Ads 468x60px

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ψήφισμα της Γεν. Συνέλευσης της Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ για τους αναπληρωτές




             Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                   Θεσσαλονίκη  12/3/2015  
            Πρ. Κορομηλά 51
            ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622                                  
          e-mail:  gelmeth3@gmail.com              
           http://3elmethess.blogspot.gr/

ΨΗΦΙΣΜΑ
·Να καταβληθούν εδώ και τώρα τα δεδουλευμένα των αναπληρωτών
·Να σταματήσει η καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων και του εργασιακού ωραρίου

Αυτή την περίοδο διεξάγονται τα προγράμματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών της παράλληλης στήριξης. Γενικεύεται το φαινόμενο να πραγματοποιούνται το Σάββατο και την Κυριακή ή τα απογεύματα των υπολοίπων ημερών, χωρίς απαλλαγή από τα εργασιακά καθήκοντα. Δηλαδή ΕΚΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ!
Την ίδια ώρα, αρκετοί συνάδελφοι αναπληρωτές παραμένουν απλήρωτοι (για το Φεβρουάριο), παρά τις «δεσμεύσεις» του Υπουργείου για καταβολή των δεδουλευμένων μέχρι την Παρασκευή 6/3.
Από τη μία οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μένουν απλήρωτοι και από την άλλη τους καλούν να  εργαστούν κι εκτός ωραρίου!
 Eπιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως η «επιμόρφωση» στα ΠΕΚ πρόκειται κύρια για μια ταχύρυθμη κατάρτιση, που δεν έχει καμία σχέση με ουσιαστική επιμόρφωση, μέσω της οποίας καταστρατηγείται το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών.
Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων! Καταγγέλλουμε τα σεμινάρια «επιμόρφωσης» των αναπληρωτών παράλληλης στήριξης, τα οποία εκτός των άλλων είναι και προδήλως παράνομα, αφού καταστρατηγούν το ωράριο. Κανείς συνάδελφος αναπληρωτής δεν είναι υποχρεωμένος να τα παρακολουθήσει.
Στη βάση αυτή, καλούμε  τους συναδέλφους αναπληρωτές, με οργανωμένο τρόπο και μαζικές συλλογικές αποφάσεις να μη δεχτούν την καταστρατήγηση του ωραρίου τους και να αποχωρήσουν από τα σεμινάρια.
1.Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων
2. Επιμόρφωση υποχρεωτική και δυνατή για όλους τους εκπαιδευτικούς μετά το διορισμό τους εντός του διδακτικού τους ωραρίου, με απαλλαγή από τα διδακτικά τους καθήκοντα.
Σε περίπτωση που παρόμοιο σεμινάριο πραγματοποιηθεί στη περιοχή μας να προχωρήσουμε σε παράσταση διαμαρτυρίας για την ματαίωση του.


ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR