Ads 468x60px

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

«Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού»

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                      Θεσσαλονίκη 24/9/2015
Πρ. Κορομηλά 51

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622
e-mail: gelmeth3@gmail.com
http://3elmethess.blogspot.gr/
η Γ΄ ΕΛΜΕ στο διαδίκτυο 


«Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

Συνεχίζοντας το έργο του κ. Λοβέρδου, προκατόχου στην ηγεσία του υπουργείου, στα πλαίσια του λεγόμενου «κοινωνικού σχολείου» (πρόγραμμα ΕΣΠΑ, δηλαδή) η νυν ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με εγκύκλιό της καλεί τα σχολεία  να οργανώσουν στις 5 Οκτώβρη εκδηλώσεις και αθλητικούς αγώνες χωρίς να γίνουν μαθήματα.
Θεωρούμε πως η καθιέρωση «Πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού» αποτελεί μια ανέξοδη, αναποτελεσματική και πομπώδη κίνηση εντυπωσιασμού.
Ενώ τα σχολεία δεν μπορούν τέλη Σεπτέμβρη να λειτουργήσουν με πλήρες πρόγραμμα καθώς λείπουν πάνω από 20 χιλιάδες εκπαιδευτικοί μεταξύ των οποίων και γυμναστές. Ενώ 270 δημοτικά είναι κλειστά! Ενώ δεν διδάσκονται χιλιάδες  ώρες, χωρίς να υπολογίζουμε τα κενά στην Ειδική Αγωγή. Ενώ το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών δεν έχει ακόμη επιλυθεί και κάποια παιδιά μετακινούνται από απομακρυσμένες περιοχές προς το σχολείο τους με ίδια μέσα ή έξοδα, το υπουργείο περί άλλων τυρβάζει! Για να απορροφήσει κάποια κονδύλια για  προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Άλλωστε η πρώτη δήλωση του νέου υπουργού ήταν “η σχολική χρονιά βρήκε χωρίς προβλήματα τους μαθητές” !!!
Παρόμοιες  εκδηλώσεις  αθλητικών αγώνων και δραστηριοτήτων των μαθητών ήδη πραγματοποιούνται στα σχολεία από τους εκπαιδευτικούς και ειδικότερα τους καθηγητές φυσικής αγωγής κατά την διάρκεια και προς το τέλος του σχολικού έτους.
Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον για το σχολικό αθλητισμό που εκδηλώνεται με την πρωτοβουλία του υπουργείου, με την γνωστή ανέξοδη  λογική της «μέρας του… .….»   με τον σχεδιασμό του «ό,τι να 'ναι» τη  στιγμή που οι διαθέσιμες ώρες στο ωρολόγιο πρόγραμμα για την φυσική αγωγή στο γυμνάσιο μειώθηκαν.
Μια ειλικρινής  και γενναία προσπάθεια αναβάθμισης του σχ. Αθλητισμού απαιτεί :
·                 Αύξηση των ωρών διδασκαλίας της Φ.Α.
·                 Υποστήριξη και αναβάθμιση των μαθητικών αγώνων που πραγματοποιούνται καθ όλη τη διάρκεια του σχ. έτους
·                 Ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής με σύγχρονα  πλήρως εξοπλισμένα γυμναστήρια ανοικτού και κλειστού τύπου σε όλα τα σχολεία της χώρας
·                 Άνοιγμα των γυμναστηρίων και των σχολικών αυλών σε ημερήσια βάση με στόχο τη μετατροπή του σχολείου σε κέντρο μαζικού ερασιτεχνικού αθλητισμού  αλλά και πολιτιστικών -μορφωτικών δραστηριοτήτων κάθε περιοχής υποστηριζόμενο από  μόνιμους εκπαιδευτικούς Φ.Α. και άλλων ειδικοτήτων.

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΓΙΑΝΝΗΣ  ΛΑΘΗΡΑΣ                                         ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR