Ads 468x60px

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

 


Γ΄ΕΛΜΕ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                      Θεσσαλονίκη 31/10/2023 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

 fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης




Με αφορμή το νέο έγκλημα του κράτους του Ισραήλ στη Γάζα, καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να ανοίξουμε τη συζήτηση στα σχολεία με εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.

Οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούμε να μένουμε ασυγκίνητοι και αμέτοχοι μπροστά σε ένα τέτοιο έγκλημα. Από την ημέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος, έχουν σκοτωθεί πάνω από 3500 παιδιά, αφού από τους ανελέητους βομβαρδισμούς του Ισραήλ και με την κάλυψη και στήριξη των αμερικανατοϊκών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυβερνήσεων, έχουν ισοπεδωθεί τα παλαιστινιακά εδάφη. Έχει κοπεί το ρεύμα, το νερό, η προμήθεια καυσίμων και οι επικοινωνίες. Αυτές τις μέρες συντελείται η εξόντωση ενός ολόκληρου λαού! 

Είναι η ώρα να πάρουμε πρωτοβουλίες, να κάνουμε δράσεις με τους μαθητές μας. Για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, που διεκδικεί νόμιμα και δίκαια το δικαίωμα να έχει τη δική του πατρίδα και το δικό του ανεξάρτητο κράτος. Για να προβάλουμε το δικαίωμα των παιδιών στην ασφάλεια, τη μόρφωση, το παιχνίδι, την ψυχαγωγίας, την ειρήνη. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους-ισσες να πάρουν σε κάθε σχολείο πολύμορφες πρωτοβουλίες, όπως να αφιερώσουν 1 - 2 ώρες μαθήματος, με ζωγραφιές, ποιήματα, τραγούδια, γράμματα, πανό κ.ά.

Τα παιδιά των της Παλαιστίνης και του Ισραήλ είναι θύματα της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης Νετανιάχου. Οι εκπαιδευτικοί μιλούν στους μαθητές τους για την ιστορική αλήθεια και το δίκιο, για να μην πληρώσουν και τα δικά μας παιδιά την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, που δικαιολογεί τα εγκλήματα του Ισραήλ και στηρίζει τη δολοφονική του δράση.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ 


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR