Ads 468x60px

Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ( 30-3). ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 Γ΄ΕΛΜΕ-Θ                                                                                              Θεσσαλονίκη 1/4/2024

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                 

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

 



ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Το Σάββατο 30/3 έγινε η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση προέδρων ΕΛΜΕ. Στην ΓΣ των Προέδρων αποφασίστηκε ομόφωνα η επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής και η κήρυξη στάσεων εργασίας για τον Απρίλιο.

Συζητήθηκε με έμφαση το ζήτημα των διώξεων σε Πειραιά και αλλού. Ομόφωνα πέρασε ψήφισμα που καταγγέλλει τις διώξεις συνδικαλιστών και αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Θετικό γεγονός είναι ότι η Ολομέλεια των Προέδρων της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, μετά την πίεση που δέχθηκε από τους/τις συναδέλφους/σσες,  αποφάσισε τη συνέχιση της Απεργίας – Αποχής από την ατομική αξιολόγηση! 

Σχετικά με τη μάχη που δίνει αυτή την περίοδο ο κλάδος για την Απεργία – Αποχή από την ατομική αξιολόγηση και την κλιμάκωση του αγώνα μας κατατέθηκαν διάφορες  προτάσεις.

Η Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ υπερψήφισε  τις παρακάτω προτάσεις σύμφωνα με την απόφαση της γενικής μας συνέλευσης της 28/3.

  • Συνεχείς επαναπροκηρύξεις απεργίας-αποχής από ΟΛΜΕ αν βγει παράνομη η νέα: 37 ΕΛΜΕ υπερψήφισαν.

  • Συνεχείς επαναπροκηρύξεις απεργίας-αποχής από ΕΛΜΕ αν βγει παράνομη η Α-Α της ΟΛΜΕ: 35 ΕΛΜΕ υπερψήφισαν.

  • Νέες ΓΣ σε ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ αν βγει παράνομη και η νέα απεργία – αποχή της ΟΛΜΕ: 19 ΕΛΜΕ υπερψήφισαν.

  • Απεργία στις 5/4: 20 ΕΛΜΕ υπερψήφισαν.

  • Απεργία στις 16/4: 30 ΕΛΜΕ υπερψήφισαν.

  • Απεργία στις 17/4 που έχει η ΓΣΕΕ: 45 ΕΛΜΕ υπερψήφισαν και ποσοστό 55%.Όμως, οι απεργίες χρειάζονται 66,7% στην ΟΛΜΕ, οπότε περιμένουμε από την ΑΔΕΔΥ αν την αποφασίσει.

Τελικά η μόνη απόφαση που βγήκε είναι η Νέα απεργία - αποχή από ΟΛΜΕ, η οποία πέρασε ομόφωνα. Το  εξώδικο κατατέθηκε τη  Δευτέρα και θα είναι σε ισχύ η απεργία- αποχή από Παρασκευή , αν εν τω μεταξύ δεν την έχει προσβάλει το Υπουργείο.( συνημμένη η δήλωση)

Ωστόσο, καμία άλλη αγωνιστική απόφαση δεν λήφθηκε

Την στιγμή που βρισκόμαστε εν μέσω της πιο άγριας επίθεσης από την κυβέρνηση και το υπουργείο εναντίον της παιδείας ως δημόσιου αγαθού, τη στιγμή που με την βιομηχανία διώξεων βάλλονται τα κεκτημένα δημοκρατικά δικαιώματα στην έκφραση γνώμης και τη συλλογική δράς,η η Ομοσπονδία των καθηγητών αποφάσισε απλά μια επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής, χωρίς καν νέο γύρο ΓΣ μπροστά στην βεβαιότητα νέας δικαστικής προσφυγής. Δεν ψηφίστηκε ούτε καν απεργία ως απάντηση στην βαναυσότητα, επί της ουσίας κατάργησης ,του δικαιώματος για απεργία με τις συνεχείς προσφυγές στα δικαστήρια.

Αλήθεια, πώς σχεδιάζει η  ΟΛΜΕ να προστατεύσει τον/την εκπαιδευτικό που καλείται άμεσα να αξιολογηθεί, όταν βγει ξανά παράνομη η απεργία αποχή που θα κηρύξει; Πώς σχεδιάζει να οργανώσει τον αγώνα για την προάσπιση του δημόσιου σχολείου, μπροστά στην ορατή και ολοφάνερη υποβάθμιση και υποχρηματοδότηση που κορυφώνεται με εργαλείο και τις αξιολογήσεις; Πώς σκοπεύει να δώσει ξανά την ελπίδα και την πίστη στον κουρασμένο και απογοητευμένο εκπαιδευτικό που βλέπει την πλήρη απαξίωση της δουλειάς του και την ταπείνωση της ραγδαίας φτωχοποίησής του;

Δεν σκοπεύουμε να αφήσουμε την ιστορική ομοσπονδία μας και τον κλάδο μας χωρίς καμία άλλη πρόβλεψη και πρόνοια για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.


ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.

 ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΑΣ!


Η ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΞΕΙ Η Γ΄ΕΛΜΕ-Θ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 22/3.

Συμμετέχουμε στην κηρυγμένη και πλήρως νόμιμη απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση.

 Δεν είμαστε μόνοι μας! Οι ΕΛΜΕ και οι ΣΕΠΕ που έχουν αποφασίσει τοπικές απεργίες-αποχές για την ατομική αξιολόγηση ξεπερνούν τις 70 και αυξάνονται. 

Το  Υπουργείο επιχειρεί για άλλη μια φορά να τρομοκρατήσει σχετικά με το δικαίωμα του πρωτοβάθμιου σωματείου να κηρύσσει Απεργία Αποχή ,για  να ανακόψει το μαζικό ρεύμα των επαναπροκηρύξεων της από ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ. Ούτε στη χούντα δεν τόλμησαν να ποινικοποιήσουν την Απεργία. Η Απεργία κρίνεται μόνο στα δικαστήρια. 

-                Υπογράφουμε όλοι τη συλλογική δήλωση α/α της ΕΛΜΕ, αναπληρωτές, «μόνιμοι» και «δόκιμοι»!  (συνημμένη η δήλωση)

-                Δεν συμμετέχουμε σε καμία «πλατφόρμα», συνάντηση ή άλλη διαδικασία στα πλαίσια της αξιολόγησης!

-                Συνεχίζουμε , μέσα από την συμμετοχή μας στις συλλογικές διαδικασίες και το συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων. Ασκούμε πίεση στην ΟΛΜΕ και απαιτούμε να  συνεχιστεί ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση με το απεργία- αποχή, στάσεις εργασίας, και κλιμάκωση του αγώνα .

-                Τρίτη 2 Απριλίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για την ατομική αξιολόγηση με πανεπιστημιακούς και νομικούς. (συνημμένο δελτίο και αφίσα).

-          Προκηρύσσουμε εκ νέου κυλιόμενες στάσεις εργασίας (ωριαίες, δίωρες, τρίωρες) από 1/4/2024 έως 26/4/2024, στο πλαίσιο της αποτροπής της ατομικής αξιολόγησης. 

 

ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, ΕΜΕΙΣ, 150.000 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ, ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR