Ads 468x60px

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Γ' ΕΛΜΕ-Θ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 27/08

Η Γ΄ΕΛΜΕ-Θ καλεί όλους τους συναδέλφους/σες που ανήκουν στη δύναμή της (μόνιμους, αναπληρωτές, ωρομίσθιους) καθώς και τους συνταξιούχους συναδέλφους σε
ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 
την Τρίτη 27/08/2013 ώρα 19.30 στην αίθ. εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Συκεών,  Επταπυργίου 15, με θέματα:

Η απεργία διάρκειας, ο συντονισμός με άλλους κλάδους και οι δράσεις μας το επόμενο διάστημα. Οι υποχρεωτικές μετακινήσεις – απολύσεις. Η κατάσταση στα σχολεία της περιοχής μας.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Το προηγούμενο διάστημα, καταστροφικές αλλαγές στην παιδεία, στην υγεία και στην τοπική αυτοδιοίκηση αποφασίστηκαν  εν μια νυκτί,  η ΕΡΤ «μαύρισε» και έκλεισε μέσα σε λίγες μόνο ώρες, ενώ σχολεία και νοσοκομεία συγχωνεύονται ή κλείνουν συνεχώς, αναγγέλλονται ιδιωτικοποιήσεις ακόμη και των στοιχειωδών  κοινών αγαθών, όπως είναι  το νερό, οι νέοι εξωθούνται στην μετανάστευση ξανά μετά από δεκαετίες ενώ προκλητικά μένουν ανέγγιχτα και αυγαταίνουν τα προνόμια της αισχρής κάστας που κυβερνάει διαχρονικά αυτό τον τόπο.
Θυμίζουμε πως ήδη στην διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς οι μαριονέτες της τρόικας και της συγκυβέρνησης στο Υπουργείο Παιδείας επέβαλαν με ΠΔ την αξιολόγηση-τιμωρία των εκπαιδευτικών, εφάρμοσαν αδιάκριτα, επί δικαίων και αδίκων το εφιαλτικό πειθαρχικό δίκαιο του κ. Μανιτάκη, προσπαθώντας να κατασκευάσουν από το πουθενά τους αναγκαίους για την μπακαλίστικη λογική τους «επίορκους», ενώ ταυτόχρονα εξαπέλυσαν πογκρόμ απολύσεων κατά όλων σχεδόν των αναπληρωτών και ωρομισθίων συναδέλφων που υπηρέτησαν τα προηγούμενα χρόνια το δημόσιο σχολείο.
Στο τέλος των Πανελληνίων εξετάσεων και με τους εκπαιδευτικούς επιστρατευμένους και στρατωνισμένους  η τρικομματική, τότε, κυβέρνηση επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά την λογική του μνημονιακού «τσαμπουκά» επέλεξε να παροξύνει το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που έχει επιλέξει ως μόνιμο πολιτικό εργαλείο διακυβέρνησης.
 Προχώρησε έτσι στην καρατόμηση σημαντικών τομέων των ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ που επηρεάζουν την ζωή δεκάδων χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους και στη διαθεσιμότητα / απόλυση 2.122 συναδέλφων των αντίστοιχων ειδικοτήτων. Σήμερα ξανά,η εθελόδουλη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προχωρά στην παγίδευση χιλιάδων συναδέλφων μέσα από τη διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων ώστε να ικανοποιήσει τις ανεξάντλητες ορέξεις της τρόικας.
       
Στο θέμα της διαθεσιμότητας εκπαιδευτικών, ο Υπουργός Παιδείας επιμένει  στην πολιτική που έχει ψηφιστεί και δεν δέχεται το αίτημα της ΟΛΜΕ για την επαναφορά των εκπαιδευτικών και των τομέων – ειδικοτήτων της ΤΕΕ και φυσικά όπως αναμενόταν δεν δεσμεύτηκε καν ότι θα απορροφηθούν όλοι οι συνάδελφοι σε θέσεις εργασίας.
Στο θέμα των μετατάξεων εκπαιδευτικών, παρά το γεγονός ότι εκδόθηκε μία μόλις ημέρα πριν την λήξη της προθεσμίας των αιτήσεων δελτίο τύπου!, δεν απαντήθηκαν βασικά ερωτήματα για τη διαδικασία αυτή και παραμένει η αβεβαιότητα που έχει εσκεμμένα ο ίδιος δημιουργήσει.
Επιπλέον με την αποκλειστική ευθύνη του κ. Αρβανιτόπουλου και της παραομάδας που λειτουργεί μέσα στο Υπουργείο Παιδείας τεράστια ζητήματα ανακύπτουν από τις συνεχείς, μέσα στο καλοκαίρι, τροποποιήσεις των ωρολογίων προγραμμάτων Γυμνασίων και Λυκείων τα οποία δημιουργούν άλυτα προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία και στους εκπαιδευτικούς αλλά και στους γονείς και στους μαθητές ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Το Δ.Σ. της Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ απαιτεί από το Υπουργείο Παιδείας :

 Την επαναφορά των εκπαιδευτικών και των τομέων – ειδικοτήτων που καταργήθηκαν στη δευτεροβάθμια ΤΕΕ. Σε κάθε περίπτωση απαιτούμε  την άμεση εργασιακή αποκατάσταση των εκπαιδευτικών της ΤΕΕ σε εκπαιδευτική θέση μέσα στις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.
Να σταματήσουν οι διαδικασίες υποχρεωτικών μετατάξεων.
Να προχωρήσει στην ικανοποίηση όσων αιτήσεων μετάταξης εκπαιδευτικών έχουν κατατεθεί εθελοντικά.
Να υπολογιστούν τα κενά των σχολείων στις αρχές του Σεπτέμβρη με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και όχι τις νόρμες των μνημονιακών συμφωνιών.



Το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ καλεί όλους τους συναδέλφους/σες σε
 ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την Tρίτη 27/08/2013 ώρα 19.30
Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να επιτευχθεί η μαζικότερη δυνατή συνέλευση ώστε να εξασφαλιστεί η συνοχή και η ενότητα του κλάδου εν όψει του απεργιακού αγώνα διάρκειας που έχει ήδη αποφασιστεί στο τελευταίο συνέδριο του κλάδου και θα ξεκινήσει μέσα στο Σεπτέμβρη.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Οι πολιτικές της κυβέρνησης και των φερέφωνών της καταστρέφουν τη χώρα, ρημάζουν το δημόσιο σχολείο, την δουλειά μας και τη ζωή μας.
Συσπειρωθείτε γύρω από το Σωματείο.
Η συλλογική δράση είναι το μόνο μας καταφύγιο!
Η ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ!


Ο Πρόεδρος                                                                                 Η  Γ. Γραμματέας

                                                                                                     ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ
 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΤΡΑΝΟΣ            

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR