Ads 468x60px

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της Γ' ΕΛΜΕ-Θ 27/08

Γ' ΕΛΜΕ-Θ                                            Θεσσαλονίκη  28- 08-2013
Πρ. Κορομηλά  51
τηλ. 2310-229389
 gelmeth3@gmail.com

 Αποφάσεις  της Γενικής Συνέλευσης  της Γ' ΕΛΜΕ-Θ της Tρίτης 27/08/2013


Η ΓΣ της Γ΄​ ​ΕΛΜΕ-Θ​    ​ απαιτεί από το Υπουργείο Παιδείας :
Την επαναφορά των εκπαιδευτικών και των τομέων – ειδικοτήτων που καταργήθηκαν στη δευτεροβάθμια ΤΕΕ. Σε κάθε περίπτωση απαιτούμε  την άμεση εργασιακή αποκατάσταση των εκπαιδευτικών της ΤΕΕ σε εκπαιδευτική θέση μέσα στις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.
Να σταματήσουν οι διαδικασίες των υποχρεωτικών μετατάξεων.
Να προχωρήσει στην ικανοποίηση όσων αιτήσεων μετάταξης εκπαιδευτικών έχουν κατατεθεί εθελοντικά.
Να υπολογιστούν τα κενά των σχολείων στις αρχές του Σεπτέμβρη με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και όχι  με τις νόρμες των μνημονιακών.
 Να αποσύρει τώρα τα καταστροφικά νομοσχέδια για το τεχνολογικό και γενικό λύκειο.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά, όλα τα κοινωνικά αγαθά  δημόσια, όλα δωρεάν ! Να σταματήσει τώρα τα προγράμματα «κινητικότητας/διαθεσιμότητας» που έχουν μόνο στόχο τις απολύσεις.

Η ΓΣ της Γ​΄​ ΕΛΜΕ-Θ, καλεί  ακόμη   το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, να υλοποιήσει άμεσα  την απόφαση του  τελευταίου Συνεδρίου σύμφωνα με την οποία «….ο κλάδος θα προχωρήσει σε απεργία διαρκείας από την έναρξη των μαθημάτων τον Σεπτέμβρη. Η απόφαση για απεργία διάρκειας, το Σεπτέμβρη, θα υλοποιηθεί από τον κλάδο, ανεξάρτητα από το εάν ισχύει ή όχι καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης».

Η ΓΣ της Γ​΄​ΕΛΜΕ-Θ καλεί τους συναδέλφους να  συμβάλλουν στην επιτυχία της παλλαϊκής συγκέντρωσης και πορείας στην ΕΡΤ 3 , που προγραμμάτισαν οι ΕΛΜΕ –Θ την Πέμπτη 29/8, στις 7.00 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου και στη συναυλία που θα ακολουθήσει μετά τη συγκέντρωση καθώς και στην οργάνωση κοινής συνέντευξης τύπου
​​ την Τετάρτη 28/8, στις 12.00 το μεσημέρι στην ΕΡΤ.
Καλεί τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή  στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται στην πόλη μας όπως αυτή που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 29-8-13 από τ​ι​ς 11:00 – 15:00 μ.μ. και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 12:00 π.μ.
Η ΓΣ της Γ ΕΛΜΕ-Θ αποφάσισε  μέχρι την Τετάρτη 4/9 να γίνουν καταλήψεις σε ΕΠΑΛ της περιοχής ευθύνης της  που θα επιλεγούν σε συνεννόηση με τους σ​υ​λλ​ό​γους διδασκόντων και θα πραγματοποιηθούν με τρίωρες στάσεις που θα προκηρυχθούν από τις 8.00 π.μ.​,​ καταλήψεις στις  οποίες καλούνται να παρευρεθούν όλοι οι συνάδελφοι καθώς και οι συνάδελφοι που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας

Συνεχίζουμε τον αγωνιστικό συντονισμό με τους γονείς και τους συλλόγους. Φροντίζουμε  να ενημερωθούν οι σύλλογοι γονέων για την συγκέντρωση της Πέμπτης.

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, καθώς  και αγωνιστικές ομοσπονδίες  σε αγωνιστική συμπόρευση με παρόμοιες μορφές αγώνα με τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα με την απεργία διαρκείας που αποφάσισε το συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας – απόλυσης να αρνηθούν να εκχωρήσουν την εκπαιδευτική τους ιδιότητα που είναι στις βασικές επιδιώξεις της κυβέρνησης, ώστε να πετύχει την αποδυνάμωση της αγωνιστικής μας ενότητας και  από τις 2/9 να παρευρίσκονται στα σχολεία  και να αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη υλοποίησης των αποφάσεων του ανυποχώρητου αγώνα του κλάδου που αποφάσισε το συνέδριο της ΟΛΜΕ.

 Καλούμε όλους τους συναδέλφους την εβδομάδα από 2 έως 6/9, πριν από την έναρξη της  ΔΕΘ να  συμμετέχουν στα αγωνιστικά γεγονότα που θα κορυφωθούν στις μεγάλες κινητοποιήσεις που οργανώνονται στις 7/9. Ακόμη προτείνουμε  οι σύλλογοι καθηγητών  να συζητήσουν την Δευτέρα 2/9 μέτρα προετοιμασίας της απεργίας, να καταθέσουν προτάσεις και να δημιουργήσουν ταμείο αλληλεγγύης για τους απολυμένους και για την υποστήριξη της  απεργίας.

Ενεργοποιώντας όλες τις δυνάμεις μας στην  ΕΛΜΕ συμμετέχουμε  προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης των γονέων και των μαθητών. Καλούμε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, να υπερασπίσουν το δημόσιο σχολείο ανατρέποντας τις πολιτικές  κυβέρνησης  - Ε​​Ε - ΔΝΤ που υπονομεύουν τελικά το δικαίωμα στη μόρφωση για όλα τα παιδιά.   

 Καλούµε ξανά τους γονείς  με το Γράμμα της Γενικής Συνέλευσης των εκπαιδευτικών της Γ' ΕΛΜΕ-Θ σε νέο κύκλο συναντήσεων πριν ακόμη από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς 2013-2014, ώστε να συζητήσουμε  από κοντά τρόπους συνεργασίας και να προστατέψουμε αποτελεσματικά το δημόσιο σχολείο από τον «ξαφνικό θάνατο» που του ετοιμάζουν τρόικα και κυβέρνηση.  Η εκδήλωση με τους γονείς θα γίνει την Τετάρτη  4 Σεπτέμβρη στις 7 μμ στο Παλιό  Πολυκλαδικό στο Στρατόπεδο Στρεμπενιώτη  ή στο δημαρχείο Νεάπολης. Ο ακριβής τόπος θα προσδιοριστεί πολύ σύντομα με νέα ανακοίνωση της ΕΛΜΕ. Οργανώνουμε  Επιτροπή Αγώνα σε κάθε σχολείο. Προχωράμε σε   Συντονισμό με συλλόγους δασκάλων και πρωτοβάθμια σωματεία σε κάθε περιοχή.

Τέλος, η  ΓΣ της Γ​΄​ ΕΛΜΕ-Θ αποφάσισε να προκηρυχθεί νέα Γενική Συνέλευση μετά την εισήγηση της ΟΛΜΕ,  κατά πάσα πιθανότητα την Τρίτη 3/9.


Συνάδελφοι-σες,
Οι πολιτικές της κυβέρνησης και των φερέφωνών της καταστρέφουν τη χώρα, ρημάζουν το δημόσιο σχολείο, την δουλειά μας και τη ζωή μας.
Συσπειρωθείτε γύρω από το Σωματείο.
Η συλλογική δράση είναι το μόνο μας καταφύγιο!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΛΕΜΕ ΟΧΙ:
ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ της δημόσιας Υγείας
ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ του Κράτους Πρόνοιας
ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ της «ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ  «ΞΑΦΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ» της Δημοκρατίας!


Η ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ!

Η ΓΣ των εκπαιδευτικών της Γ' ΕΛΜΕ-Θ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR