Ads 468x60px

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ\ΤΡΙΩΝ Παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ, Παρασκευή 13/10, 2.30μμ, ΔΔΕ Δυτικής Θεσ/νίκης

Γ΄ΕΛΜΕ- Θ                                                                                                       Θεσσαλονίκη 11/10/2023

Πρ. Κορομηλά 51

 τηλ. 6978300483/6977444398

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/

fb : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ

ΌΧΙ ΑΛΛΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ\ΤΡΙΩΝ ΜΑΣ. 

ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ! 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ\ΤΡΙΩΝ


Παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ, Παρασκευή 13/10, 2.30μμ, ΔΔΕ Δυτικής Θεσ/νίκης 


Τα κενά δεν καλύφθηκαν ούτε στη Β φάση προσλήψεων αναπληρωτών
Μετά τη Β φάση προσλήψεων αναπληρωτών (12.779 πανελλαδικά, 200 στη Θεσσαλονίκη), χιλιάδες παραμένουν  τα κενά στα σχολεία σε όλη τη χώρα και εκατοντάδες στη Θεσσαλονίκη και  συνεχίζονται οι χιλιάδες χαμένες ώρες στα σχολεία. Τα στοιχεία διαψεύδουν τις δηλώσεις της κυβέρνησης και των επιτελείων τους για ομαλή έναρξη της χρονιάς και έγκαιρη κάλυψη των κενών. 
Πανελλαδικά οι προσλήψεις πέρσι στην Α/βαθμια και στην Β/θμια εκπαίδευση ξεπέρασαν τις 47.000 , χωρίς να έχουν καλυφθεί όλα τα κενά και σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης, ενώ οι προσλήψεις φέτος είναι 41.132  (28.353 στη Α Φάση, και 12.779 στη Β φάση). 

Στη Θεσσαλονίκη συνολικά τα κενά είναι 229. Τα 150 κενά είναι στη γενική παιδεία (50 στη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, 100 στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης) και τα 79 είναι στην ειδική αγωγή (40 στη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, 39 στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης).
Δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτά,  τα κενά σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές, Στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης πέρσι προσλήφθηκαν πάνω από 100 αναπληρωτές στις προσφυγικές δομές, στην Ενισχυτική διδασκαλία, στα ΕΠΑΛ/ΜΝΑΕ και σε ειδικότητες του Καλλιτεχνικού σχολείου Αμπελοκήπων, ενώ φέτος προσλήφθηκαν μόλις 3 για ΔΥΕΠ στη Θεσσαλονίκη!
 Οι συνολικές προσλήψεις αναπληρωτών σε όλες τις δομές στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης ήταν πέρσι 647, ενώ φέτος είναι 449.

Φέτος προσλήφθηκαν στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης στη γενική παιδεία  288 αναπληρωτές (202 στην Α φάση και 83 στη Β φάση), ενώ πέρσι οι συνολικές προσλήψεις των αναπληρωτών στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης στη γενική παιδεία ήταν 389.
Στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης στη γενική παιδεία οι 83 προσλήψεις αναπληρωτών στη Β φάση δεν επαρκούν να καλύψουν τα κενά των σχολείων  και συνεχίζουν να υπάρχουν 100 κενά σε όλες τις ειδικότητες.
Στην ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης στην ειδική αγωγή οι 63 προσλήψεις αναπληρωτών (21 στα Τμήματα Ένταξης – Σ.Μ.Ε.Α.Ε.  και 42 στην Παράλληλη), δεν επαρκούν λόγω των αυξημένων αναγκών που παρουσιάζονται φέτος και συνεχίζουν να υπάρχουν 39 κενά σε όλες τις ειδικότητες ( 12 στα Τμήματα Ένταξης – Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και 27 στην Παράλληλη). Οι δε αναπληρωτές\τριες  της παράλληλης, κατά παράβαση της νομοθεσίας, καλύπτουν μέρος μόνο των συνολικών ωρών κάθε μαθητή/τριας, ενώ κάθε μαθητής δικαιούται έναν εκπαιδευτικό.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ.

Η πολιτική των περικοπών στην εκπαίδευση στα πλαίσια του δημισιονομικού «κόφτη» και της λιτότητας, αφήνει τα σχολεία χωρίς το αναγκαίο εκπαιδευτικό, οδηγεί στο απαράδεκτο καθεστώς των προσλήψεων κατά δόσεις- φάσεις,  υποβαθμίζει  περαιτέρω την  εκπαιδευτική διαδικασία , απαξιώνει την εργασία των εκπαιδευτικών , χτυπά τα  μορφωτικά  δικαιώματα και τις ανάγκες παιδιών. 
Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση μπορεί να αλλάξει μόνο με γενναία χρηματοδότηση της εκπαίδευσης και μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης διορίστηκαν φέτος μόλις 3 καθηγητές τη στιγμή που έχουμε  111 συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων. 

Αδιαφάνεια και παρατυπίες στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών\τριων 

 Κυβέρνηση, Διοικήσεις εκπαίδευσης και τα ελεγχόμενα από την κυβέρνηση «ΠΥΣΔΕ» προχωρούν σε τοποθετήσεις παραβιάζοντας εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών, χωρίς να ισχύουν κριτήρια διαφάνειας και αντικειμενικότητας στις προσλήψεις και τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών, όπως  πρότειναν οι ΕΛΜΕ.
Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις μέσω ΟΠΣΥΔ και με καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, καθώς και με προεπιλογή των κενών σε κάθε ειδικότητα από τους ΔΔΕ. Η ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, μετά από τις παραστάσεις και διαμαρτυρίες των ΕΛΜΕ, αποδέχθηκε για τους αναπληρωτές γενικής παιδείας οι  τοποθετήσεις μέσω ΟΠΣΥΔ να θεωρηθούν προσωρινές και να ξαναγίνουν μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων των αποσπασμένων. Την ίδια στιγμή όμως αποστέλλονται από τη ΔΔΕ μηνύματα στους αναπληρωτές ότι δεν θα έχουν δικαίωμα ενστάσεων για τροποποιήσεις στις τοποθετήσεις, διαδικασία που εφαρμόζεται σε όλες τις κατηγορίες τοποθετήσεων των μονίμων. Ο ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης οφείλει να δώσει το δικαίωμα ενστάσεων και στους αναπληρωτές συναδέλφους και να προχωρήσει στην επανατοποθέτηση και των εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή, όπως το δήλωσε στις παραστάσεις των ΕΛΜΕ, για λόγους ισοτιμίας.  

Εκπαιδευτικοί μόνιμοι και αναπληρωτές να μην ανεχθούμε να μας εμπαίζουν, να  θυσιαστούν τα εργασιακά μας δικαιώματα στο βωμό της αντιεκπαιδευτικής λαίλαπας του υπουργείου. Να απαιτήσουμε με τα σωματεία μας να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά στα σχολεία, διαφανείς και ισότιμες τοποθετήσεις με όλα τα κενά δημόσια και με βάση τις αιτήσεις προτίμησης και τα μόρια του καθενός. 

Απαιτούμε – διεκδικούμε
Να καλυφθούν όλα τα κενά τώρα σε γενική παιδεία, ειδική αγωγή και  σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές.
Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί / μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την  προϋπηρεσία. 20.000 χιλιάδες μόνιμους διορισμούς τώρα στη Β/θμια. Όχι στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
Να δοθούν όλα τα κενά στους αναπληρωτές και με δικαίωμα ενστάσεων. 
Στους αναπληρωτές ειδικής αγωγής να επαναληφθούν οι τοποθετήσεις, όπως στη γενική παιδεία. 
Στα Τμήματα Ένταξης και στην παράλληλη στήριξη να καλυφθούν όλες οι ώρες που δικαιούνται οι μαθητές σε κάθε ειδικότητα. 
Να γίνουν τώρα μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών ΕΒΠ-ΕΕΠ για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.
Να εγκριθούν όλες οι αιτήσεις για νέα Τμήματα Ένταξης που εκκρεμούν χρόνια. 
Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για τους αναπληρωτές.
Μέτρα στήριξης της διαβίωσης των συναδέλφων που τοποθετούνται μακριά από το τόπο τους. 
20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού, 10 στα εργαστήρια.

Οι ΕΛΜΕ συνεχίζουμε τον αγώνα για την προώθηση των  διεκδικήσεων του κλάδου για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, για να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία , για ισοτιμία και διαφάνεια στις τοποθετήσεις, και οργανώνουμε  άμεσα νέες παραστάσεις διαμαρτυρίας στις δύο ΔΔΕ. 



ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ 





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR