Ads 468x60px

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ενημερωτικό συνεδρίασης 1.9.2015, του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                      Θεσσαλονίκη 2/9/2015
Πρ. Κορομηλά 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622
e-mail: gelmeth3@gmail.com
http://3elmethess.blogspot.gr/
η Γ΄ ΕΛΜΕ στο διαδίκτυο 

Ενημερωτικό συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ 

Το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ στη συνεδρίαση του την Τρίτη 1/9/2015 συζήτησε τα παρακάτω θέματα και πήρε τις σχετικές αποφάσεις:

1. Σχετικά με την εγκληματική επίθεση σε βάρος συναδέλφων: 
Το Δ.Σ. καταγγέλλει την βία των ΜΑΤ και τις συλλήψεις στις Σκουριές, καθώς και την επίθεση σε βάρος του προέδρου της Γ΄ ΕΛΜΕ Λαθήρα Γιάννη και της συν . Ευδοξίας Θεοδωρίδου από τραμπούκους της ELDORADO GOLD. Έκδοση ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ. 

2. Για τη ΔΕΘ:
Συμμετοχή στα συλλαλητήρια το Σάββατο 5/9 που οργανώνονται από τα σωματεία ενάντια στη συνεχιζόμενη πολιτική των μνημονίων κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Το ΔΣ αποφάσισε την συμμετοχή της Γ΄ΕΛΜΕ στην συγκέντρωση-πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων το Σάββατο στις 6 μ.μ. στην Καμάρα.

3. Για τα προβλήματα με αποσπάσεις, διορισμούς, αναπληρωτές: 
Το Δ.Σ. αποφάσισε να καταγγείλει την κυβέρνηση, καθώς και το υπουργείο παιδείας, το οποίο με τις αντιεκπαιδευτικές επιλογές του δημιουργεί δραματικές καταστάσεις στη λειτουργία των σχολείων με την έλλειψη εκπαιδευτικών. Τα κενά στην ΔΕ υπερβαίνουν τις 8 χιλ. πανελλαδικά και τις 21 χιλ. σε όλη την εκπαίδευση. 2 χιλιάδες τα κενά στη Θεσσαλονίκη. 300 περίπου καθηγητές λείπουν από τα σχολεία της δυτικής Θεσσαλονίκης Οι αποσπάσεις καθυστερούν χιλιάδες καθηγητές σε ομηρεία. Οι διορισμοί δεν ήρθαν. Το Δ.Σ. με τις άλλες ΕΛΜΕ οργανώνει κινητοποιήσεις για τις διεκδικήσεις του κλάδου στις Δ/σεις και την Περιφέρεια την Τετάρτη 9/9, την Πέμπτη 10/9 και την Πέμπτη 17/9. Θα επιδιώξουμε την δραστηριοποίηση αναπληρωτών, γονέων κ.λ.π. Έκδοση ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ.

4. Για τις τεχνικές ειδικότητες: 
Το Δ.Σ. επαναφέρει και προωθεί τις προτάσεις του κλάδου που διαμορφώθηκαν μετά την επιστροφή στα σχολεία των συναδέλφων της διαθεσιμότητας για τη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων, τη λειτουργία τους και στην Γ΄ τάξη, τη συμπλήρωση ωραρίου τους με γραμματειακή υποστήριξη στα σχολεία, κ.ά. Έκδοση ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ. 

5. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες: 
Το Δ.Σ. αποφάσισε, στα πλαίσια της αναγκαίας αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, να τους στηρίξει υλικά με είδη πρώτης ανάγκης και καταθέτει οικονομικό ποσό για το σκοπό αυτό. Με τις άλλες ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να οργανώσει την άμεση επίσκεψή του στην Ειδομένη το πρωί της Κυριακής 6 Σεπτέμβρη. Κάλεσμα στους συναδέλφους να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.

6. Για τις επιπτώσεις του μνημονίου στην εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς (νέο μισθολόγιο, αντιασφαλιστική «καταιγίδα», επαναφορά αξιολόγησης, νέα αύξηση ωραρίου, μείωση δαπανών , μαθητεία, επιχειρηματικότητα κ.λ.π .):
Έκδοση ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ.

                                              Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                                           ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR