Ads 468x60px

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΟΙ 49 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ!

 Γ΄ΕΛΜΕ-Θ                                                                                                Θεσσαλονίκη 20/3/2024 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!




Καταγγέλλουμε την αναίτια και απρόκλητη εισβολή αστυνομικών δυνάμεων  στην Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, στην οποία τελούν υπό κατάληψη 3 από τα 7 τμήματα, καθώς και την αυθαίρετη, στο σωρό σύλληψη 49 φοιτητών/τριών, το απόγευμα του Σαββάτου 16/3 με το πρόσχημα <<καταγγελία για φθορά στον εξωτερικό χώρο της υπό κατασκευή βιβλιοθήκης>>, ενώ είναι γνωστό ότι εδώ και δύο χρόνια ,αφού εκδιώχθηκε βίαια το στέκι του Βιολογικού ,καμία εργασία δεν έγινε για την κατασκευή βιβλιοθήκης.

Οι συλληφθέντες φοιτητές/τριες, οδηγήθηκαν με χειροπέδες  στη ΓΑΔ Θεσσαλονίκης ,όπου παρέμειναν μέχρι τη Δευτέρα, για να δικαστούν  στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, με την κατηγορία της ‘σοβαρήςδιατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας’ και για ‘απείθεια’, γιατί αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα. Η δίκη αναβλήθηκε λόγω μη προσέλευσης των αστυνομικών μαρτύρων κατηγορίας και αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.

Η αστυνομική επιχείρηση εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να συκοφαντήσει τον αγώνα των φοιτητών ενάντια στον νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και να επιβάλει ‘σιωπητήριο’ στις φοιτητικές διεκδικήσεις. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε ένα κρεσέντο απειλών και τρομοκρατίας, δήλωσε ότι ήρθε η ώρα να εφαρμοστεί ο νόμος για τις καταλήψεις που προβλέπει έως και οριστική διαγραφή των καταληψιών φοιτητών!. Την ίδια ώρα, καθηγητές και γονείς που βρέθηκαν στα δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες μαζί με εκατοντάδες φοιτητές, δήλωναν ότι καμία φθορά δεν υπήρξε στο χώρο και ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες  περιλαμβάνονται αριστούχοι φοιτητές.

Όπως καταγγέλλουν με κοινή τους ανακοίνωση φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ, «η κυβέρνηση φέρει μεγάλες ευθύνες για την επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής, η οποία, όπως αποδείχθηκε από την παρέμβαση στον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων από τους εκλεγμένους στα ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων και του ΕΣΔΕΠ, ήταν αναίτια και απρόκλητη(!)

Η πλειοψηφία των φοιτητών μίλησε, ο απαράδεκτος νόμος της κυβέρνησης έχει απορριφθεί. Καταψηφίστηκε από τους χιλιάδες φοιτητές στους δρόμους του αγώνα για αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές για όλους! Κάθε προσπάθεια καταστολής και κατασυκοφάντησης του φοιτητικού κινήματος θα πέσει στο κενό!”

Ο αγώνας για δημόσια και δωρεάν παιδεία ,για να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ, αλλά και της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ,είναι αγώνας που αφορά όλη την κοινωνία. Οι φοιτητές που αγωνίζονται, δεν είναι μόνοι τους. Βρισκόμαστε δίπλα τους. 


 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ   ΤΩΝ 49 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

  •    Καμία σκέψη για διαγραφή φοιτητών/τριών.

  • Να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι αστυνομικές εισβολές στις σχολές.

  • Κάτω ο νόμος για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους/ες. 


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR