Ads 468x60px

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ 05/09

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ
(05-09-2013)

Η Γ.Σ. της ΓΈΛΜΕ-Θ, που πραγματοποιήθηκε με μαζική συμμετοχή των συναδέλφων (180 παρόντες-ούσες) αποφάσισε τα εξής:

Υπερψήφισε την εισήγηση του ΔΣ  της Γ ΕΛΜΕ-Θ  για το πλαίσιο και το πρόγραμμα δράσης (πενθήμερες επαναλαμβανόμενες)  με 152 υπέρ, 0 κατά, 4 λευκά, (24 υπέρ της πρότασης του ΠΑΜΕ που υποστηρίχθηκε και από την ΔΑΚΕ  για συμμετοχή στην 48ωρη απεργία που έχει αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ στις 18 και 19-9  και νέες Γ.Σ. για επανεξέταση της κατάστασης.

Αποφάσισε και προτείνει στη Γ.Σ, των προέδρων τα παρακάτω:

Κήρυξη απεργίας διαρκείας από τις 16 Σεπτέμβρη με τη μορφή των επαναλαμβανόμενων 5νθήμερων, νέες Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και Γενική Συνέλευση προέδρων κάθε εβδομάδα.

Εκλογή απεργιακών επιτροπών από τις Γενικές Συνελεύσεις και κεντρικής απεργιακής επιτροπής, για την οργάνωση της υλοποίησης των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων.
 Δημιουργία απεργιακού ταμείου αλληλεγγύης  με αρχικό στόχο την συγκέντρωση χρημάτων που θα βοηθήσουν τους συναδέλφους που πρώτοι βρέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας να αντιμετωπίσουν τα δικαστικά έξοδα των προσφυγών τους η τυχόν πιεστικές βιοτικές ανάγκες. Ήδη με δική τους πρωτοβουλία ορισμένοι σύλλογοι της ΕΛΜΕ έχουν κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Συντονισμό του αγώνα μας με μαθητές, γονείς, εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και σχεδιασμό της κοινής δράσης με συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, καταλήψεις κλπ
Περιφρούρηση της των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων και  πιστή μεταφορά τους στη Γ. Σ. Προέδρων.
Οι ΕΛΜΕ που θα αποφασίσουν στις συνελεύσεις τους ότι κινούνται στην κατεύθυνση της απεργίας διαρκείας, να είναι σε συνεννόηση και να προσπαθήσουν να υλοποιήσουν την κατεύθυνση αυτή σε απευθείας συντονισμό μεταξύ τους ως πρωτοβάθμια σωματεία.
Την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου και την ημέρα του αγιασμού οργάνωση πανεκπαιδευτικών  συλλαλητηρίωνων.
Την ημέρα του αγιασμού να γίνουν συμβολικοί αποκλεισμοί σε όλα τα σχολεία και κοινές συνελεύσεις εκπαιδευτικών, γονιών μαθητών.

Η  ΓΣ της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ αποφάσισε ακόμη:
·         την έκδοση ενημερωτικού υλικού και αφισών  για εκδηλώσεις  με τους γονείς και για τις δράσεις που θα ακολουθήσουν.
·  την ίδρυση, τον συντονισμό και την οργάνωση ενός εκτεταμένου και πολύμορφου δικτύου δράσεων που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων :
·  δωρεάν μαθήματα σε παιδιά συναδέλφων, φιλοξενία  νέο εισαχθέντων  φοιτητών- παιδιών συναδέλφων στο ΑΠΘ, αλλά και αλλού στη χώρα.
·  την έκδοση δελτίων υγείας από συναδέλφους γιατρούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και την  συγκρότηση  διαρκούς ανοιχτής απεργιακής επιτροπής  στην οποία και  καλεί   συναδέλφους από όλα τα σχολεία της ευθύνης της να την πλαισιώσουν. Ακόμη αποφάσισε να καλέσει τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην συνάντηση με τους γονείς που θα γίνει την Δευτέρα 9-9 στις 18.00 στο 1ο Λύκειο Συκεών αλλά  και σε κάθε νέα συνάντηση που θα ανακοινωθεί. Ενέκρινε τέλος ψηφίσματα που αφορούν στην καταδίκη του πολέμου που σχεδιάζουν να εξαπολύσουν τα «γεράκια του πολέμου» στην Συρία ,στην καταδίκη του ρατσισμού  και του φασισμού και των διώξεων σε βάρος του Πέτρου Κωνσταντίνου συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, στην υποστήριξη του αγώνα των σχολικών φυλάκων και των χαλυβουργών.

Η ΓΣ  καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις  και στις δράσεις  των ΕΛΜΕ-Θ τις επόμενες μέρες:
- Σάββατο 11.00 ανοιχτή  συνάντηση των μελών των ΔΣ των  ΕΛΜΕ της Βόρειας Ελλάδας και των αιρετών με το ΔΣ της ΟΛΜΕ στην ΕΔΟΘ. 
- Σάββατο 19.00 μαζική συμμετοχή στο μπλόκ των εκπαιδευτικών   στην μεγάλη διαδήλωση για την  ΔΕΘ και στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται στην πόλη.
- Τρίτη10-09  στο απογευματινό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το καταστροφικό νομοσχέδιο.
- Τετάρτη11-09  σε παρεμβάσεις στους αγιασμούς και σε συζήτηση με γονείς και μαθητές.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ- ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ- ΕΝΩΤΙΚΑ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Το προεδρείο της Γ.Σ.

1 σχόλια:

  1. Ο σύλλογος του 3ου Γυμνάσιου Θεσσαλονίκης αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει στην πενθήμερη απεργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR