Ads 468x60px

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2025

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ \ΤΡΙΩΝ Προβολή της ταινίας του Σπύρου Παρίσση"ΜΙΣΕΣ ΖΩΕΣ"

    Γ΄ΕΛΜΕ- Θ                                                                                                 Θεσσαλονίκη 26/2/2025

Πρ. Κορομηλά 51

 τηλ. 6978300483/6977444398

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/

fb : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ \ΤΡΙΩΝ

 Προβολή της ταινίας του Σπύρου Παρίσση"ΜΙΣΕΣ ΖΩΕΣ"  

ΚΥΡΙΑΚΗ, 9 ΜΑΡΤΗ, 11:00 Π.Μ., ΣΤΟΝ 4ο  ΟΡΟΦΟ ΣΤΗΝ ΕΔΟΘ (ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΟΡΟΜΗΛΑ 51).



Το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ καλούμε όλους τους συναδέλφους\ισσες αναπληρωτές σε σύσκεψη- συζήτηση:

Συζητάμε για τα προβλήματα στην εργασία μας και το δημόσιο σχολείο, τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας .


Ενισχύουμε τη συλλογική δράση μας και το σωματείο μας.



Η Γ΄ΕΛΜΕ-Θ από την αρχή της σχολικής χρονιάς, προχώρησε σε πολύμορφες δράσεις (ανακοινώσεις, επανειλημμένες παραστάσεις διαμαρτυρίας στις ΔΔΕ Θες\νικης, πανεκπαιδευτικές συγκεντρώσεις) διεκδικώντας μόνιμους μαζικούς διορισμούς και προσλήψεις αναπληρωτών, διαφάνεια στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών, πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για τους αναπληρωτές\τριες .

Οι εκπαιδευτικοί μόνιμοι και αναπληρωτές να μην ανεχθούμε να μας εμπαίζουν, να θυσιαστούν τα εργασιακά μας δικαιώματα στο βωμό της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του υπουργείου.

ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ! ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!


ΟΧΙ ΣΤΗΝ EΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΛΕΙΨΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΜΙΣΗ ΖΩΗ…

Για άλλη μια χρονιά το Υπουργείο Παιδείας, στα πλαίσια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του, αφήνει τα σχολεία χωρίς το αναγκαίο εκπαιδευτικό: ελάχιστοι διορισμοί, κατά πολύ μειωμένες προσλήψεις αναπληρωτών, απαράδεκτο καθεστώς των προσλήψεων κατά δόσεις- φάσεις, χιλιάδες κενά σε βάρος των αναγκών σχολείων και μαθητών.


Παράλληλα επιδιώκουν την απόλυτη διάλυση εργασιακών δικαιωμάτων αναπληρωτ(ρι)ών με σειρά νέων αντιεκπαιδευτικών μέτρων ( ψηφιακό σχολείο, παράλληλο σύστημα προσλήψεων για τοπικές προσκλήσεις, ΑΣΕΠ και συνέντευξη κλπ)

https://lh5.googleusercontent.com/MkDNF6G5qjlrOZuVTBDHesX3ZcUpR5oXgZ5-2dRX8IIYRQH-jwNfugMZOFn9WlzmrjgaoILOhs6gf2LBGoP3rc1stoBT1J33jfWJcgi01Um_DHy2aVLRZa5YJ99Ptr7sV2Qa_fy4DhcHBl6LTNq1bLa7SKur4PfUTtqDtnJk9yw-hf8ZtkSm0KUUIR9dsQ



Από την αρχή της χρονιάς ΥΠΑΙΘΑ, ΔΔΕ Θες\νίκης και τα ΠΥΣΔΕ, στα πλαίσια της συγκάλυψης της κυβερνητικής πολιτικής των περικοπών και της λιτότητας, μεθοδεύουν τη μείωση των προσλήψεων σε βάρος των μορφωτικών αναγκών των μαθητών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών:
  • με εκτεταμένες συμπτύξεις\ περικοπές\ συγχωνεύσεις τμημάτων και μη έγκριση όλων ολιγομελών σε ΕΠΑΛ -ΓΕΛ
  • συνεχίζουν να μη ζητούν επί πλέον προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη δεκάδων κενών που παραμένουν μέχρι και σήμερα
  • συνεχίζονται οι τοποθετήσεις μέσω ΟΠΣΥΔ και με καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, καθώς και με προεπιλογή των κενών σε κάθε ειδικότητα από τους ΔΔΕ.
  • δημιουργούν υπερπληθή τμήματα για εξοικονόμηση προσωπικού
  • σπάνε κενά σε ειδικότητες πάνω από 12 ώρες, για να εμφανίζουν λιγότερα τα υπαρκτά κενά ,δίνοντας ώρες από αυτά για συμπλήρωση ωραρίου, με συνέπεια τα «κουμπώματα" ωρών για να δοθούν κενά για την πρόσληψη αναπληρωτών, να φτάνουν μέχρι και έξι σχολεία.
  • προχωρούν σε τοποθετήσεις παραβιάζοντας εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών, χωρίς να ισχύουν κριτήρια διαφάνειας και αντικειμενικότητας στις προσλήψεις και τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών, όπως πρότειναν οι ΕΛΜΕ
  • ακολουθούν την πρακτική των υποχρεωτικών υπερωριών για τη μείωση των αναγκαίων προσλήψεων
  • με το ψηφιακό σχολείο περικόπτουν ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας.

  • Μετά το αέναο κυνήγι προσόντων, μετά τις προσλήψεις τριμήνων με αφορμή τον covid, έρχεται νέο χτύπημα για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών! Προχωρούν για τις τοπικές προσκλήσεις αναπληρωτών σε ένα παράλληλο σύστημα προσλήψεων εκτός πινάκων, χωρίς προσμέτρηση προϋπηρεσίας, χωρίς ενιαία κριτήρια, με προσλήψεις με ευθύνη Δ/ντων Εκπαίδευσης και περιφερειακών και με ένταξη συνταξιούχων μέχρι 67 χρονών στους πίνακες! , καθιστώντας τους έρμαια των Διευθυντών Εκπαίδευσης.
  • εξαγγέλλουν διαγωνισμό ΑΣΕΠ και συνέντευξη για νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών
  • διατηρούν το απαράδεκτο καθεστώς των λειψών δικαιωμάτων των αναπληρωτών\τριων. Μάλιστα η υφυπουργός, με κυνισμό και αθλιότητα έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι οι αναπληρωτές δεν πρέπει να έχουν ίδια δικαιώματα, γιατί καλύπτουν έκτακτες ανάγκες, όταν εδώ και χρόνια οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί αποτελούν σταθερά το 1/3 του προσωπικού και χωρίς αυτούς δεν μπορούν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα σχολεία!
  • εκτός από τους μισθούς φτώχειας, την ακρίβεια στο κόστος διαβίωσης, στη στέγη, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας κ.α. η κυβέρνηση προχωράει στον δραστικό περιορισμό του αριθμού των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας, εξοντώνοντας, μ’ αυτό τον τρόπο, οικονομικά χιλιάδες αναπληρωτές\τριες και τις οικογένειές τους. Αναπληρωτές – τρίες που προσλαμβάνονται αργότερα από την Α φάση (και ανάλογα με το πότε θα γίνουν οι επόμενες) κινδυνεύουν να μην συμπληρώνουν 175 ένσημα μέχρι τη λήξη της σύμβασής τους και έτσι να μην δικαιούνται επίδομα ανεργίας! Αναπληρώτριες/τες χωρίς τουλάχιστον 5 πλήρη χρόνια πρόσληψης από την Α φάση αποκλείονται από το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας! Οι εκπαιδευτικοί πλέον θα αναγκάζονται να αποδεχτούν τη ζωή - βαλίτσα όπου στη χώρα μπας και έχουν ελπίδες να λάβουν επίδομα ανεργίας το καλοκαίρι.
  • Στο αγοραίο σχολείο που προωθούν, χρειάζονται και θέλουν εκπαιδευτικούς αναπληρωτές εργαζόμενους – λάστιχο, φθηνούς, ευέλικτους για τις ανάγκες της αγοράς, ανασφαλείς και αναλώσιμους , χωρίς εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα

ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ  ΟΛΟΙ\ΕΣ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ

  • Να καλυφθούν όλα τα κενά τώρα σε γενική παιδεία, ειδική αγωγή και σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές.
  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί / μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία. 20.000 χιλιάδες μόνιμους διορισμούς τώρα στη Β/θμια. Κατάργηση του προσοντολογίου. Ούτε σκέψη για ΑΣΕΠ- συνέντευξη.
  • Κάλυψη ΟΛΩΝ των κενών από την πρώτη φάση προσλήψεων. Πλήρης διαφάνεια και δημοσιοποίηση κενών στις τοποθετήσεις. Να σταματήσουν οι αδιαφανείς τοποθετήσεις των αναπληρωτών, όπως υλοποιούνται με κουτσουρεμένα τα κενά από ΔΔΕ και μέσω ΟΠΣΥΔ. Να δοθεί στους αναπληρωτές δικαίωμα ενστάσεων στις τοποθετήσεις και βελτίωσης θέσης με δημόσια ανάρτηση των κενών πριν την επόμενη πρόσληψη αναπληρωτών.
  • Στα Τμήματα Ένταξης και στην παράλληλη στήριξη να καλυφθούν όλες οι ώρες που δικαιούνται οι μαθητές σε κάθε ειδικότητα.
  • Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών ΕΒΠ-ΕΕΠ για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.
  • Καμία «τιμωρητική» διάταξη για τους αναπληρωτές . Όχι στις πολλαπλές μετακινήσεις των αναπληρωτών προκειμένου να καλύψουν το ωράριο. Τοποθέτηση σε δύο σχολεία το πολύ. Ένας εκπαιδευτικός για κάθε παιδί στην παράλληλη στήριξη.
  • Να εγκριθούν όλες οι αιτήσεις για νέα Τμήματα Ένταξης που εκκρεμούν χρόνια.
  • Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για τους αναπληρωτές. Εξίσωση όλων των δικαιωμάτων τους με αυτά των μονίμων.
  • Μέτρα στήριξης της διαβίωσης των συναδέλφων που τοποθετούνται μακριά από το τόπο τους.
  • 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού, 10 στα εργαστήρια.
  • Αυξήσεις στους μισθούς,1.200 € καθαρά στον πρωτοδιόριστο με αντίστοιχες αυξήσεις σε όλα τα ΜΚ, επαναφορά 13ου-14ου μισθού, για να ζούμε και να διδάσκουμε με αξιοπρέπεια.

Για όλα αυτά και άλλα τόσα σας καλούμε να συζητήσουμε την ΚΥΡΙΑΚΗ, 9 ΜΑΡΤΗ, 11:00 π.μ. στον 4ο όροφο στην ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51).


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                                     ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΕΤΗΣ