Ads 468x60px

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Οι Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ καλούν συλλόγους ΠΕ, σωματεία ΔΕ κ.λ.π. συλλογικότητες σε συντονισμό για αντιπολεμικό και αντιρατσιστικό συλλαλητήριο



Γ΄, Ε΄  ΕΛΜΕ – Θεσσαλονίκης

Πρόσκληση συνάντησης προς τους Συλλόγους των Δασκάλων, σωματεία, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες τη Δευτέρα 11/10,

 στις 7.00 π.μ., στην ΕΔΟΘ για την οργάνωση αντιπολεμικού

συλλαλητηρίου και άλλων δραστηριοτήτων 

Το τεράστιο προσφυγικό κύμα των ανθρώπων από τη Μέση Ανατολή, ανθρώπων  κυνηγημένων  από τις σφαίρες του πολέμου, την πείνα, τη φτώχεια, την αδικία, την καταπίεση είναι ένα ιστορικό γεγονός που δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους και αδρανείς. Οι ΕΛΜΕ, όπως και άλλες συλλογικότητες, έχουν πάρει πρωτοβουλία έμπρακτης στήριξης από τους εκπαιδευτικούς προς τους πρόσφυγες, πραγματοποιώντας για το σκοπό αυτό επισκέψεις στην Ειδομένη.

Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ στις τελευταίες συνεδριάσεις τους αποφάσισαν να απευθυνθούμε προς τα σωματεία και άλλες συλλογικότητες για την οργάνωση και άλλων αναγκαίων δραστηριοτήτων.

Συγκεκριμένα :

Να συνεχίσουμε να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας και να συγκεντρώνουμε χρήματα και  είδη πρώτης ανάγκης σε κάθε σχολείο. Να συγκροτήσουμε επιτροπή ενίσχυσης και αλληλεγγύης από τα σωματεία μας, ώστε, στη βάση των αποφάσεων των Δ.Σ., να συντονίζει  τις δραστηριότητες και τις ενέργειες μας.

Να πάρουν την πρωτοβουλία και να καλέσουν σε συνάντηση - σύσκεψη συντονισμού τη Δευτέρα 12/10, στις 7.00 μ.μ., στην ΕΔΟΘ, τους συλλόγους των δασκάλων, τα εργατικά σωματεία, τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες, τις λαϊκές συνελεύσεις, κάθε συλλογικότητα και πρωτοβουλία, κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να συνεισφέρει ώστε να συντονίσουμε την αλληλεγγύη μας και να συμβάλλουμε αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των προσφύγων, για να συμβάλλουμε στην αντιρατσιστική-αντιφασιστική και αντιπολεμική πάλη των εργαζόμενων των σωματείων μας και του λαού μας.

Να διοργανώνουμε κοινό αντιπολεμικό συλλαλητήριο σωματείων και συλλογικοτήτων την……..  (Προτείνεται πλαίσιο της κινητοποίησης)

Την οργάνωση παράστασης στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης και την υποβολή υπομνήματος που θα περιέχει αιτήματα για την άμεση κρατική στήριξη των προσφύγων.  (Προτείνεται υπόμνημα αιτημάτων)


                                                                                      Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR