Ads 468x60px

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Αποφάσεις του ΔΣ της Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ (3/9)

Γ' ΕΛΜΕ-Θ                                                                          Θεσσαλονίκη, 03/09 /2013
Πρ. Κορομηλά  51
τηλ. 2310-229389


ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ Γ ΕΛΜΕ-Θ.  ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ  ΤΟΥ 16ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
Συνάδελφοι-σες,
Το ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ στην χθεσινή του συνεδρίαση υιοθέτησε την πρόταση που διαμορφώθηκε από τις Επιτροπές  Αγώνα Καθηγητών ΕΛΜΕ –Θεσσαλονίκης.
Θυμίζουμε πως σε κοινή συνάντηση των Επιτροπών αγώνα των ΕΛΜΕ- Θ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2/9,  στην ΕΔΟΘ με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 συναδέλφων, αποφασίστηκε οι επιτροπές αγώνα να καταθέσουν για ψήφιση στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ  για το πλαίσιο αιτημάτων-διεκδικήσεων και για τις μορφές πάλης τις αποφάσεις του 16ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ την παρακάτω πρόταση:
Στην καρδιά των αιτημάτων αυτού του αγώνα, πρέπει να είναι οι διεκδικήσεις για εκπαίδευση και ουσιαστική, μόρφωση όλων των παιδιών, αντίστοιχη των μορφωτικών δυνατοτήτων της εποχής, η διασφάλιση των κοινωνικών αγαθών (παιδεία, υγεία, ασφάλιση, ρεύμα, νερό) δημόσια και δωρεάν παρεχόμενων, η απαίτηση για μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους, η υπεράσπιση της ελευθερίας  και του δικαιώματος του λαού να αποφασίζει αυτός για τις τύχες του, ενάντια  στα ανακοινωθέντα του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και την τακτική απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης μέσω των επιστρατεύσεων από την κυβέρνηση. Η βάση για τη συγκρότηση του αγωνιστικού μετώπου αποφασιστικής μάχης, για τη ρήξη και την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, είναι οι αποφάσεις του Συνεδρίου μας, τα αιτήματα που διατυπώθηκαν «εν θερμώ», όλη την προηγούμενη περίοδο, τα αιτήματα που εγκρίθηκαν από χιλιάδες εκπαιδευτικούς στις Γενικές Συνελεύσεις του Απρίλη του 2013, οι στόχοι πάλης που ενέπνευσαν τις κινητοποιήσεις του καλοκαιριού.
Κανένα παιδί και κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει από το σχολείο!
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους!
ü  Καμιά διαθεσιμότητα – υποχρεωτική μετάταξη – απόλυση, υποχρεωτική μετάθεση!
ü  Κατάργηση του νόμου για τις μετατάξεις  και του ΠΔ για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις (μεταθέσεις και αποσπάσεις).
ü  Να ανακληθούν τώρα οι διαθεσιμότητες – υποχρεωτικές μετατάξεις.
ü  Να επανέλθουν οι τομείς και οι ειδικότητες της ΤΕΕ που καταργήθηκαν.
ü  Διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.
ü  Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών τώρα, για τη λειτουργία των σχολείων.
ü  Ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών, ειδικά των νεώτερων. Κατάργηση του ν. 4024/11
ü  Καμιά μείωση συντάξεων (κύριων , επικουρικών, εφάπαξ) 
Μόρφωση – εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, ουσιαστική, δημόσια και δωρεάν!
ü  Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την αντιδραστική «αναδιάρθρωση» της εκπαίδευσης, γενικής και τεχνικής. Όχι στο σχολείο της αγοράς ( όχι στον εξεταστικό μαραθώνιο, στη μαθητεία, στην ιδιωτικοποίηση και στην πρόωρη κατάρτηση μετά το γυμνάσιο).
ü  Άμεσα μέτρα ενίσχυσης για να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία.
ü  Καμιά συγχώνευση – κατάργηση σχολείου!
ü  Ανώτερο όριο 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις και 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια. Αύξηση  των δαπανών για την εκπαίδευση.
ü  Απόσυρση του ΠΔ για την αξιολόγηση και του νόμου 4142/13 για τη  Αρχή Διασφάλισης  Ποιότητας.
ü  Ενιαίο 12χρονο σχολείο, υποχρεωτικό, δημόσιο και δωρεάν, ποιοτικά αναβαθμισμένο για όλα τα παιδιά.  Ουσιαστική στήριξη της τεχνικής εκπαίδευσης κατά τη μεταβατική περίοδο.
Δημόσια και δωρεάν όλα τα κοινωνικά αγαθά,
ü  Παιδεία, υγεία, ασφάλιση, ρεύμα και νερό για όλο το λαό!
ü  Όχι στη διάλυση – συρρίκνωση – ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών.
ü  Άμεσα μέτρα ανακούφισης για την ανεργία, την εξαθλίωση και τη μαζική φτώχεια.
Ελευθερία, δικαιοσύνη, δημοκρατικά δικαιώματα στα σχολειά και στους τόπους εργασίας
ü  Να καταργηθεί το καθεστώς της πολιτικής επιστράτευσης απεργών.
ü  Σταμάτημα κάθε συνδικαλιστικής δίωξης. 
ü  Καμιά δίωξη ενάντια στους αγωνιζόμενους.
ü  Άμεση κατάργηση των νόμων για το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο (ν.4093/12 και 4057/12).
Να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου - ΕΕ – ΔΝΤ  με μαζικούς κοινωνικούς αγώνες. Αγωνιζόμαστε ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και όλου του νομικού τους οπλοστασίου, που διαλύουν το δημόσιο σχολείο και εξαθλιώνουν τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους.
       Να ενταθεί η πάλη ενάντια στο σύμφωνο σταθερότητας που επιβάλει η ΕΕ.
ü  Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος , δεν το πληρώνουμε
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΧΗΣ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Επιλέγουμε μορφές πάλης αντίστοιχες της έντασης της επίθεσης που δεχόμαστε και της δυναμικής που αναπτύχθηκε από τις Γενικές Συνελεύσεις του Μάη, το Συνέδριο και τις δράσεις του Καλοκαιριού.
ü  Προχωράμε σε απεργία διαρκείας από τις 16 Σεπτέμβρη με τη μορφή των επαναλαμβανόμενων 5νθήμερων, Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και Γενική Συνέλευση προέδρων κάθε εβδομάδα.
ü  Σε εκλογή απεργιακών επιτροπών από τις Γενικές Συνελεύσεις και κεντρικής απεργιακής επιτροπής, για την οργάνωση της υλοποίησης των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων.
ü  Σε δημιουργία απεργιακού ταμείου αλληλεγγύης.
ü  Σε συντονισμό του αγώνα μας με μαθητές, γονείς, εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και σχεδιασμό της κοινής δράσης με συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, καταλήψεις κλπ
ü  Περιφρουρούμε την υλοποίηση των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων και την πιστή μεταφορά τους στη Γ. Σ. Προέδρων.
Ακόμη οι Επιτροπές Αγώνα καταθέτουν στις συνελεύσεις και τις παρακάτω προτάσεις.
ü  Οι ΕΛΜΕ που θα αποφασίσουν στις συνελεύσεις τους ότι κινούνται στην κατεύθυνση της απεργίας διαρκείας, να είναι σε συνεννόηση και να προσπαθήσουν να υλοποιήσουν την κατεύθυνση αυτή σε απευθείας συντονισμό μεταξύ τους ως πρωτοβάθμια σωματεία.
ü  Την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου και την ημέρα του αγιασμού να οργανωθούν πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια. Την ημέρα του αγιασμού να γίνουν συμβολικοί αποκλεισμοί σε όλα τα σχολεία και κοινές συνελεύσεις εκπαιδευτικών, γονιών μαθητών.
 Σε αυτά τα πλαίσια το ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ αποφάσισε να προτείνει στους συλλόγους διδασκόντων  την δημιουργία απεργιακού ταμείου αλληλεγγύης με αρχικό στόχο την συγκέντρωση χρημάτων που θα βοηθήσουν τους συναδέλφους που πρώτοι βρέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας ώστε να αντιμετωπίσουν τα δικαστικά έξοδα των προσφυγών τους η τυχόν πιεστικές βιοτικές ανάγκες. Ήδη με δική τους πρωτοβουλία ορισμένοι σύλλογοι έχουν κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.
Το ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ καλεί όλους τους συναδέλφους/σες να παρευρεθούν μαζικά στην  ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  την Πέμπτη 05/09/2013 ώρα 19.30 στην αίθ. εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Συκεών,  Επταπυργίου 15 με θέμα  τις προτάσεις που θα κατατεθούν   για τις διεκδικήσεις τις μορφές πάλης και το πρόγραμμα δράσης της επόμενης περιόδου, που θα αποφασίσει η Γ.Σ. των Προέδρων στις 9/9 στην Αθήνα.  Το ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ  αποφάσισε ακόμη,  να προσκαλέσει στην ΓΣ της ΕΛΜΕ εκπροσώπους των σχολικών φυλάκων, των εργαζόμενων στα νοσοκομεία της πόλης που απειλούνται με κλείσιμο  και των εργαζόμενων στην ΕΡΤ3 και στους ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Συνάδελφοι-σες,
Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να επιτευχθεί η μαζικότερη δυνατή συνέλευση ώστε να εξασφαλιστεί η συνοχή και η ενότητα του κλάδου.
Οι πολιτικές της κυβέρνησης και των φερέφωνών της καταστρέφουν τη χώρα, ρημάζουν το δημόσιο σχολείο, την δουλειά μας και τη ζωή μας.
Συσπειρωθείτε γύρω από το Σωματείο.
Η συλλογική δράση είναι το μόνο μας καταφύγιο!
ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 16ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ - ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ
Ο Πρόεδρος                                                                                 Ο Γ. Γραμματέας
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ
 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΤΡΑΝΟΣ            

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR