Γ΄ΕΛΜΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Θεσσαλονίκη 5/2/2025
Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483
e-mail: gelmeth3@gmail.com
http://3elmethess.blogspot.gr/
fb : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
(ΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΜΟΝΩΡΕΣ, ΔΙΩΡΕΣ, ΤΡΙΩΡΕΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ)
Η Γ΄ΕΛΜΕ-Θ με απόφαση της Γ.Σ ( 5-2-2025) καλεί στο συλλαλητήριο μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, την Παρασκευή 7/2 στις 12μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου. Κηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας και χρήση μίας, δύο και τρεις ώρες από τους συναδέλφους-ισσες.
Διαδηλώνουμε για:
.Δικαιοσύνη και τιμωρία των ενόχων για το έγκλημα στα Τέμπη. Καμία συγκάλυψη!
Για τον τερματισμό της εγκληματικής πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων που οδηγεί στο να θυσιάζονται στον βωμό της ενίσχυσης της κερδοφορίας του κεφαλαίου και των επιχειρήσεων ακόμα και οι βασικότεροι κανόνες ασφάλειας της ζωής. Για να επιστρέψει τώρα στο δημόσιο και με εργατικό - κοινωνικό έλεγχο ο σιδηρόδρομος . Παιδεία, υγεία, ρεύμα, συγκοινωνίες, αποκλειστικά δημόσια αγαθά για όλο το λαό.
Ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια. Ενάντια στην υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων και στην ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών, το τσάκισμα των εργατικών-κοινωνικών δικαιωμάτων, τους μισθούς της πείνας και την εξοργιστική κερδοσκοπία των μεγάλων πολυεθνικών..
Ανατροπή της κυβέρνησης και της δολοφονικής πολιτικής της!
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ!
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ,
ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!
Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση- εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και στο σχολείο της αγοράς που χρειάζεται και τροφοδοτεί την αξιολόγηση και απογειώνει τους ταξικούς φραγμούς.
Να μην επιτρέψουμε το κλείσιμο σχολείων και τη μετατροπή τους σε Ωνάσεια. - Καμία ίδρυση «Ωνάσειων» σχολείων. Κανένα σχολείο σε εταιρίες.
Να σταματήσει τώρα η ατομική και κάθε διαδικασία της αξιολόγησης. Αυτοδίκαιη Μονιμοποίηση τώρα όλων των νεοδιόριστων.
Δε θα μας φιμώσουν, δε θα μας υποτάξουν! Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις και τα πειθαρχικά και να αποσυρθούν όλες οι διοικητικές προσφυγές κατά των εκπαιδευτικών σε Α/θμια και Β/θμια
Να γίνουν δεκτά τα αιτήματα του κλάδου για αυξήσεις στους μισθούς, 1200€ καθαρά πρώτος μισθός στους νεοδιόριστους και ανάλογες αυξήσεις σε όλους, να επιστραφούν 13ος και 14ος μισθός
Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί , 20.000 χιλιάδες τώρα στη Β/θμια, αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προυπηρεσία
Ίσα δικαιώματα σε μόνιμες/ους κι αναπληρωτ(ρι)ες.
ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
ΚΚαμία ανοχή, καμία αναμονή! Τώρα κλιμάκωση του αγώνα των εκπαιδευτικών με απεργία στην εκπαίδευση!
ΩΩς Γ΄ΕΛΜΕ-Θ προτείνουμε στις ΕΛΜΕ, τη Γ.Σ. των προέδρων στις 8-2, στους ΣΕΠΕ 48ωρη απεργία στην εκεκπαίδευση. 13 και 14 Φλεβάρη με συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις την πρώτη ημέρα της απεργίας και πππανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα τη δεύτερη και νέες Γ.Σ. αμέσως μετά , στο πλαίσιο ενός πολύμορφου, πππαρατεταμένου και αποφασιστικού αγώνα για το δημόσιο σχολείο και την εργασία μας.
ΜΜε την κλιμάκωση ΤΩΡΑ του αγώνα μας στην εκπαίδευση συμβάλλουμε ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά, ώ- στε στις 28 Φεβρουαρίου να υπάρξει πραγματικός λαϊκός ξεσηκωμός με αγωνιστικό σχέδιο κλιμάκωσης για την ααανατροπή της κυβέρνησης και της δολοφονικής πολιτικής της.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΕΤΗΣ