 2021, η δημοτική αρχή Αλίμου του κ. Ανδρέα Κονδύλη, γνωστή για τις αυθαιρεσίες, τον αυταρχισμό της αλλά και από τα εξώδικα που έχει στείλει σε σειρά σωματείων εργαζομένων, σέρνει στα δικαστήρια τα παραπάνω συνδικαλιστικά στελέχη, γιατί τον Ιούλιο του 2017 τόλμησαν μαζί με πλήθος εργαζόμενων, δημοτών και εκπροσώπων δημοτικών παρατάξεων, να υπερασπιστούν την τότε αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου, η οποία άσκησε τα νόμιμα δικαιώματά της και διεκδίκησε την τήρηση της νομιμότητας στο δήμο Αλίμου, που είχε παραβιαστεί, όπως διαπίστωσε και το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.), σε έλεγχο που πραγματοποίησε. Για τον ίδιο λόγο, της δήθεν υπεξαγωγής …του δικού της εγγράφου-καταγγελίας,  η συναδέλφισα δικαιώθηκε πρόσφατα και στο εφετείο σε ποινική δίωξη που εκδικητικά είχε προχωρήσει η δημοτική αρχή Αλίμου, με σκοπό την εξόντωση της.

Με ανυπόστατες και κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος των συνδικαλιστικών στελεχών οι οποίες δεν τεκμηριώνονται, ούτε από το ιστορικό, ούτε από το περιεχόμενο και την ουσία της υπόθεσης, καθώς η παρουσία τους είχε αποκλειστικό σκοπό την έκφραση συναδελφικής αλληλεγγύης και την υπεράσπιση της τότε αντιπροέδρου του τοπικού Συλλόγου Εργαζομένων, που άδικα κατηγορήθηκε και επιχειρήθηκε εκδικητικά η απόλυσή της, η δημοτική αρχή Αλίμου προσπαθεί να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική δράση και την συναδελφική αλληλεγγύη και δεν είναι η πρώτη φορά που το πράττει.

 Η έκφραση της αλληλεγγύης και η «απελευθέρωση» των συναδέλφων από τη σειρά διώξεων που δέχονται, παρά την πρωτόδικη αθώωσή τους, από τις παραπάνω κατηγορίες και σε επίπεδο έφεσης, έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα, που η κυβέρνηση με τον αντεργατικό Νόμο Χατζηδάκη, ποινικοποιεί ΚΑΘΕ ΑΠΕΡΓΙΑ και ο μόνος τρόπος «αντιμετώπισης» των αιτημάτων των εργαζομένων είναι τα δικαστήρια, απαγορεύοντας σε πολλές ομοσπονδίες του Δημοσίου και την ίδια την ΑΔΕΔΥ ακόμα και την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση. Την ίδια ώρα που η πολιτική της κινδυνεύει να δημιουργήσει παντού «νέα Τέμπη»!

Είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίζουμε και να στεκόμαστε στο πλευρό κάθε εργαζόμενου, κάθε αγωνιστή, που μάχεται ενάντια στην κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία, στον αυταρχισμό και στην καταπάτηση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας.

Καταδικάζουμε την τακτική της δημοτικής αρχής Αλίμου που πάει χέρι – χέρι με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και απαιτούμε την απαλλαγή όλων των συνδικαλιστικών στελεχών που διώκονται με στόχο την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, την τρομοκράτηση και τη φίμωση των εργαζομένων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR