Ads 468x60px

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                      Θεσσαλονίκη 6/10/2015
Πρ. Κορομηλά 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622
e-mail: gelmeth3@gmail.com
http://3elmethess.blogspot.gr/
η Γ΄ ΕΛΜΕ στο διαδίκτυο 

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ 

             Σε 20 μέρες φυλάκιση – με αναστολή ενός έτους – καταδίκασε το Πρωτοδικείο Σάμου τους 4 συναδέλφους μας, στη δίκη που πραγματοποιήθηκε στις 1 και 2 Οκτώβρη του 2015. Πρόκειται για τους εκπαιδευτικούς Τάκη Διαμαντίδη, Νίκο Παπαβασιλείου και Μαρία Ξύδη, μέλη της τότε Διοίκησης της ΕΛΜΕ και Γιάννη Τζημπούκα αιρετό του ΠΥΣΔΕ, οι οποίοι σύρθηκαν σε δίκη επειδή συμμετείχαν στην κατάληψη των γραφείων της ΔΙΔΕ Σάμου, προκειμένου ν’ αποτρέψουν την αποστολή λίστας στην Περιφέρεια με τα ονόματα δεκάδων συναδέλφων τους, οι οποίοι είτε θα απολύονταν, είτε θα μετακινούνταν υποχρεωτικά εκτός Σάμου. Oι συνάδελφοι κινητοποιήθηκαν στα πλαίσια πανελλαδικής απεργίας του κλάδου τον Σεπτέμβρη του 2013 και των αποφάσεων της ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ.
            Με μοναδικό μάρτυρα κατηγορίας τον προϊστάμενο της ΔΙΔΕ Σάμου, που “δεν θυμόταν” ότι στις 16/9/2013 υπήρχε απεργία διαρκείας (με 98% συμμετοχή), δεν ήξερε πόσοι υπάλληλοι είχαν παρουσιαστεί στην υπηρεσία του εκείνη τη μέρα, που ήξερε όμως ότι η υπηρεσία λειτουργούσε κανονικά και ότι τη λειτουργία αυτή διατάραξαν οι απεργοί καθηγητές. Με δικαστικούς που στο τέλος αποφάσισαν χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο – στηριζόμενοι αποκλειστικά στην κατάθεση του προϊσταμένου – ότι οι κατηγορούμενοι είναι ένοχοι.
         Προσπαθεί να τρομοκρατήσει γενικότερα τους εργαζόμενους και να διοχετεύσει τις διαμαρτυρίες τους σε ανώδυνα για το σύστημα κανάλια. 
   Την ίδια στιγμή εκπαιδευτικοί – με την σχεδόν καθολική συμμετοχή τους στις στάσεις εργασίας και πλήθος σωματείων και φορέων με ψηφίσματα αλλά και με τη φυσική παρουσία τους στάθηκαν στο πλευρό των συναδέλφων μας και τις δύο μέρες. Η απόφαση του δικαστηρίου δεν στοχεύει απλώς τους 4 συνδικαλιστές, στοχεύει συνολικά το σωματείο και τους αγώνες του. Η στόχευση της απόφασης δεν κοιτά το χτες αλλά το σήμερα και το αύριο.

 Καταγγέλλουμε την απόφαση του Πρωτοδικείου Σάμου και ζητάμε την αναίρεσή της.



 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          O ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                          ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR