Ads 468x60px

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ στα ΕΓΚΑΙΝΙΑ της Δ.Ε.Θ. ΣΑΒΒΑΤΟ 7/9, 6μ.μ., στην ΚΑΜΑΡΑ

 Γ΄ΕΛΜΕ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                 Θεσσαλονίκη 3/9/2024 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης





ΟΛΟΙ-ΕΣ  ΣΤΗΝ  ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ στα ΕΓΚΑΙΝΙΑ της Δ.Ε.Θ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 7/9,  6μ.μ., στην ΚΑΜΑΡΑ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ, ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!


Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει με νέα αντιλαϊκά μέτρα την επίθεση στους εργαζόμενους, ενώ παράλληλα βαθαίνει την πρόσδεσή της στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Η  συγκέντρωση στη φετινή ΔΕΘ και την παρουσία του Μητσοτάκη πρέπει να είναι ένα αγωνιστικό ενωτικό κάλεσμα ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής, πάλης ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα, την φτώχεια, τον πόλεμο και τον εθνικισμό.

Όχι στα νέα αντιλαικά μέτρα: 6μερο,  μισθοί πείνας ,  ελαστική εργασία, επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων

Η αθλιότητα της 6ήμερης εργάσιμης βδομάδας που μπήκε σε εφαρμογή βαθαίνει ακόμα περισσότερο τον εργασιακό μεσαίωνα των μισθών πείνας και της ελαστικής εργασίας.   Παράλληλα, με την ψηφιακή κάρτα εργασίας η κυβέρνηση  επεκτείνει τον χρόνο εργασίας και διαλύει το 8ωρο σε μια σειρά κλάδους,  Συμβάσεις και ωράρια πάνε περίπατο μπροστά στο κέρδος των επιχειρήσεων. Πακτωλός δις και φοροαπαλλαγές σε μεγαλοεπιχειρηματίες, εργολάβους, καναλάρχες, εφοπλιστές και για πολεμικούς εξοπλισμούς.  Την ίδια στιγμή η ακρίβεια στα βασικά αγαθά, στους λογαριασμούς και στα ενοίκια εξαϋλώνει τους καθηλωμένους, εδώ και χρόνια, μισθούς στη μέση του μήνα, ενώ  η αύξηση κατά 70€ (!) στον κατώτατο μισθό αποτελεί μια ακόμη κοροιδία.

Όλα τα δημόσια αγαθά  γίνονται πεδίο κέρδους, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει εγκλήματα, όπως αυτό των Τεμπών. Η κυβέρνηση της ΝΔ διαλύει και καταργεί το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης με τον πρόσφατο νόμο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Εμπορευματοποιεί πλήρως την Υγεία και νομοθετεί ότι «όποιος πληρώνει, χειρουργείται», εκτοξεύει τις τιμές των φαρμάκων.

Όχι στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό, τον φασισμό! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Όλα τα παραπάνω έχουν την σφραγίδα της ΕΕ, ενώ η συνέχεια αυτής της πολιτικής είναι η «οικονομία πολέμου», όπως ξεδιάντροπα μας λένε οι ηγέτες της ΕΕ για να προετοιμάσουν τη νεολαία και την εργατική τάξη ότι πρέπει να είναι έτοιμοι να γίνουν και κρέας για τα κανόνια για τα συμφέροντα των καπιταλιστών 16 δις για Rafale-F35-φρεγάτες, αμερικανικές βάσεις παντού, πολεμικό υλικό στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ για τη σφαγή στη Γάζα με τις ευλογίες της «πολιτισμένης» ιμπεριαλιστικής Δύσης. Η Ελλάδα μπλέκει ολοένα και περισσότερο στον πόλεμο στην Ουκρανία και στην σφαγή του Παλαιστινιακού λαού. Η κυβέρνηση αυξάνει κι άλλο τους εξοπλισμούς, έχει  συμμετοχή στα σχέδια του ΝΑΤΟ, συνεργάζεται με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, έχει εμπλοκή στον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα. Για να αποδεχτεί ο λαός αυτή τη μοίρα ρίχνουν το δηλητήριο του εθνικισμού και παρουσιάζουν σαν «εχθρό» τους γείτονες λαούς, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ:

ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ – ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ – ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΤ’ ΟΝΟΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΩΡΑΕΙ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΜΟΡΦΩΣΗ – ΜΑΘΗΤΕΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!


Το ΥΠΑΙΘΑ προχώρησε μέσα στο καλοκαίρι σε μπαράζ αντιεκπαιδευτικών μέτρων. Προωθεί το «ψηφιακό» σχολείο για τις απομακρυσμένες περιοχές  που θα λειτουργήσει σε βάρος των παιδιών αφού αντικαθιστά τη ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία μέσα στην τάξη με την  τηλεκπαίδευση. Θα λειτουργεί  με φυσική παρουσία μόνο με τρεις εκπαιδευτικούς (φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί ή πληροφορικής) και τα υπόλοιπα μαθήματα θα διδάσκονται με τηλεκπαίδευση! Συγκροτεί “αυτόνομες τάξεις” σε απομακρυσμένες περιοχές (με 3 κατ’ ελάχιστο εκπαιδευτικούς από 4 ειδικότητες) και τα μαθήματα θα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης! Ψήφισε τη δυνατότητα εφαρμογής της ψηφιακής εκπαίδευσης και σε άλλες τάξεις σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων. Το πρόγραμμα διδασκαλίας στο σπίτι μπορεί να γίνεται και με τηλεκπαίδευση. Νομοθέτησε το λεγόμενο «ψηφιακό φροντιστήριο», αντί ενίσχυσης της ενισχυτικής διδασκαλίας, τη λειτουργία της πρόσθετης και άλλων αντισταθμιστικών μέτρων. Για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας θα συμμετέχουν και ιδιωτικοί φορείς, οι οποίοι θα αμείβονται για τις υπηρεσίες τους.

 Ο επαγγελματικός προσανατολισμός για μαθητές Α Λυκείου θα γίνεται και με τη συμμετοχή οικονομικών φορέων που θα αμείβονται. Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μπορεί να γίνεται και από προσωπικό ιδιωτικής εκπαίδευσης στο οποίο θα καταβάλλεται ωριαία αποζημίωση και θα μπορεί να αξιολογεί τις επιμορφώσεις. Προβλέπει αποζημίωση ανά μαθητή των συντονιστών εκπαιδευτών στις εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα σε εθνικό επίπεδο στην Στ΄ τάξη Δημοτικού και στη Γ΄ Γυμνασίου. Με χρηματικό κίνητρο προσπαθούν να επιβάλλουν μια διαδικασία κατηγοριοποίησης των σχολείων που ο κλάδος έχει απορρίψει.

Τα μέτρα αυτά αποτελούν τη συνέχιση της σκληρής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που εφαρμόζουν σε βάρος του δημόσιου σχολείου, των μαθητών και των εκπαιδευτικών (Τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ, αξιολόγηση, ιδιωτικά ΑΕΙ, ισοτιμία πτυχίων κολεγίων και ΑΕΙ, κ.ά.). Οι περικοπές των δαπανών στην παιδεία, η μείωση θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών και τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που καθορίζουν την εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

     ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΜΕ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ,Ε.Ε.-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

Το εργατικό, λαϊκό κίνημα, κόντρα στον υποταγμένο, εργοδοτικό συνδικαλισμό που θέλει να σκύψουμε το κεφάλι σε κυβέρνηση και εργοδοσία. , μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τον συντονισμό τους, να οργανώσουμε την αντεπίθεση των εργαζομένων.Τώρα, χρειάζεται  συντονισμός και ενοποίηση των αγώνων και δυνάμεων του εργατικού κινήματος, ώστε  οι απαιτούμενες απεργιακές μάχες να εντάσσονται σε ένα μαχητικό σχέδιο αντεπίθεσης των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων. Οι εργαζόμενοι έχουμε μόνο μία δυνατότητα για να βελτιώσουμε πραγματικά τη ζωή μας: Να διεκδικήσουμε από τον πλούτο που εμείς παράγουμε. Να πάρουμε από τα κέρδη των εργοδοτών που απογειώνονται μέρα με τη μέρα, την ώρα που εμείς εξαθλιωνόμαστε και πνιγόμαστε από την ακρίβεια και την αύξηση του κόστους για τα βασικά κοινωνικά αγαθά. Να πάρουμε πίσω τον κλεμμένο πλούτο και τον κλεμμένο χρόνο!Γι’ αυτό η διαδήλωση  στα εγκαίνια της ΔΕΘ, πρέπει να δώσει το μήνυμα ότι αυτή η πολιτική  που διαλύει τις ζωές μας δεν θα περάσει. Να διεκδικήσουμε την ανατροπή όλων των αντεργατικών νόμων της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων και να αντεπιτεθούμε στοχεύοντας τις σύγχρονες ανάγκες μας.

      Απαιτούμε:

  • Γνήσιες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς και αντίστοιχες για τις συντάξεις, που να καλύπτουν όλες τις μνημονιακές περικοπές, την ακρίβεια και την αύξηση των φόρων. Για να ζούμε αξιοπρεπώς από μία και μόνο δουλειά. Κατώτατος μισθός 1.200 € καθαρά. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.

  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, της ιδιωτικοποίησης της περιουσίας και των αποθεματικών των ταμείων και όλου του μνημονιακού πλαισίου για την κοινωνική ασφάλιση. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας και 60 έτη ηλικίας.

  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης. Πλαφόν στις τιμές. Όχι στα χρηματιστήρια ενέργειας και τροφίμων.

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και όλες . Κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου. Δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου. 6ωρο – 5νθήμερο – 30ωρο. Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, ίσο με τον βασικό μισθό. Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών και μονιμοποίηση των αναπληρωτών για την κάλυψη των 20.000 κενών στη ΔΕ.

  • Δημόσια δωρεάν Υγεία, Συγκοινωνίες, Υποδομές. Να περάσουν στο δημόσιο χωρίς αποζημίωση ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΜΜΜ, οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και οι υποδομές (αεροδρόμια και λιμάνια).Να καταργηθεί άμεσα το «Υπερταμείο» που κατέχει τη δημόσια περιουσία. Έξω οι ιδιώτες και οι εργολάβοι από παιδεία, υγεία, κοινωνικές υπηρεσίες. Να πληρώσουν οι πραγματικοί ένοχοι για το έγκλημα στα Τέμπη. Όχι στο ξεπούλημα και το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ –δημόσια ενιαία ΛΑΡΚΟ με όλους τους εργαζόμενους.

  • Να καταργηθεί ο νόμος για την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων! Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση με όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα στο πτυχίο. Όχι στην επιχειρηματική εκπαίδευση και το νόμο για τα ΕΠΑΛ. Κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων για αξιολόγηση, εξεταστικούς φραγμούς, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Κανένας νέος και νέα έξω από το σχολείο και χωρίς απολυτήριο λυκείου. Ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων χωρίς αξιολόγηση.

  •  Ριζική ενίσχυση του ΕΣΥ, μαζικές προσλήψεις για κάλυψη όλων των κενών, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κοινωνική μέριμνα.

  •  Κατάργηση των απεργοκτόνων νόμων Χατζηδάκη, Γεωργιάδη .

  • Όχι στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας. 

  • Ανατροπή του πλαισίου της μεταμνημονιακής επιτροπείας της ΕΕ και του χρέους, Ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ του κεφαλαίου, του ρατσισμού, του φασισμού και του πολέμου.

  • Απεμπλοκή της χώρας από τους πολέμους σε Ουκρανία, Παλαιστίνη, Μ. Ανατολή. Κλείσιμο των βάσεων. Έξοδος από το ΝΑΤΟ. Λεφτά για τις ανάγκες μας και όχι για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

                                                                                       ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

                                                      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                    ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                                  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΕΤΗΣ




 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR