Ads 468x60px

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

 Γ΄ΕΛΜΕ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                 Θεσσαλονίκη 11/9/2024 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ  ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ 


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ\ΤΡΙΕΣ

  • ΠΕΜΠΤΗ, 12-9, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΓΕΛ ΤΗΣ ΔΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΤΑ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΑ

Κηρύσσουμε διευκολυντικές κυλιόμενες  στάσεις εργασίας ( μονόωρες, δίωρες, τρίωρες)

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13-9 στις 2μμ :ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΔΕ ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Ο δημοσιονομικός κόφτης, «εξορθολογισμό» τον ονομάζουν οι κυβερνώντες,  πέφτει βαρύς τη φετινή χρονιά στις πλάτες του δημόσιου σχολείου με δραματικές συνέπειες στις συνθήκες μάθησης των μαθητών\τριών  και της εργασίας των εκπαιδευτικών.

Κυβέρνηση,  υπουργείο παιδείας και  Διευθύνσεις εκπαίδευσης προχωρούν σε μαζικές περικοπές, καταργήσεις και συμπτύξεις τμημάτων ! Τουλάχιστον 1.500 τμήματα πανελλαδικά  στον Προκρούστη! Για να εξοικονομήσουν εκπαιδευτικό προσωπικό, να υποβαθμίσουν το δημόσιο σχολείο και να ενισχύσουν την ιδιωτική εκπαίδευση.

  

Μετά  τις προφορικές εντολές που έδωσαν κατακαλόκαιρο στα γυμνάσια υποχρεώνοντας τους  διευθυντές σχολείων να περικόψουν τμήματα , ενώ εκκρεμούσαν οι μετεξεταστέοι,οι  μετεγγραφές και αγνοήθηκαν επιδεικτικά οι  μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, δεν προχωρούν στην έγκριση όλων των λεγόμενων ολιγομελών τμημάτων  Προσανατολισμού των ΓΕΛ και τμήματα/ειδικότητες των ΕΠΑΛ  , όπως παραπλανητικά ονομάζει το υπουργείο τα τμήματα που δε συγκεντρώνουν τα ασφυκτικά και αντιπαιδαγωγικά όρια αριθμού μαθητών που το ίδιο έχει ορίσει.

Συγκεκριμένα από τα σχολεία της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ στην Ανατολική Θεσσαλονίκη δεν εγκρίθηκαν:


-12ο ΕΠΑΛ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ : το τμήμα Ηλεκτρολόγων στη Γ΄τάξη

-13ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ τα τμήματα : Τεχνικός δομικών έργων Γ΄τάξη και Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων Γ΄Τάξη. 

-3ο  ΓΕΛ Θες\νικης: το τμήμα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών της Γ΄Τάξης

-4Ο ΓΕΛ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ: το τμήμα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών της Γ΄Τάξης και το τμήμα Θετικών Σπουδών της Γ΄τάξης


Κι ενώ το Υπουργείο καρατομεί τα τμήματα και πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι της απόρριψης των ολιγομελών τμημάτων των  ΓΕΛ,  η Διευθύντρια ΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης την παραμονή του αγιασμού(!), γνωστή  για το ζήλο που επιδεικνύει στην προώθηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, με μια απαράδεκτη , εξωφρενική και βαθιά αντιπαιδαγωγική απόφαση   διαμοιράζει, σαν να είναι πακέτα,  τους μαθητές από τα λεγόμενα «ολιγομελή» τμήματα κατευθύνσεων έξι ΓΕΛ, αναγκάζοντας τους να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον και να φοιτήσουν σε άλλα σχολεία!!

Συγκεκριμένα:

  • Από το 2ο ΓΕΛ:  8 μαθητές Ανθρωπιστικών Γ΄ τάξης στο 15ο ΓΕΛ

  • Από το 3ο ΓΕΛ:  5 μαθητές Θετικών Γ΄ τάξης στο 7ο ΓΕΛ και 4 μαθητές Θετικών Γ΄ τάξης           στο 17ο ΓΕΛ

  • Από το 17ο ΓΕΛ:  6 μαθητές Ανθρωπιστικών Β΄ τάξης στο 4ο ΓΕΛ

  • Από το 16ο ΓΕΛ:  6 μαθητές Θετικών Γ΄ τάξης στο 23ο ΓΕΛ

  • Από το 4ο ΓΕΛ:  6 μαθητές Ανθρωπιστικών Γ΄ τάξης στο 17ο ΓΕΛ και 6 μαθητές Θετικών                 Γ΄ τάξης στο 17ο ΓΕΛ

  • Από το 11ο ΓΕΛ:  9 μαθητές Θετικών Γ΄ τάξης στο 1ο ΓΕΛ Τριανδρίας


Κυβέρνηση και Υπουργείο με την αντιεκπαιδευτική και αντιπαιδαγωγική μη έγκριση των λεγόμενων ολιγομελών τμημάτων εξαφανίζουν ολόκληρους τομείς από την Τεχνική Εκπαίδευση, ενώ για πολλά από τα σχολεία που δεν εγκρίθηκαν τα ολιγομελή μεθοδεύεται και με αυτόν τον τρόπο το κλείσιμο τους. 

Εκτός από την υπονόμευση της εύρυθμης  λειτουργίας των σχολείων, τινάζοντας τον προγραμματισμό τους στον αέρα, την αύξηση του  αριθμού των μαθητών στα τμήματα, , την πολυπόθητη για αυτούς  μείωση των προσλήψεων των αναπληρωτών, τις  αντεργατικές συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών με μετακινήσεις τους σε πολλά σχολεία, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ  ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ   Ή  ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΛΛΟΥ (ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΕΠΑΛ ) Ή ΤΟΥΣ ΩΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΠΟΥΔΩΝ!


Τελειόφοιτοι, που αυτή τη στιγμή μπαίνουν στην κρισιμότερη χρονιά της μαθητικής τους πορείας και που χρειάζονται τη μέγιστη δυνατή ψυχική ηρεμία και ένα σταθερό περιβάλλον για να μπορέσουν να επικεντρωθούν στον στόχο τους και να αποδώσουν τα μέγιστα, θέλουν να ξεριζωθούν  ξαφνικά από το γνώριμο και προσφιλές τους περιβάλλον σε ένα άλλο, άγνωστο, στο οποίο ενδεχομένως να μην προλάβουν έγκαιρα να εγκλιματιστούν. 

Μαθητές\τριες που τώρα δεν  έχουν μόνο να αντιμετωπίσουν  τους ταξικούς κόφτες που επέβαλε το Υπουργείο (Τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ)  αλλά και τη βάναυση επιβολή ή της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος ή της αλλαγής της επιλογής των σπουδών τους, επειδή επέλεξαν προσανατολισμό ή τομέα ή ειδικότητα που τυχαία δεν επέλεξε η πλειοψηφία.   

          

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί ήδη ξεσηκώθηκαν μπροστά στην προοπτική του ξεριζωμού των παιδιών από το σχολικό τους περιβάλλον, τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους .Τη μέρα του αγιασμού έδωσαν την πρώτη μαζική αγωνιστική τους απάντηση με συγκεντρώσεις στα  σχολεία και στη ΔΔΕ της Ανατολικής Θες\νίκης, απαιτώντας την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης , αντιπαιδαγωγικής απόφασης της ΔΔΕ και την έγκριση των τμημάτων των σχολείων τους.  

     

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ  ΚΟΦΤΕΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ .ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ\ΤΡΙΩΝ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

Καλούμε τους συναδέλφους, τους γονείς και τους μαθητές \ μαθητριες να πάρουν μαζικά μέρος την Πέμπτη,12-9 σε συγκεντρώσεις στα σχολεία τους   και    την Παρασκευή 13-9, 2 το μεσημέρι στην ΠΔΕ Κ.Μ.                          

-ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΕ ΓΕΛ ΚΑΙ ΕΠΑΛ

 - ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΑΛΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ

-ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΠΤΥΞΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ


                                                                                        ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

                                                        Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                     ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                                  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΕΤΗΣ




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR