Ads 468x60px

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ



Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                    Θεσσαλονίκη  12/10/2015
Πρ. Κορομηλά 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622                                  
e-mail:  gelmeth3@gmail.com                      
http://3elmethess.blogspot.gr/ 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

Το ΔΣ της Γ΄ ΕΛΜΕ καταγγέλλει την απερίγραπτη αιματηρή βομβιστική επίθεση σε προσυγκεντρώσεις συνδικάτων και οργανώσεων και του εργατικού κινήματος στην Άγκυρα χθες, λίγο πριν το προγραμματισμένο μεγάλο συλλαλητήριο των μαζικών οργανώσεων της Τουρκίας για την Ειρήνη, ενάντια στον πόλεμο και το φασισμό.. Την συγκέντρωση είχαν καλέσει  τα συνδικάτα: Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων (KESK), Συνομοσπονδία Επαναστατών Εργατών (DISK), Ομοσπονδία Μηχανικών (TMNOB) και Ομοσπονδία Εργαζομένων Υγείας (TTB).

Βίοι παράλληλοι
Οι μέχρι στιγμής ανακοινώσεις των τουρκικών οργανώσεων κάνουν απολογισμό με 100 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, αρκετοί σε κρίσιμη κατάσταση. Πρόκειται για μια επίθεση δολοφόνων, μια επίθεση που κηρύσσει τον πόλεμο στο μαζικό κίνημα, τα συνδικάτα και την αριστερά της Τουρκίας και του Κουρδιστάν. Είναι το αποκορύφωμα και η αιματηρή συνέχεια του πολέμου που διεξάγεται απέναντι στο δημοκρατικό κίνημα και τον κουρδικό λαό, συνέχεια των επιθέσεων που γίνονται όλο το προηγούμενο διάστημα από το Σουρούτς ως το Ντιγιαρμπακίρ, από το ηρωικό Κομπάνι μέχρι τις μεγάλες πόλεις της Νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Εκφράζουμε την αγωνιστική μας αλληλεγγύη και τα συλλυπητήρια μας στην εργατική τάξη και τον λαό της Τουρκίας, στα συνδικάτα και τις οργανώσεις που έχασαν αγωνιστές από τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση. Ενώνουμε τη φωνή μας με το λαό της Τουρκίας και του Κουρδιστάν, με όλους τους λαούς της περιοχής, για να νικήσουν τα δίκαια αιτήματα, να ζήσουμε ελεύθεροι και όρθιοι!

• Όλοι στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το φασισμό και τον πόλεμο, για δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερία.

Καλούμε τους συναδέλφους/ισσες να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση συμπαράστασης, καταγγελίας και αλληλεγγύης τη Δευτέρα 12 Οκτώβρη στις 6.00 μ.μ. και πορεία που διοργανώνουν Τούρκοι και Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες και οργανώσεις στην Ελλάδα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             O  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                                          ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR