Ads 468x60px

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/11 ΣΤΙΣ 2.30μμ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

 Γ΄ΕΛΜΕ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                  Θεσσαλονίκη 11/11/2023 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ  ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. 


ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/11 ΣΤΙΣ 2.30μμ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεθόδευση ΔΔΕ και Υπουργείου για τη μείωση των αναγκαίων προσλήψεων  αναπληρωτών με αναθέσεις υποχρεωτικών υπερωριών. Μετά τη ΔΔΕ Ανατολικής Θες\νίκης , η Διεύθυνση  Δυτικής Θεσσαλονίκης, αντί να δημοσιοποιήσει όλα τα κενά και να απαιτήσει από το ΥΠΑΙΘΑ, δύο  μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων, να καλύψει επιτέλους όλα τα κενά με προσλήψεις αναπληρωτών,  με  απαράδεκτες πρακτικές και ενόψει της Γ φάσης πρόσληψης αναπληρωτών,  προχωρά στην  ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών στους εκπαιδευτικούς. 

Η Διεύθυνση, είτε με προφορικές εντολές, είτε μέσω των διευθυντών, μεταφέρει  το βάρος της κάλυψης των κενών στις πλάτες των καθηγητών, εφαρμόζοντας την κυβερνητική πολιτική των περικοπών που πλήττει τη δημόσια εκπαίδευση. Το ρόλο αυτό έχει αναλάβει γνωστό συνδικαλιστικό στέλεχος της ΔΑΚΕ, που δεν έχει καμιά θέση στη Διεύθυνση! 

Από την αρχή της χρονιάς η ΔΔΕ Δυτικής Θες\νίκης  και το κομματικό ΠΥΣΔΕ, στα πλαίσια της συγκάλυψης της κυβερνητικής πολιτικής των περικοπών και της λιτότητας, μεθοδεύουν τη  μείωση των προσλήψεων  σε βάρος των μορφωτικών αναγκών των μαθητών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών:

-Αρνούνται να δώσουν στις ΕΛΜΕ όλα τα κενά που καταγράφουν τα σχολεία ώστε να τηρούνται κανόνες διαφάνειας στις προσλήψεις και τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών και να αποκαλύπτεται η απαράδεκτη πρακτική του ΥΠΑΙΘΑ με τις κατά δόσεις προσλήψεις των αναπληρωτών, 

-Συνεχίζουν να μη  ζητούν  επί πλέον προσλήψεις αναπληρωτών  για την κάλυψη δεκάδων κενών που παραμένουν μέσα Νοέμβρη,

-Δημιουργούν υπερπληθή τμήματα για εξοικονόμηση προσωπικού, κάνουν αναπληρωτές και μόνιμους λάστιχο στέλνοντάς τους ακόμη και σε 6 σχολεία, μακρινά μεταξύ τους

- Σπάνε κενά σε ειδικότητες πάνω από 12 ώρες, για να εμφανίζουν  λιγότερα τα υπαρκτά κενά ,δίνοντας ώρες από αυτά για συμπλήρωση ωραρίου, με συνέπεια τα κουμπώματα ωρών για να δοθούν κενά για την πρόσληψη αναπληρωτών, να φτάνουν μέχρι και έξι σχολεία

- Αμφισβητούν ανοιχτά το δικαίωμα των παιδιών σε παράλληλη στήριξη, καθώς οι μειωμένες κατά  60% προσλήψεις   δεν εξασφαλίζουν τη στήριξη του κάθε μαθητή\ τριας για τις προβλεπόμενες ώρες του αναλυτικού προγράμματος 

Και τώρα ακολουθούν την πρακτική των υποχρεωτικών υπερωριών, την εντατικοποίηση της εργασίας, αγνοώντας τις δύσκολες συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών που διαρκώς επιδεινώνονται και συχνά οδηγούν στην εργασιακή εξουθένωση. Παράλληλα δίνουν οδηγίες για αναμόρφωση των ωρολογίων προγραμμάτων, ειδικά των ΓΕΛ, ώστε να καλύπτονται τα κενά στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, ενώ τα υπόλοιπα να μένουν αδίδακτα! 

Τα νούμερα είναι αμείλικτα: πανελλαδικά οι προσλήψεις πέρσι στην Α/βαθμια και στην Β/θμια εκπαίδευση ξεπέρασαν τις 47.000, χωρίς να έχουν καλυφθεί όλα τα κενά και σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης, ενώ οι προσλήψεις φέτος είναι 42.883 (28.353 στη Α Φάση, και 14.530 στη Β φάση). Μάλιστα φέτος τα στελέχη του ΥΠΑΙΘΑ δηλώνουν ότι οι ανάγκες στην ειδική αγωγή σε σχέση με πέρσι είναι αυξημένες κατά 30%.

Οι συνολικές προσλήψεις αναπληρωτών σε όλες τις δομές στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης ήταν πέρσι 647, ενώ φέτος είναι 449.  Σήμερα στα μέσα Νοεμβρίου στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης εξακολουθούν να υπάρχουν 100 κενά στη γενική παιδεία και στην ειδική αγωγή, ενώ δεν έχουν καλυφθεί τα κενά στις άλλες δομές που με βάση τις περσινές προσλήψεις είναι περισσότερα από 100.


ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ  ΜΑΘΗΤΕΣ

ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Καλούμε τους συναδέλφους, όπου επιχειρείται η ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών, να  μην το αποδέχονται και να ενημερώνουν την ΕΛΜΕ. Δεν αποδεχόμαστε προφορικές εντολές, δε συναινούμε σε τέτοιου είδους αντιεκπαιδευτικές “λύσεις”. 

Κανείς Διευθυντής να μην αποδέχεται να βάζει υπερωρίες για να καλύψει τα κενά που δεν καλύπτει το Υπουργείο Παιδείας. 

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων με αποφάσεις τους  να  δηλώνουν την αντίθεση τους στη “λύση” που έχει δρομολογηθεί για την κάλυψη των κενών, προβάλλοντας το αναγκαίο όσο ποτέ αίτημα του κλάδου για μαζικούς, μόνιμους διορισμούς και μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Σε σχολεία ευθύνη μας στην Ανατολική Θες\νίκη η παρέμβαση της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ , οι αποφάσεις των συλλόγων και οι ενστάσεις συναδέλφων ανάγκασαν τη ΔΔΕ να καλύψει τα κενά με αναπληρωτές και να ανακαλέσει τις υπερωρίες.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Όχι στις υποχρεωτικές υπερωρίες. Να σταματήσουν να εκβιάζουν τους συναδέλφους να πάρουν υπερωρίες. Να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς στις αναθέσεις υπερωριών με κυρίαρχο το ρόλο του συλλόγου διδασκόντων. 

  • Να καλυφθούν όλα τα κενά τώρα σε γενική παιδεία, ειδική αγωγή και  σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές.

  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί / μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την  προϋπηρεσία. 20.000 χιλιάδες μόνιμους διορισμούς τώρα στη Β/θμια. Όχι στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

  • Να δοθεί στους αναπληρωτές δικαίωμα ενστάσεων στις τοποθετήσεις και βελτίωσης θέσης με δημόσια ανάρτηση των κενών πριν την επόμενη πρόσληψη αναπληρωτών.  

  • Στα Τμήματα Ένταξης και στην παράλληλη στήριξη να καλυφθούν όλες οι ώρες που δικαιούνται οι μαθητές σε κάθε ειδικότητα. 

  • Να γίνουν τώρα μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών ΕΒΠ-ΕΕΠ για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

  • Να εγκριθούν όλες οι αιτήσεις για νέα Τμήματα Ένταξης που εκκρεμούν χρόνια. 

  • Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για τους αναπληρωτές. Εξίσωση όλων των δικαιωμάτων τους με αυτά των μονίμων.

  • Μέτρα στήριξης της διαβίωσης των συναδέλφων που τοποθετούνται μακριά από το τόπο τους. 

  • 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού, 10 στα εργαστήρια.


ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ –ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR