Ads 468x60px

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ-Θ, Δευτέρα 5/10, 1.30 μ.μ., Δ/ση Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσ/νίκης



Α΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ

Να αποσυρθεί η πρόσφατη εγκύκλιος με τις νέες αναθέσεις μαθημάτων

Να σταματήσει τώρα το υπουργείο τις αλλαγές στις αναθέσεις μαθημάτων

Να καλυφθούν όλα τα κενά με μαζικούς διορισμούς και προσλήψεις αναπληρωτών

Παράσταση διαμαρτυρίας Δευτέρα 5/10 - 1.30μμ - Δ/ση Β/θμιας  Δυτικής  Θεσ/νίκης

Ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους, και ενώ φτάσαμε στην 5η Οκτώβρη παγκόσμια ημέρα του εκπαιδευτικού(!!!) τα προβλήματα στα δημόσια σχολεία συνεχώς διογκώνονται. Στα χιλιάδες κενά σε όλη τη χώρα (εκατοντάδες στη Θεσσαλονίκη), στους μηδενικούς διορισμούς, στις καθυστερημένες και αποσπασματικές  προσλήψεις αναπληρωτών, καθώς  και με καθυστέρηση υπηρεσιακές μεταβολές, στην υποχρηματοδότηση των σχολείων έρχεται να προστεθεί και η υπουργική απόφαση που τροποποιεί αναθέσεις μαθημάτων.

Σύγχρονη γαλέρα
 Η απόφαση αυτή ανατρέπει τον προγραμματισμό των σχολείων, δημιουργεί νέα προβλήματα στη λειτουργία τους και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Ενώ τα μαθήματα έχουν αρχίσει προ πολλού χωρίς επίκληση κανενός παιδαγωγικού κριτηρίου, το Υπουργείο Παιδείας τροποποιεί τις αναθέσεις των μαθημάτων έτσι ώστε να καλύψει όπως όπως τα κενά των σχολείων. Φτάνει μάλιστα και στην ακραία περίπτωση να απαγορεύει στους φιλολόγους να διδάξουν το μάθημα της Τοπικής Ιστορίας! Το δικαίωμα της διδασκαλίας της τοπικής ιστορίας το αφαιρεί και από τους κλάδους ΠΕ 03 και ΠΕ 04.

Είναι προφανές ότι το μόνο κριτήριο για τις αποφάσεις του Υπουργείο Παιδείας είναι οι μνημονιακές δεσμεύσεις για ελαχιστοποίηση του κόστους στη λειτουργία των σχολείων, η εξοικονόμηση προσωπικού και η κάλυψη όπως όπως των κενών. Με τις νέες  αναθέσεις δημιουργούνται πλεονάσματα φιλολόγων και καθηγητών πληροφορικής, οι οποίοι απειλούνται να βρεθούν χωρίς ωράριο και να εκτοξευτούν σε οποιοδήποτε σημείο της Περιφέρειας (σε Α/θμια ή Β΄θμια) ή και της χώρας (νόμος Διαμαντοπούλου). Είναι επίσης φανερό ότι η εφαρμογή της  απόφασης οδηγεί σε επανάληψη της διαδικασίας οριστικών τοποθετήσεων σε λειτουργικά κενά, καθώς τροποποιούνται σε μεγάλο βαθμό, τα κενά και οι υπεραριθμίες στις σχολικές μονάδες που θα επιφέρει μεγάλες αναστατώσεις στα σχολεία με τις αλλαγές των προγραμμάτων.



Απαιτούμε τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των σχολείων, την ανάκληση της υπουργικής απόφασης και το σεβασμό των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Απαιτούμε να σταματήσουν οι αλλαγές στις αναθέσεις των μαθημάτων και να μη δοθεί κατάλογος πλεοναζόντων από τις Διευθύνσεις στην Περιφέρεια.
Απαιτούμε τη λύση των αιτημάτων του κλάδου: Μαζικούς διορισμούς τώρα. Μαζικές προσλήψεις αναπληρωτών. 20 μαθητές στο τμήμα. Μείωση των μαθητών στα τμήματα που φοιτούν παιδιά με ειδικές ανάγκες. Ολιγομελή τμήματα στις τεχνικές ειδικότητες και τις κατευθύνσεις. Επαναφορά της παράλληλης διδασκαλίας στις ξένες γλώσσες. Αύξηση των Δαπανών – έκτακτη επιχορήγηση στα σχολεία.   Δημοσιοποίηση όλων των κενών. Διαφανείς διαδικασίες στις τοποθετήσεις.

5η Οκτώβρη παγκόσμια ημέρα του εκπαιδευτικού σημαίνει αγώνας για την υπεράσπιση του δημοσίου σχολείου και των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνουν οι ΕΛΜΕ τη Δευτέρα 5/10, στις 1.30 μ.μ., στη Διεύθυνση  Β/θμιας Εκπ/σης  Δυτικής  Θεσ/νίκης.
                                                              Τα  Δ. Σ. των ΕΛΜΕ


Α΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ –Θ
5η Οκτώβρη παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικού:
οι εκπαιδευτικοί αντί της στήριξης του δημόσιου σχολείου και της εργασίας μας βιώνουμε πολιτικές απαξίωσης και εγκατάλειψης
Κυβερνήσεις – ΕΕ – ΔΝΤ – ΟΟΣΑ  με τις πολιτικές τους διαλύουν τη δημόσια παιδεία
Δραματική η κατάσταση στη λειτουργία των σχολείων
Χιλιάδες κενά στα σχολεία της Β/θμιας, εκατοντάδες στη Θεσ/νίκη
Μηδενικοί διορισμοί  μονίμων εκπαιδευτικών
Σταδιακές προσλήψεις αναπληρωτών που δεν επαρκούν
Αλλαγές στις αναθέσεις μαθημάτων που αναστατώνουν σχολεία και εκπαιδευτικούς για να καλύψουν τα κενά

Απαιτούμε
Να αποσυρθεί η πρόσφατη εγκύκλιος για τις αναθέσεις - Να σταματήσει το υπουργείο τις αλλαγές στις αναθέσεις μαθημάτων
Μαζικούς μόνιμους διορισμούς τώρα
Μαζικές προσλήψεις αναπληρωτών
20 μαθητές στο τμήμα
Ολιγομελή τμήματα στις τεχνικές ειδικότητες και τις κατευθύνσεις
Επαναφορά της παράλληλης διδασκαλίας στις ξένες γλώσσες
Αύξηση των Δαπανών – έκτακτη επιχορήγηση στα σχολεία
Δημοσιοποίηση όλων των κενών
Διαφανείς διαδικασίες στις τοποθετήσεις

Παράσταση διαμαρτυρίας
Δευτέρα 5/10, 1.30 μ.μ., Δ/ση Β/θμιας Εκπ/σης
Δυτικής  Θεσ/νίκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR