Ads 468x60px

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Για την ενισχυτική

Οκτώ βδομάδες πριν τη λήξη των μαθημάτων το Υπουργείο ανακοινώνει την… έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας στα Γυμνάσια! Το ίδιο Υπουργείο που την εξαφάνισε έρχεται τώρα για επικοινωνιακούς λόγους και την επαναφέρει, ως κακέκτυπο βέβαια.
Ο ίδιος ο υπουργός έχει παραδεχθεί την ύπαρξη 1600 και πλέον κενών στο ημερήσιο πρόγραμμα, ενώ στα μουσικά σχολεία της χώρας οι περισσότερες ώρες των οργάνων δε γίνονται. Δεκάδες χιλιάδες ώρες χάνονται εβδομαδιαίως και το υπουργείο αρνείται να διορίσει εκπαιδευτικούς.
Σε όλη τη χώρα και σε αντίθεση με την υποκρισία των κυβερνώντων, τα τελευταία χρόνια χιλιάδες εκπαιδευτικοί διορισμένοι, αδιόριστοι, συνταξιούχοι έχουν αναπτύξει αντισταθμιστικές δράσεις για τα παιδιά των φτωχών οικογενειών, για τα παιδιά που το μέλλον τους έχει υπονομευτεί από τις μνημονιακές πολιτικές.
Γιατί λοιπόν τώρα ο πόνος του Υπουργείου για τα παιδιά; Τι θα πούμε στο γονιό; «Το παιδί σου δεν κάνει όλες τις ώρες μαθηματικά στο κανονικό πρόγραμμα, άρα χρειάζεται ενισχυτική»; Και φυσικά για τους μαθητές που διαμένουν μακριά από το σχολείο το οποίο θα επιλεγεί ως κέντρο ενισχυτικής ούτε λόγος για δωρεάν μετακίνηση.
Ή ως πολιτεία ενδιαφερόμαστε μόνο για τη θέσπιση απαράδεκτων εργασιακών σχέσεων παντού στην εκπαίδευση;
Πρόκειται για ένα επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης σαν αυτά που κατακλύζουν τα ΜΜΕ από το Δεκέμβρη και έχουν ως στόχο να μας πείσουν ότι πηγαίνουμε καλά, ότι βλέπουμε φως.
Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Με την επιβολή της πολιτικής του μνημονίου στην εκπαίδευση, αυξάνεται η μαθητική διαρροή και ο λειτουργικός αναλφαβητισμός και ουσιαστικά παραβιάζεται το συνταγματικό δικαίωμα της ίσης πρόσβασης όλων των παιδιών στη μόρφωση.
Ζητούμε κάλυψη των λειτουργικών κενών με άμεσες προσλήψεις αναπληρωτών.
Ενισχυτική διδασκαλία από την αρχή της σχολικής χρονιάς ενταγμένη σε πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR