Ads 468x60px

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

Μαζικοί διορισμοί στην εκπαίδευση τώρα!

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                      Θεσσαλονίκη 16/6/2015
Πρ. Κορομηλά 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622
e-mail: gelmeth3@gmail.com
http://3elmethess.blogspot.gr/
η Γ΄ ΕΛΜΕ στο διαδίκτυο 

 Μαζικοί διορισμοί στην εκπαίδευση τώρα!

       Λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς παρακολουθούμε με αγωνία τις κινήσεις της νέας κυβέρνησης στα εκπαιδευτικά θέματα. Τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε τα τεράστια εκπαιδευτικά προβλήματα, αναμένουμε δραστικές αλλαγές στην κατεύθυνση της επίλυσής τους. Παρόλα αυτά, διαπιστώνουμε ότι αυτά παραμένουν. Ένα μήνα πριν από τις απολύσεις του καλοκαιριού, οι αναπληρωτές/τριες ακούνε πως και του χρόνου οι διορισμοί θα γίνουν με το σταγονόμετρο, παρά τις δεκάδες χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις της τελευταίας πενταετίας. Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. μιλά για 2.500 διορισμούς συνολικά και για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης!!! , παρά το γεγονός των 5.000 χιλιάδων συνταξιοδοτήσεων μόνο της φετινής χρονιάς και τις 27.000 κενές θέσεις εκπαιδευτικών συνολικά.

          Για άλλη μια φορά οι δημοσιονομικοί περιορισμοί που προκύπτουν από την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση εντός των πλαισίων που επιβάλλουν ΕΕ-ΔΝΤ- ΕΚΤ και η πληρωμή του χρέους μεταφέρουν σε αόριστο χρόνο ή ακυρώνουν την ικανοποίηση λαϊκών συμφερόντων και αιτημάτων. Στις δηλώσεις του ΥΠΟΠΑΙΘ ότι οι αναπληρωτές θα είναι αυτοί που θα στηρίξουν την προσπάθεια να λειτουργήσουν όσο πιο εύρυθμα γίνεται τα σχολεία από τον Σεπτέμβρη, απαντάμε πως τα σχολεία διψούν για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, για να μπορούν οι μαθητές μας να έχουν ίσα μορφωτικά δικαιώματα, πρόσβαση σε υποστηρικτικές δομές, για να αναπνεύσουν οι σχολικές τάξεις. Απαντάμε πως οι άνεργοι ή ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί διψούν για μόνιμη εργασία για να μπει τέλος στην περιπλάνηση, την ανασφάλεια και την ανεργία.


Η ιδέα να χρησιμοποιηθούν …φαντάροι για να καλύψουν τα κενά περιγελά τις ανάγκες της παιδείας και των εκπαιδευτικών και επαναφέρει τις καταδικασμένες λογικές Λοβέρδου περί εθελοντισμού. Καλούμε το Υπουργείο να διαψεύσει άμεσα και κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

 Η δουλειά και η ζωή των εκπαιδευτικών αλλά και η ίδια η λειτουργία του δημόσιου σχολείου δεν μπορούν να είναι
αντικείμενο της διαπραγμάτευσης με τους τοκογλύφους, την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. για την υπογραφή νέας “συμφωνίας”. Αντίθετα· ο δρόμος για τη λειτουργία των σχολείων μας, με όλους τους
αναγκαίους εκπαιδευτικούς (αλλά και την απαραίτητη υλικοτεχνική και κτιριακή υποδομή) είναι η αναμόρφωση του μνημονιακού προϋπολογισμού του 2015 και γενικότερα η κατάργηση των μνημονίων και η διαγραφή του ληστρικού χρέους.

Γιατί τα ποσά μιας και μόνο δόσης προς το Δ.Ν.Τ. και τους τοκογλύφους τραπεζίτες είναι αρκετά για το διορισμό χιλιάδων μόνιμων εκπαιδευτικών, που θα μπορούσαν να καλύψουν όλες τις εκπαιδευτικές ανάγκες. 

Η κατάσταση αυτή φαίνεται να μην ανατρέπεται παρά με μαζικούς δυναμικούς αποφασιστικούς αγώνες που θα συνδέουν τη γενική πολιτική πάλη για μια άλλη πορεία στην κοινωνία με τα ειδικότερα εκπαιδευτικά ζητήματα και τις ανάγκες.

διεκδικούμε: 

• Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των κενών με μοναδικά κριτήρια το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Άμεση κατάργηση της μνημονιακής αναλογίας 1:5. Που βέβαια ούτε αυτή τηρήθηκε στην εκπαίδευση όπου η αναλογία ήταν 1:25!!
• 1 διορισμός για κάθε συνταξιοδότηση της τελευταίας 5ετίας. Μονιμοποίηση των αναπληρωτών και όσων έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα διορισμού (επιτυχόντες, 24μηνο κ.ά.)
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Θεσμοθέτηση οργανικών θέσεων για όλα τα διδακτικά αντικείμενα του σχολείου. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, που ακυρώνει τις σπουδές και τα πτυχία μας.
• Πλήρη διαφάνεια και έγκαιρη καταγραφή και κοινοποίηση των λειτουργικών κενών. Μπλόκο στις καταργήσεις σχολικών μονάδων και συγχωνεύσεις τμημάτων και στο μηχανισμό κατασκευής πλεοναζόντων εκπαιδευτικών.
• Προσλήψεις αναπληρωτών μόνο όπου προκύπτουν έκτακτες ανάγκες, με δωδεκάμηνες συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Προσλήψεις μέσω του κρατικού προϋπολογισμού. Κατάργηση των προγραμμάτων πρόσληψης μέσω των ευρωπαϊκών κονδυλίων ΕΣΠΑ ή του ΠΔΕ. Κατάργηση της ωρομισθίας, του θεσμού των ΑΜΩ και κάθε ελαστικής εργασίας.
 • Πλήρη υπολογισμό ενσήμων σε αναρρωτικές άδειες και άδειες εγκυμοσύνης. Προστασία της μητρότητας των αναπληρωτριών συναδελφισσών με πλήρη καταβολή του μισθού τους.
• Άρση της διετούς τιμωρητικής διαγραφής από τους πίνακες σε περίπτωση άρνησης ανάληψης υπηρεσίας ή παραίτησης.
• Άμεση κατάργηση του ενδεχομένου απόλυσης - με απόφαση των οικείων ΠΥΣΠΕ -ΠΥΣΔΕ των αναπληρωτών σε περίπτωση εξάντλησης της δεκαπενθήμερης αναρρωτικής άδειας λόγω ασθένειας ή προβλημάτων υγείας. Άμεση κατάργηση της ρύθμισης Αρβανιτόπουλου για μεταφορά των αναπληρωτών σε άλλη διεύθυνση από αυτήν της πρόσληψης και τοποθέτησης.
• Επίδομα ΟΑΕΔ στο ύψος του μισθού για το σύνολο του διαστήματος της ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, για όλους.
• Κατάργηση του Ν.3848/2010 (Διαμαντοπούλου). Άνοιγμα των πινάκων προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από 30/6/2010 και προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας για τα χρόνια εργασίας τους. Κατάργηση του ορίου της επταετίας στον υπολογισμό της προϋπηρεσίας και της μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης των αναπληρωτών.
• Κατάργηση του Ν. 4024/2011. Άμεση αύξηση του μισθού του νεοδιόριστου. Επαναφορά του μισθού στα επίπεδα του 2009. Ακώλυτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη.
• Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία.
• Ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή με πλήρη μόρφωση για όλα τα παιδιά. Κανένα παιδί εκτός εκπαιδευτικών δομών.
• Επαναλειτουργία των αντισταθμιστικών προγραμμάτων της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης από την αρχή του σχολικού έτους. Πλήρης διαφάνεια στις προσλήψεις αναπληρωτών στα προγράμματα αυτά από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών.
• 20 μαθητές στην τάξη, 15 στις κατευθύνσεις, 10 στα εργαστήρια, κατάργηση του ορίου των 15 μαθητών στις ειδικότητες στα ΕΠΑΛ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                                   ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΝΑΡΕΛΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR