Ads 468x60px

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, Τετάρτη 14/10–2.00μμΟι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Σύλλογοι Δασκάλων
Σύλλογοι Γονέων

Να καλυφθούν όλα τα κενά με μαζικούς διορισμούς και προσλήψεις αναπληρωτών

Να λυθούν τα άμεσα προβλήματα των σχολείων
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης Τετάρτη 14/10–2.00μμ (2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας: πρωί 12.00 -14.00 μ.μ., απόγευμα: 14.00 -16.00 μ.μ.)
                                                                                                               
Ενάμιση μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους τα προβλήματα στα δημόσια σχολεία συνεχώς διογκώνονται. Χιλιάδες είναι τα κενά σε όλη τη χώρα, ιδιαίτερα στην ειδική αγωγή σε Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση, στα καλλιτεχνικά και μουσικά σχολεία (εκατοντάδες στη Θεσσαλονίκη), μηδενικοί οι  διορισμοί εκπαιδευτικών, καθυστερημένες, αποσπασματικές και με το σταγονόμετρο οι  προσλήψεις αναπληρωτών, εκπαιδευτικοί με προσωρινές τοποθετήσεις να περιφέρονται από σχολείο σε σχολείο, ενώ η υποχρηματοδότηση των σχολείων συνεχίζεται και όλα αυτά να λειτουργούν σε
βάρος των μορφωτικών αναγκών των μαθητών.

● Οκτώβρης  με  χιλιάδες κενά. Έχουν πραγματοποιηθεί μόλις 2.082 προσλήψεις αναπληρωτών Β/θμιας και οι πιστώσεις που απέμειναν  ανέρχονται στις 2.700, ενώ τα κενά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ξεπερνούσαν τις 7.000. Στην Α΄θμια τα κενά ήταν 14.700 και καλύφθηκαν έως σήμερα 4.153 (1.712 ΠΕ70 + 867 ΠΕ60 + 1.574 ειδικότητες), εξακολουθούν να υπάρχουν πάνω από 10.500 κενά. Στα δημοτικά σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης τα κενά σε δασκάλους, εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και ειδικής αγωγής είναι 333! και στη Β/θμια εκπαίδευση στο νομό Θεσ/νίκης είναι περισσότερα από 300.

● Μηδενικούς μόνιμους διορισμούς. Από τους 4.500 τις υποσχέσεις για όλες τις βαθμίδες διορισμούς δεν έχει γίνει ούτε ένας!

● Αναπληρωτές. Η ομηρία - ταλαιπωρία των συναδέλφων αναπληρωτών συνεχίζεται, χωρίς δεσμεύσεις για τα εργασιακά τους δικαιώματα.

● Μείωση κατά 10% των χρημάτων των σχολικών επιτροπών, με την 3η δόση επιχορήγησης να μην έχει δοθεί από τις αρχές καλοκαιριού  και την καθαριότητα των σχολείων στον αέρα, με απλήρωτους και χωρίς συμβάσεις εργαζόμενους. Επισημαίνουμε ότι στα σχολεία που ανήκουν στη δύναμη του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν έχουν πάρει ούτε τη 2η δόση με ευθύνη της δημοτικής αρχής.

Εκρηκτικά προβλήματα στην Τεχνική Εκπαίδευση με άρνηση συγκρότησης - έγκρισης ολιγομελών τμημάτων, απουσία αρκετών βιβλίων και καθορισμού ύλης, μη ουσιαστική υποστήριξη της λειτουργίας των τομέων και ειδικοτήτων που πρόσφατα επανήλθαν καθώς και όλων των άλλων τομέων και ειδικοτήτων που λειτουργούν στα τεχνικά, προβλήματα εγγραφών μαθητών και δικαιώματος να συμμετέχουν σε πανελλαδικές κλπ.

Η εκρηκτική κατάσταση ενισχύεται  με νέες αυθαίρετες αναθέσεις μαθημάτων, αύξηση αριθμού μαθητών στο τμήμα, συγχωνεύσεις ή καταργήσεις τμημάτων προσανατολισμού και μετακινήσεις εκπαιδευτικών, προκειμένου να κουκουλωθεί το πρόβλημα.

Κυβερνήσεις – ΕΕ – ΔΝΤ – ΟΟΣΑ διαλύουν την εκπαίδευση

Είναι προφανές ότι μετά τη ψήφιση του 3ου μνημονίου που υποθηκεύει το παρόν και το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης (εφαρμογή εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ 2011, ΕΕ, «Νέο Σχολείο») βασικό κριτήριο για τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας είναι οι μνημονιακές δεσμεύσεις για ελαχιστοποίηση του κόστους στη λειτουργία των σχολείων. Οι αρχικές δηλώσεις του νέου υπουργού ότι η σχολική χρονιά θα άρχιζε «χωρίς προβλήματα για τους μαθητές» και οι δηλώσεις του στις προγραμματικές δηλώσεις  «ότι τα κενά δε θα καλυφθούν» δεν έχουν τηρηθεί. Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση όλων των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων, των δανειακών συμβάσεων, των μεσοπρόθεσμων συμφωνιών και των αντιλαϊκών πολιτικών που διαλύουν την παιδεία, την υγεία, τις δημόσιες υπηρεσίες που προσφέρουν κοινωνικά αγαθά και καταστρέφουν τη ζωή των εργαζομένων.

Διεκδικούμε εκπαίδευση δημόσια και ουσιαστική για όλα τα παιδιά. Διεκδικούμε μόνιμη – σταθερή – αξιοπρεπή  εργασία και ζωή για όλους τους εκπαιδευτικούς

Μαζικούς διορισμούς τώρα.
Μαζικές προσλήψεις αναπληρωτών.
20 μαθητές στο τμήμα, 15 στα νηπιαγωγεία, 15 στις κατευθύνσεις, 10 στα εργαστήρια.
Μείωση των μαθητών στα τμήματα που φοιτούν παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Ολιγομελή τμήματα στις τεχνικές ειδικότητες και τις κατευθύνσεις.
Όχι στη νέα απάτη του εθελοντισμού, προθάλαμου προώθησης της αξιολόγησης. 
Επαναφορά της παράλληλης διδασκαλίας στις ξένες γλώσσες.
Αύξηση των Δαπανών – έκτακτη επιχορήγηση στα σχολεία. 
Να λυθούν προβλήματα έλλειψης σχολικής στέγης – καταλληλότητας  σχολικών κτηρίων.
Λειτουργία της πρόσθετης και ενισχυτικής
Να σταματήσει η δημιουργία πλασματικά πλεοναζόντων εκπαιδευτικών.
Να διασφαλιστεί η δωρεάν μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους.
Να λυθούν προβλήματα σίτισης και περίθαλψης για τους μαθητές
Να πληρωθούν οι καθαρίστριες. - Να γίνουν διορισμοί μόνιμου προσωπικού.
Όχι στις εισαγγελικές παρεμβάσεις στα σχολεία. – Να καταργηθεί η Πράξη
Νομοθετικού Περιεχομένου που οδηγεί μαζικά τους αγωνιζόμενους μαθητές στα δικαστήρια.

Στη σύσκεψη των φορέων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12/10, στην ΕΔΟΘ με σκοπό την οργάνωση της κινητοποίησης στο υπουργείο, κατατέθηκαν προτάσεις που θα συζητηθούν στα σωματεία και του φορείς για συνέχιση των πρωτοβουλιών συντονισμού τοπικά και κεντρικά, οργάνωση ημερίδων, συνέχιση των κινητοποιήσεων (και με απογευματινό συλλαλητήριο), καθώς συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των σωματείων μας για τα γενικότερα προβλήματα από τις συνέπειες εφαρμογής των μνημονίων και των αντιλαϊκών πολιτικών.

Οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, οι Σύλλογοι Δασκάλων και Σύλλογοι Γονέων οργανώνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης την Τετάρτη 14/10, στις 2.00μμ. Καλούμε τους συναδέλφους και τους γονείς να πάρουν μαζικά μέρος. Για τη συμμετοχή των συναδέλφων τα Δ.Σ. Κηρύσσουμε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τον πρωινό (12.00 έως 14.00 μ.μ.)  και τον απογευματινό κύκλο μαθημάτων (14.00 έως 16.00 μ.μ.).
                                                                                                              Τα Δ.Σ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR