Ads 468x60px

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Η Γ΄ ΕΛΜΕ καταγγέλει τη βία των ΜΑΤ, τις συλλήψεις στις Σκουριές και την επίθεση τραμπούκων σε εκπαιδευτικούς διαδηλωτές

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                      Θεσσαλονίκη 2/9/2015
Πρ. Κορομηλά 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622
e-mail: gelmeth3@gmail.com
http://3elmethess.blogspot.gr/
η Γ΄ ΕΛΜΕ στο διαδίκτυο 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ – ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ 

Για μια ακόμη φορά, την Κυριακή 23 Αυγούστου οι δυνάμεις καταστολής, υπερασπιζόμενες τα συμφέροντα της Eldorado gold, προσπάθησαν με πρωτοφανή βία να αποκλείσουν τους διαδηλωτές που υπερασπίζονται τη γη και την ελευθερία όλων, ενάντια στην καταστροφική ασυδοσία της εταιρείας εξόρυξης χρυσού. Η βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά, είχε ως στόχο να καταπνίξει κάθε κύτταρο αντίδρασης από την πλευρά των αγωνιζόμενων κατοίκων ενάντια στην εξόρυξη και αποτελεί συνέχεια προηγούμενων αντίστοιχων περιστατικών επί συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ.

Ο συνάδελφος και πρόεδρος της Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Γιάννης Λαθήρας και η συναδέλφισσα Ευδοξία Θεοδωρίδου προσερχόμενοι στη διαδήλωση, δέχθηκαν τραμπούκικη επίθεση από δεκάδες υποστηρικτές της εταιρείας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι ίδιοι και το αυτοκίνητό τους να υποστεί σοβαρές ζημιές. Τι προκάλεσε την επίθεση; Ένα μπλουζάκι(!) με σύνθημα κατά της εξόρυξης «S.O.S. Χαλκιδική»!

Καταδικάζουμε το ωμό φασιστικό χτύπημα των μπράβων της εταιρείας, για το οποίο είναι πολιτικά και ηθικά υπεύθυνη και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.

Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής δίνουν εδώ και χρόνια έναν αγώνα ζωής για τον τόπο τους και το φυσικό περιβάλλον ενάντια στην εταιρία εξόρυξης χρυσού, έναν αγώνα που γνώρισε επανειλημμένα τόσο αντίστοιχες επιθέσεις, όσο και συνεχιζόμενες διώξεις. Οι εκπαιδευτικοί θα παίρνουν πάντα μέρος σε κάθε αγώνα του λαού μας, που θα δείχνει ότι αυτός ο τόπος και ο πλούτος του ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν και τον υπερασπίζονται. Το σκότος της μνημονιακής – καπιταλιστικής βαρβαρότητας δεν είναι ανίκητο.

Οι φασιστικές ενέργειες και τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον αγωνιστών δε μας λυγίζουν! Αντίθετα, μας πεισμώνουν και μας κάνουν πιο αποφασισμένους να συνεχίσουμε τους αγώνες μας μέχρι τέλους!

                                                    Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                                                ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR