Ads 468x60px

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                      Θεσσαλονίκη 6/10/2015
Πρ. Κορομηλά 51

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622
e-mail: gelmeth3@gmail.com
http://3elmethess.blogspot.gr/
η Γ΄ ΕΛΜΕ στο διαδίκτυο 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ! 

            Στις 9 Οκτωβρίου 2015, στις 11.45 στo H΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών θα εκδικαστεί η υπόθεση της μήνυσης κατά μελών του κινήματος ενάντια στην αύξηση της τιμής του εισιτήριου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. 
         
Το Γενάρη του 2011, έγιναν μια σειρά κινητοποιήσεις από συνελεύσεις γειτονιάς και άλλες συλλογικότητες για το θέμα της αύξησης του εισιτηρίου και για τη διεκδίκηση της δωρεάν μετακίνησης των ανέργων. Στη περιοχή του Ν. Κόσμου και της Ν. Σμύρνης έγιναν συντονισμένες  δράσεις της Συνέλευσης του Λόφου Λαμπράκη, του Δεν Πληρώνω Ν. Σμύρνης και της Δημοτικής παράταξης Μια Πόλη Ανάποδα στις στάσεις του Τραμ κάθε περιοχής. Η συνέλευση του Λόφου Λαμπράκη διακινούσε ανακοίνωση όπου είχε αναγραφεί ένα κινητό τηλέφωνο για παροχή ενημέρωσης και επικοινωνία.
Το Γενάρη του 2011, έγιναν μια σειρά κινητοποιήσεις από συνελεύσεις γειτονιάς και άλλες συλλογικότητες για το θέμα της αύξησης του εισιτηρίου και για τη διεκδίκηση της δωρεάν μετακίνησης των ανέργων. Στη περιοχή του Ν. Κόσμου και της Ν. Σμύρνης έγιναν συντονισμένες δράσεις της
            Στις 8 Φλεβάρη του 2011 κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από την ΤΡΑΜ Α.Ε. Στη συνέχεια, η ελληνική αστυνομία ζήτησε από τη Cosmote το όνομα του χρήστη της τηλεφωνικής σύνδεσης. Ζήτησε επίσης από τις δικαστικές αρχές της Αμερικής να αποκαλύψουν τους διαχειριστές των blog των αντίστοιχων κινήσεων. 

Η Cosmote έδωσε τα στοιχεία που της ζητήθηκαν ενώ το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ επέδειξε μεγαλύτερη ευαισθησία, και αρνήθηκε να δώσει στοιχεία, απαντώντας ότι το σύνταγμα τους απαγορεύει την ποινική δίωξη της ελευθερίας του λόγου! 
           Τελικά η μήνυση της ΤΡΑΜ Α.Ε. έγινε στο άτομο στο οποίο ανήκει ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου. Στη συνέχεια, όμως, έγινε επιπλέον μήνυση και στους τρεις μάρτυρες υπεράσπισης που είχαν κληθεί από τον εισαγγελέα, αυτή τη φορά με την κατηγορία «δημόσιας πρόκλησης σε απείθεια κατά των νόμων και των διαταγμάτων μέσω φυλλαδίων»!!! 

          Θεωρούμε ότι πρόκειται για απαράδεκτες προσπάθειες τρομοκράτησης των αγώνων και του μαχητικού κινήματος που είχε δημιουργηθεί εκείνη τη περίοδο. Απαιτούμε την απόσυρση της μηνυτήριας αναφοράς, την αθώωση των αγωνιστών και την μη ποινικοποίηση από το υπουργείο και την κυβέρνηση τόσο του κινήματος ανυπακοής, όσο και της μη καταβολής εισιτηρίου.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     O ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                                      ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR