Ads 468x60px

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ \ΤΡΙΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 6:30 Μ.Μ., ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΤΟΝ 3ο ΟΡΟΦΟ ΣΤΗΝ ΕΔΟΘ (ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΟΡΟΜΗΛΑ 51)

     Γ΄ΕΛΜΕ- Θ                                                                                                       Θεσσαλονίκη 23/11/2023

Πρ. Κορομηλά 51

 τηλ. 6978300483/6977444398

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/

fb : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ \ΤΡΙΩΝ 

ΤΕΤΑΡΤΗ 29  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 6:30 Μ.Μ., ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ  ΣΤΟΝ 3ο  ΟΡΟΦΟ ΣΤΗΝ ΕΔΟΘ (ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΟΡΟΜΗΛΑ 51).


 

Το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ καλούμε όλους τους συναδέλφους\ισσες αναπληρωτές σε σύσκεψη- συζήτηση : 

  • Συζητάμε για τα προβλήματα στην εργασία μας και το δημόσιο σχολείο  ,τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας .

  • Γνωρίζουμε το σωματείο, τις θέσεις και τη δράση του .



Η Γ΄ΕΛΜΕ-Θ από την αρχή της σχολικής χρονιάς, προχώρησε σε πολύμορφες δράσεις (ανακοινώσεις,  επανειλημμένες παραστάσεις διαμαρτυρίας στις ΔΔΕ Θες\νικης, πανεκπαιδευτικές συγκεντρώσεις)  διεκδικώντας  μόνιμους μαζικούς διορισμούς και  προσλήψεις αναπληρωτών, διαφάνεια  στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών, πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για τους αναπληρωτές\τριες .


Οι εκπαιδευτικοί μόνιμοι και αναπληρωτές να μην ανεχθούμε να μας εμπαίζουν, να  θυσιαστούν τα εργασιακά μας δικαιώματα στο βωμό της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του υπουργείου.


ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ!

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!


ΟΧΙ ΣΤΗΝ EΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΛΕΙΨΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΜΙΣΗ ΖΩΗ…

Για άλλη μια χρονιά το Υπουργείο Παιδείας, στα πλαίσια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του, αφήνει τα σχολεία χωρίς το αναγκαίο εκπαιδευτικό: ελάχιστοι διορισμοί, κατά πολύ μειωμένες προσλήψεις αναπληρωτών, απαράδεκτο καθεστώς των προσλήψεων κατά δόσεις- φάσεις  χιλιάδες κενά σε βάρος των αναγκών σχολείων και μαθητών. https://lh5.googleusercontent.com/MkDNF6G5qjlrOZuVTBDHesX3ZcUpR5oXgZ5-2dRX8IIYRQH-jwNfugMZOFn9WlzmrjgaoILOhs6gf2LBGoP3rc1stoBT1J33jfWJcgi01Um_DHy2aVLRZa5YJ99Ptr7sV2Qa_fy4DhcHBl6LTNq1bLa7SKur4PfUTtqDtnJk9yw-hf8ZtkSm0KUUIR9dsQ


Η πολιτική των περικοπών στην εκπαίδευση στα πλαίσια του δημοσιονομικού «κόφτη» και της λιτότητας, υποβαθμίζει  περαιτέρω την  εκπαιδευτική διαδικασία , απαξιώνει την εργασία των εκπαιδευτικών , χτυπά τα  μορφωτικά  δικαιώματα και τις ανάγκες παιδιών. 


Τα νούμερα είναι αμείλικτα: πανελλαδικά οι προσλήψεις πέρσι στην Α/βαθμια και στην Β/θμια εκπαίδευση ξεπέρασαν τις 47.000, χωρίς να έχουν καλυφθεί όλα τα κενά και σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης, ενώ οι προσλήψεις φέτος είναι 42.883 (28.353 στη Α Φάση, και 14.530 στη Β φάση). Μάλιστα φέτος τα στελέχη του ΥΠΑΙΘΑ δηλώνουν ότι οι ανάγκες στην ειδική αγωγή σε σχέση με πέρσι είναι αυξημένες κατά 30%.

Οι συνολικές προσλήψεις αναπληρωτών σε όλες τις δομές στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης ήταν πέρσι 647, ενώ φέτος είναι 449.  Σήμερα στα μέσα Νοεμβρίου στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης εξακολουθούν να υπάρχουν 100 κενά στη γενική παιδεία και στην ειδική αγωγή, ενώ δεν έχουν καλυφθεί τα κενά στις άλλες δομές που με βάση τις περσινές προσλήψεις είναι περισσότερα από 100.


Από την αρχή της χρονιάς οι ΔΔΕ  Θες\νίκης  και το κομματικό ΠΥΣΔΕ, στα πλαίσια της συγκάλυψης της κυβερνητικής πολιτικής των περικοπών και της λιτότητας, μεθοδεύουν τη  μείωση των προσλήψεων  σε βάρος των μορφωτικών αναγκών των μαθητών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών:

-Συνεχίζουν να μη  ζητούν  επί πλέον προσλήψεις αναπληρωτών  για την κάλυψη δεκάδων κενών που παραμένουν μέσα Νοέμβρη,

- Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις μέσω ΟΠΣΥΔ και με καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, καθώς και με προεπιλογή των κενών σε κάθε ειδικότητα από τους ΔΔΕ.

-Δημιουργούν υπερπληθή τμήματα για εξοικονόμηση προσωπικού, κάνουν αναπληρωτές και μόνιμους λάστιχο στέλνοντάς τους ακόμη και σε 6 σχολεία, μακρινά μεταξύ τους

- Σπάνε κενά σε ειδικότητες πάνω από 12 ώρες, για να εμφανίζουν  λιγότερα τα υπαρκτά κενά ,δίνοντας ώρες από αυτά για συμπλήρωση ωραρίου, με συνέπεια τα κουμπώματα ωρών για να δοθούν κενά για την πρόσληψη αναπληρωτών, να φτάνουν μέχρι και έξι σχολεία.

- Προχωρούν σε τοποθετήσεις παραβιάζοντας εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών, χωρίς να ισχύουν κριτήρια διαφάνειας και αντικειμενικότητας στις προσλήψεις και τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών, όπως  πρότειναν οι ΕΛΜΕ

- Ακολουθούν την πρακτική των υποχρεωτικών υπερωριών για τη μείωση των αναγκαίων προσλήψεων  

- Εξαγγέλλουν  διαγωνισμό ΑΣΕΠ  και συνέντευξη για νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών 

-διατηρούν το απαράδεκτο καθεστώς των λειψών δικαιωμάτων των αναπληρωτών\τριων  

Στο αγοραίο σχολείο που προωθούν, χρειάζονται και θέλουν εκπαιδευτικούς αναπληρωτές εργαζόμενους – λάστιχο, φθηνούς, ευέλικτους για τις ανάγκες της αγοράς, ανασφαλείς και αναλώσιμους , χωρίς εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. 

ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ  ΟΛΟΙ\ΕΣ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ

Να καλυφθούν όλα τα κενά τώρα σε γενική παιδεία, ειδική αγωγή και  σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές.

  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί / μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την  προϋπηρεσία. 20.000 χιλιάδες μόνιμους διορισμούς τώρα στη Β/θμια. Κατάργηση του προσοντολογίου. Ούτε σκέψη για ΑΣΕΠ- συνέντευξη.

  • Να σταματήσουν οι αδιαφανείς τοποθετήσεις των αναπληρωτών, όπως υλοποιούνται με κουτσουρεμένα τα κενά από ΔΔΕ και μέσω ΟΠΣΥΔ. Να δοθεί στους αναπληρωτές δικαίωμα ενστάσεων στις τοποθετήσεις και βελτίωσης θέσης με δημόσια ανάρτηση των κενών πριν την επόμενη πρόσληψη αναπληρωτών.  

  • Στα Τμήματα Ένταξης και στην παράλληλη στήριξη να καλυφθούν όλες οι ώρες που δικαιούνται οι μαθητές σε κάθε ειδικότητα. 

  • Να γίνουν τώρα μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών ΕΒΠ-ΕΕΠ για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

  • Να εγκριθούν όλες οι αιτήσεις για νέα Τμήματα Ένταξης που εκκρεμούν χρόνια. 

  • Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για τους αναπληρωτές. Εξίσωση όλων των δικαιωμάτων τους με αυτά των μονίμων.

  • Μέτρα στήριξης της διαβίωσης των συναδέλφων που τοποθετούνται μακριά από το τόπο τους. 

  • 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού, 10 στα εργαστήρια.

Για όλα αυτά και άλλα τόσα σας καλούμε να συζητήσουμε την Τετάρτη 29  Νοεμβρίου, στις 6:30 μ.μ., στα γραφεία της ΕΛΜΕ  στον 3ο όροφο στην ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51).


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ 











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR