Ads 468x60px

Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

ΤΡΙΤΗ 21/5 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

 Γ΄ΕΛΜΕ-Θ                                                                                                   Θεσσαλονίκη 16/5/2024 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

   

ΤΡΙΤΗ 21/5 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

 • ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ , ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΤΗΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

 • ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΜΙΣΘΟ, ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!


ΟΛΟΙ- ΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ,11.00.πμ, ΚΑΜΑΡΑ


Η κυβέρνηση της ΝΔ με την αντιλαική αντιεκπαιδευτική πολιτική της  επιτίθεται  στη ζωή , την εργασία και τα δικαιώματα του λαού και  της νεολαίας, στο βωμό της εξυπηρέτησης του κέρδους του κεφαλαίου και της δημοσιονομικής ευρωπαικής «πειθαρχίας. Στα πλαίσια των επιταγών λιτότητας του Ταμείου Ανάκαμψης  «λεφτά υπάρχουν» μόνο στα ταμεία των επιχειρήσεων και για την κοινωνική πλειοψηφία ακρίβεια και φτωχοποίηση, μισθοί πείνας, ανεργία και μισοαπασχόληση, ξεπούλημα όλων των κοινωνικών αγαθών. Στην Ελλάδα «των ιδιωτικοποιήσεων, «μπαζώνουν» το έγκλημα στα Τέμπη, συγκαλύπτοντας τη δολοφονική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων , εμπορευματοποιούν πλήρως την Υγεία και νομοθετούν το νόμιμο- κρατικό φακελάκι ,χτυπούν εργασιακά δικαιώματα με τους νόμους Χατζηδάκη και Γεωργιάδη. Διαλύουν και καταργούν το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης με μπαράζ αντιεκπαιδευτικών μέτρων ενάντια σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (ιδιωτικά ΑΕΙ, αξιολόγηση, Νομοσχέδιο για Τεχνική Εκπαίδευση, νέα σκληρά ταξικά εξεταστικά συστήματα  -Εθνικό Απολυτήριο με σκληρό σύστημα εξετάσεων, διαγωνισμό ΑΣΕΠ, «ελεύθερη» επιλογή σχολείων, αλλαγές στην ειδική αγωγή σε βάρος μαθητών και εκπαιδευτικών, κ.ά.) Εντείνουν την επίθεσή τους για την επιβολή της αξιολόγησης, με συνεχείς προσφυγές κατά της Α.Α. προσπαθούν  να σταματήσουν τον αγώνα κατά της αξιολόγησης , με απειλές και τρομοκρατικές εγκυκλίους επιχειρούν  να επιβάλουν την πολιτική τους με απαγόρευση θεμελιωδών δικαιωμάτων όπως η απεργία!


Την ίδια  στιγμή,  η  κερδοφορία  κεφαλαίου- επιχειρήσεων ανέρχεται σε δις ευρώ, αλλά και οι δαπάνες  για εξοπλιστικά προγράμματα και στρατιωτικές αποστολές των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στο εξωτερικό είναι υπέρογκες, εμπλέκοντας παράλληλα τη χώρα μας σε άμεσο πολεμικό κίνδυνο. συμβάλλοντας σε γενοκτονίες λαών και  παίζοντας ενεργό ρόλο στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ,


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥΣ.

Σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο, ο κυρίαρχος συνδικαλισμός σε ΓΣΣΕ- ΑΔΕΔΥ , αλλά και σε ΟΛΜΕ- ΔΟΕ, βάζει εμπόδια στην ανάπτυξη των αγώνων και την ενοποίηση τους. Όλο αυτό το διάστημα έκαναν και κάνουν ό,τι μπορούν για να μη συναντηθούν οι αγώνες και οι δίκαιες διεκδικήσεις των φοιτητών, της νεολαίας, των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

 • Οι αγώνες των φοιτητών και του εκπαιδευτικού κινήματος, των αγροτών και των εργαζομένων ενάντια στη φτώχεια, την ακρίβεια, τη λιτότητα και τη διάλυση - ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών (παιδεία, υγεία, ασφάλιση), , η οργή και η δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ που διαρκώς μεγαλώνει, διαμορφώνουν μια νέα κατάσταση στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και σηματοδοτούν τον αναγκαίο κοινό αγώνα όλων των αγωνιζόμενων με συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

 • Δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί πήραμε τον αγώνα υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου, της εργασίας και της αξιοπρέπειας μας  στα χέρια μας. Απέναντι στην επίθεση στο δημόσιο σχολείο και τη ζωή μας, με μαζική συμμετοχή στις ΓΣ των σωματείων μας, τα πρωτοβάθμια σωματεία συνέβαλλαν με κοινή δράση, πρωτοβουλίες και αγωνιστικές κινητοποιήσεις καθοριστικά στη συνέχιση του αγώνα, προχώρησαν σε προκήρυξη νέας Απεργίας Αποχής από τα ίδια και πρότειναν να βγει ο αγώνας μας στον δρόμο με απεργιακές κινητοποιήσεις.

 • Συνεχίζουμε τον αγώνα! Απαντάμε στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης που επιδιώκει να καταργήσει κάθε συνδικαλιστική δράση που επιδιώκει να ανατρέψει την πολιτική της. Υπερασπίζουμε το δημόσιο σχολείο και την εργασία μας και διεκδικούμε αλλαγές προκρίνοντας  αιτήματα με βάση τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας! 

 • Συνεχίζουμε τον αγώνα κατά της αξιολόγησης με ισχυρά όπλα την απεργία αποχή, τις στάσεις εργασίας και την κλιμάκωση του αγώνα. Υπογράφουμε μαζικά σε κάθε σύλλογο τη δήλωση Α. Α. της ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ ώστε να προχωράμε χωρίς υποχωρήσεις και κανείς να μην σκέφτεται ότι θα αξιολογηθεί. Συμμετέχουμε μαζικά στις στάσεις εργασίας (μονόωρες, δίωρες, τρίωρες) για να μην μπουν οι αξιολογητές στην τάξη. 

Σε μια τέτοια κατεύθυνση και μπροστά στη  γενικευμένη επίθεση που εντείνεται με μπαράζ αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων εφ’ όλης της ύλης στη δημόσια παιδεία και την εργασία μας, συμμετέχουμε την Τρίτη, 21-5 στην απεργία και την  απεργιακή συγκέντρωση, 11πμ, Καμάρα.


Αγωνιζόμαστε για :


 • Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλες/όλους. Όχι στην ιδιωτικοποίηση- εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης. Να σταματήσει η αξιολόγηση, να καταργηθεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο  της αξιολόγησης, άμεση ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων. Να μην εφαρμοστούν τα μέτρα ιδιωτικοποίησης της τεχνικής εκπαίδευσης. 

 • 20.000 μόνιμους διορισμούς στη Β/θμια τώρα - μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, άμεση εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων. 

 • Ενιαίο δημόσιο και δωρεάν 12χρονο, υποχρεωτικό σχολείο για όλα τα παιδιά με υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή και εκπαίδευση. Όχι στο σχολείο των δεξιοτήτων και των ταξικών φραγμών.

 • Να αυξηθούν τώρα οι μισθοί στα 1.200€ καθαρά στον πρωτοδιόριστο και ανάλογες αυξήσεις σε όλα τα ΜΚ, Συνεχής αύξηση-αναπροσαρμογή των μισθών με βάση τον τιμάριθμο .Επιστροφή 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο .Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Επιστροφή του ΜΚ που παρακρατήθηκε. Σε κάθε περίπτωση να υπολογιστεί τώρα η κλεμμένη διετία 2016-2017 στο χρόνο μισθολογικής εξέλιξης των υπαλλήλων. Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλες/ όλους. Αξιοπρεπείς συντάξεις στα 30 χρόνια δουλειάς ή στα 58 έτη ηλικίας (55 για τις γυναίκες). Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων (Κατρούγκαλου-Βρούτση, κλπ)

 • Μέτρα κατά της ακρίβειας: κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του  ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής,

διατίμηση στα τιμολόγια του ρεύματος και των καυσίμων και όλα τα βασικά αγαθά με κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τους εργαζόμενους. Πλαφόν στις τιμές πετρελαίου, βενζίνης και ρεύματος. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος με αναδρομική ισχύ.Χαμηλά ενοίκια. Προστασία της πρώτης κατοικίας από τις κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

 • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Εθνικοποιήσεις με εργατικό έλεγχο στην ενέργεια και τους τομείς των κοινωνικών αναγκών – κοινή ωφέλεια, πρώτα απ’ όλα της ενέργειας, των τροφίμων, των τραπεζών, κλείσιμο των χρηματιστηρίων ενέργειας και τροφίμων.

 • Κάτω τα χέρια από την απεργία. Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους. Καμιά δίωξη – Όχι στο χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Κατάργηση των νόμων Χατζηδάκη και Γεωργιάδη που δημιουργούν σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα.

 • Καμιά εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του κεφαλαίου, του  ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Όχι στους εξοπλισμούς. Λεφτά για δωρεάν δημόσια υγεία, παιδεία, ασφαλείς συγκοινωνίες, πολιτισμό, στήριξη του εισοδήματος εργαζομένων και αγροτών και όχι για στρατιωτικές δαπάνες και συμμετοχή σε αποστολές. Να  σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Λευτεριά στην Παλαιστίνη!ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR