Ads 468x60px

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Οι συνάδελφοί μας που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα επιστρέφουν στα σχολεία!

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                      Θεσσαλονίκη 13/5/2015
Πρ. Κορομηλά 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622
e-mail: gelmeth3@gmail.com
http://3elmethess.blogspot.gr/
η Γ΄ ΕΛΜΕ στο διαδίκτυο 

Οι συνάδελφοί μας επιστρέφουν στα σχολεία! 

Το ΔΣ της Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης χαιρετίζει την επιστροφή των συναδέλφων μας της Τεχνικο- επαγγελματικής εκπαίδευσης στα σχολεία μας! Με το νόμο 4325 που ψηφίστηκε πρόσφατα στη βουλή τέθηκε τέλος στην αγωνία και ομηρία 2500 εκπαιδευτικών που είχαν τεθεί ξαφνικά και βίαια στην λεγόμενη διαθεσιμότητα από το καλοκαίρι του 2013.
Η επιστροφή τους είναι σημαντική επιτυχία του εκπαιδευτικού κινήματος και πρώτα απ΄ όλα των ίδιων των συναδέλφων σε διαθεσιμότητα.

Επί 2 ολόκληρα χρόνια αναπτύχθηκε ένας επίπονος, παρατεταμένος και πολύμορφος αγώνας με πείσμα και αποφασιστικότητα, στηριγμένος κυρίως στις γενικές τους συνελεύσεις. Αρνήθηκαν τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια, την επιχείρηση διάσπασής τους παρά τις μεγάλες δυσκολίες. Είχε δηλαδή όλα τα απαραίτητα συστατικά της νίκης!

Έτσι έγραψαν ιστορία!
Ανάγκασε τις προηγούμενες κυβερνήσεις να μη προχωρήσουν σε απολύσεις, να παρατείνουν συνέχεια το καθεστώς της διαθεσιμότητας, να κάνουν ελιγμούς και να δίνουν συνεχείς υποσχέσεις για «απορρόφησή» τους. To 16o συνέδριο της ΟΛΜΕ μπροστά στις επικείμενες απολύσεις αποφάσισε συντονισμένο αποφασιστικό αγώνα και απεργία διαρκείας.

Ακολούθησε το «πορτοκαλί καλοκαίρι» όταν οι σημαίες της ΟΛΜΕ πλημμύριζαν τους δρόμους. Η απεργία του Σεπτέμβρη που έμεινε όμως στη μέση.. Ο αγώνας συνεχίστηκε:  Απεργίες, αμέτρητα συλλαλητήρια, πορείες, καταλήψεις, συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, αλλά και πρωτότυπες διαμαρτυρίες που γέννησε η φαντασία και δημιουργικότητα των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών ήταν τα «όπλα» τους.
Μεγάλη συμβολή στην επιτυχή έκβαση του αγώνα είχε ο συντονισμός των ΕΛΜΕ και η μαχητική αλληλεγγύη με τα άλλα πληττόμενα τμήματα της κοινωνίας σχολ. φύλακες, καθαρίστριες, εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3 κ.λ.π.
Η Γ΄ ΕΛΜΕ–Θ όλη αυτή τη περίοδο ήταν στο πλευρό τους, στήριξε ηθικά, πολιτικά και υλικά τους αγώνες. Δεν καταφέραμε όμως να κινητοποιήσουμε το σύνολο του κλάδου δεν κατανοήθηκε η τεράστια σημασία του.
Η υπόθεση αυτή βέβαια δεν τέλειωσε οριστικά. Δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα για αναγνώριση μισθολογικά, υπηρεσιακά και συνταξιοδοτικά των 2 χρόνων. Υπάρχει ο κίνδυνος να μην υπάρξουν θέσεις για όλους, να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες κ.α.

Θα συνεχίσουμε λοιπόν τον αγώνα:
       • για την ομαλή επιστροφή τους,τη συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων,
       • για να γυρίσουν τα παιδιά στις κατηργημένες ειδικότητες που είχαν περιέλθει στην κερδοφορία των ιδιωτικών σχολών,
       • για να λειτουργήσουν οι καταργημένες ειδικότητες στη Β΄ και στη Γ΄ΕΠΑΛ,
       • για να μειωθεί ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών στα τμήματα ειδικότητας της Β΄ τάξης, (κατάργηση της υπ.αποφ.100637/2014)
       • για σύγχρονη δημόσια δωρεάν αναβαθμισμένη ΤΕΕ που θα περιέχει όλες τις ειδικότητες και δεν θ’ αφήνει καμιά στη κατάρτιση
       • για να καταργηθούν όλες οι ΣΕΚ και το αίσχος της μαθητείας από το 4ο έτος.
       • Για το σχολείο που ονειρευόμαστε!

Συνάδελφοι- Συναδέλφισσες,
 σας καλωσορίζουμε και σας περιμένουμε για να συνεχίσουμε τους αγώνες μέσα από τις γραμμές της ΕΛΜΕ! 


 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                            ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΝΑΡΕΛΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR