Ads 468x60px

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

 


Γ΄ΕΛΜΕΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                         Θεσσαλονίκη 24/1/2024 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ 

Την Τρίτη 16/1  τα ΔΣ  ΕΛΜΕ και  ΣΕΠΕ και συνάδελφοι πραγματοποιήσαμε την 4η παράσταση διαμαρτυρίας για να απαιτήσουμε να σταματήσουν οι διώξεις μελών του Δ.Σ. της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ. Οι συνάδελφοι Χρήστος Ζαγανίδης, Στεφανίδου Σοφία Φραντζέσκου Σίσσυ μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ, καθώς και ο Βασίλης Μορέλας που εργάζεται φέτος  στην Ημαθία, βρίσκονται αντιμέτωποι με       πρωτοφανείς και απροκάλυπτες διώξεις για τη στάση τους σε Γενική Συνέλευση της Ε ΕΛΜΕ-Θ! 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πειθαρχική δίωξη κατά του συναδέλφου Βασίλη Μορέλα, όπως εγγράφως του ανακοινώθηκε, «διενεργείται για τη συμπεριφορά του στη ΓΣ της Ε ΕΛΜΕ-Θ στις 4/5/2022 στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης», της οποίας εκείνη την περίοδο ήταν μέλος και συμμετείχε στη ΓΣ που διέγραψε τον Χ. Βαϊτσίδη. Η ΕΔΕ γίνεται με απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. 

Μέλη του ΔΣ και μέλη της ΕΛΜΕ διατάσσονται να απολογηθούν για τη στάση τους στη ΓΣ, δηλαδή η απόλυτη εφαρμογή από το κράτος του αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζιδάκη, μάλιστα δια μέσου των Διευθυντών Εκπαίδευσης Ημαθίας και Δυτικής Θεσσαλονίκης για να του δώσουν νομιμοποιητική υπόσταση. Επιδιώκουν να επιβάλλουν κυριολεκτικά το φακέλωμα των διαδικασιών των ΓΣ και να καταργήσουν στοιχειώδεις συνδικαλιστικές αρχές της ελεύθερης έκφρασης των συνδικαλιστικών οργάνων και των μελών τους.

Στην παράσταση διαμαρτυρία μας την Τρίτη 16/1, μετά την τοποθέτηση της Ε ΕΛΜΕ που απαίτησε ο Διευθυντής να δεσμευτεί ότι δεν θα ξεκινήσει ΕΔΕ, ότι θα βάλει την υπόθεση στο αρχείο, να ενημερώσει πότε παρέλαβε το φάκελο και αν έχει ήδη ξεκινήσει τις ΕΔΕ, επανέλαβε μονότονα ό,τι και στις προηγούμενες τρεις παραστάσεις, ότι «θα ενημερωθούμε υπηρεσιακώς»!  Στη συνέχεια επιδεικτικά αποχώρησε και δεν δεχόταν να ακούσει τους εκπροσώπους των  άλλων σωματείων.

 Στην απαίτησή μας να μην μας εμπαίζει, να σεβαστεί τα σωματεία και τα αιτήματά μας και μάλιστα για θέματα, όπως οι διώξεις, που γίνονται με συγκεκριμένες πολιτικές και συνδικαλιστικές σκοπιμότητες, και χρειάζεται, ως πειθαρχικός προϊστάμενος, να επιδεικνύει και στάση αντικειμενικότητας,  συμπεριφέρθηκε με εντελώς ανάρμοστη συμπεριφορά. Επαναλάμβανε ότι θα ενημερωθούμε υπηρεσιακά, τσίριζε ότι δήθεν δεν τον αφήνουμε να αποχωρήσει, ενώ ήδη είχε κατέβει στον πρώτο όροφο και συνεχώς μας αποκαλούσε φασίστες και το επαναλάμβανε ακόμη και μπροστά στο προσωπικό και τη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Κάλεσε και την αστυνομία! 

Το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ καταγγέλλει το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης για την απαράδεκτη στάση που επιδεικνύει απέναντι στα σωματεία μας, τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, τους διωκόμενους εκπαιδευτικούς και τα μέλη των σωματείων μας που έφτασε στο σημείο, ξεπερνώντας κάθε όριο, να μας αποκαλεί φασίστες!

Η Διοίκηση αρνείται να αποδεχτεί το αίτημα των ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ να μην  παρέμβει στις διαδικασίες της ΓΣ και να βάλει την υπόθεση στο αρχείο. Κινείται εν κρυπτώ γιατί έχει επίγνωση  για την κατακραυγή του κλάδου να διώκονται μέλη του ΔΣ και της ΕΛΜΕ σε σύμπλευση της διοίκησης και της παραδιοίκησης και σε εφαρμογή του αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζηδάκη. 

Στο συνάδελφο  Β. Μορέλα ασκείται πειθαρχική δίωξη  και ΕΔΕ και δίωξη στα τρία μέλη του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ, μετά από εισαγγελική παρέμβαση γιατί έχουν μηνυθεί από τον Χ. Βαϊτσίδη και ομάδα από τη ΔΑΚΕ επειδή υπερασπίστηκαν ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ, τη ΓΣ, το σωματείο και τις διαδικασίες του. Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και Ημαθίας αναλαμβάνουν σε εντεταλμένη υπηρεσία να διεκπεραιώσουν διαδικασίες οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί από τα δικαστήρια και αναμειγνύονται ξεκάθαρα σ αυτά μέσω πειθαρχικών διώξεων που θα χρησιμοποιηθούν στις δικαστικές προσφυγές κατά της ΕΛΜΕ και των μελών της.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις των συναδέλφων  Βασίλη Μορέλα και μελών του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ που υπερασπίστηκαν τις διαδικασίες της ΓΣ της ΕΛΜΕ που διέγραψε τον ΧΒ για σοβαρές παραβιάσεις του καταστατικού και για “αυταρχική, αντισυναδελφική και απρεπή συμπεριφορά του” απέναντί στις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα. 

Η απόφαση της ΓΣ για διαγραφή του ΧΒ είναι ισχυρή! Με αυτήν την απόφασή της πορεύεται η Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ και καμία δικαστική προσφυγή και πειθαρχική δίωξη δεν πρόκειται να την αλλάξει. Ο καθείς εκεί που ετάχθη, άλλοι με τον κλάδο και άλλοι με τα δικαστήρια, τη διοίκηση και τις πειθαρχικές διώξεις.

Οι ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, η ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, η ΑΔΕΔΥ να πάρουν αποφάσεις στήριξης των διωκόμενων και πρωτοβουλίες (κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις, συνεντεύξεις, κ.ά.) για να σταματήσουν τώρα οι πειθαρχικές διώξεις. Τα πρωτοβάθμια σωματεία μπροστά στη γενικευμένη κλίμακα διώξεων στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, το Ρέθυμνο, την Ημαθία και αλλού να πάρουν την υπόθεση των διώξεων στα χέρια τους, άμεσα να οργανώσουν πανελλαδική ημέρα δράσης ενάντια στις διώξεις και σχετική πανελλαδική εκδήλωση για τον αυταρχισμό, τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις διώξεις αγωνιστών! 


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ                                                                                                   


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR