Ads 468x60px

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                      Θεσσαλονίκη 21/4/2015
Πρ. Κορομηλά 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622
e-mail: gelmeth3@gmail.com
http://3elmethess.blogspot.gr/
η Γ΄ ΕΛΜΕ στο διαδίκτυο 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ 
ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ 

Η κυβέρνηση ακολουθώντας την προηγούμενη τακτική της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου με την αντισυνταγματική μορφή των πράξεων Νομοθετικού περιεχομένου, επιχειρεί να φανεί συνεπής στους δανειστές και να συνεχίσει να πληρώνει τις τοκογλυφικές δόσεις, στραγγίζοντας όχι μόνο τα κρατικά ταμεία αλλά και όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, μεταφέροντας όλα τα αποθεματικά υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Στο ΦΕΚ (αρ. Φύλλου 41-20/4/2015) δημοσιεύθηκε υπογεγραμμένη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για υποχρεωτική δια νόμου μεταφορά των διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, έτσι ώστε αυτά να περάσουν στα ταμεία του δημοσίου σε μορφή repos, μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 17/3/2015.

Η κυβέρνηση επικαλείται «την έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης» για να μαζέψει όλα τα ποσά που δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν το επόμενο 15νθήμερο υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να καταφέρει να εξοφλήσει τους ξένους με χρήματα τα οποία αφαιρεί ουσιαστικά από τα λαϊκά στρώματα, χωρίς να είναι καθόλου βέβαιο ότι θα έχει τα χρήματα για να τα δώσει πίσω, αν οι ασύδοτοι δανειστές συνεχίσουν τον οικονομικό στραγγαλισμό της Ελλάδας.

Δε μας εξοργίζει μόνο η χρήση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου. Μας εξοργίζει περισσότερο η απάντηση που επιλέγει να δώσει και η νέα κυβέρνηση στον οικονομικό εκβιασμό των «εταίρων», που δεν είναι τίποτα λιγότερο από την πολιτική της λεηλασίας του κοινωνικού πλούτου και με ένα ασταμάτητο σαφάρι για ρευστό, στραγγίζει όλα τα αποθεματικά και οδηγεί τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια σε νέο δανεισμό.

Η πολιτική αυτή το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να έχει είναι ένα χρεοκοπημένο ελληνικό δημόσιο, αλλά και η ανυπαρξία αποθεματικών για τις κοινωνικές ανάγκες, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα επιδόματα ανεργίας, κ.λ.π. αφού όλα θα έχουν χαθεί στην μαύρη τρύπα του χρέους. Σημαίνει ότι άμεσα «στεγνώνουν» από χρήματα οι Σχολικές Επιτροπές, μένουν απλήρωτες οι καθαρίστριες των σχολείων, δεν πληρώνονται οι μεταφορές των μαθητών κ.α., σε μια στιγμή μάλιστα που πολλά σχολεία βρίσκονται ήδη σε κατάσταση χρεοκοπίας και αδυνατούν να πληρώσουν τα στοιχειώδη.

Απαιτούμε : 
• Απόσυρση της αντισυνταγματικής πράξης νομοθετικού περιεχομένου
• Να μη βάλουν χέρι κυβέρνηση και τοκογλύφοι στα αποθεματικά του δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ και των ΟΤΑ.
• Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI.
• Πάνω από τα χρέη και τα κέρδη των κερδοσκόπων και των τραπεζών οι κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες.
• Στάση πληρωμών στους δανειστές και τοκογλύφους και όχι στους εργαζόμενους και τις κοινωνικές ανάγκες
• Διαγραφή τώρα του τοκογλυφικού ληστρικού χρέους !

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                                        ΤΣΙΝΑΡΕΛΗ ΕΛΕΝΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR