Ads 468x60px

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Φωτορεπορτάζ από την έκτη (6η) επίσκεψη της Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ στην Ειδομένη

Ολοένα και πιο οργανωμένη γίνεται πλέον η παρέμβαση αλληλεγγύης που επιχειρούν οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί των ΕΛΜΕ της Θεσ/νίκης, με στόχο να απαλύνουν το δράμα των προσφύγων που αυτές τις ημέρες συγκεντρώνονται στον μεθοριακό σταθμό της Ειδομένης Κιλκίς για να περάσουν προς τις χώρες προορισμού τους.
Με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών, ταξινομούνται με κατάλληλες ετικέτες ακόμη και τα πακέτα με τα ρούχα που προορίζονται για να υποστηρίξουν την άμυνα των προσφύγων στις δύσκολες συνθήκες του χειμώνα.
Ετικέτες γραμμένες στα ελληνικά, αγγλικά και αραβικά, ώστε τα είδη ρουχισμού να είναι άμεσα αναγνωρίσιμα  ακόμη και από τους ίδιους "της γης τους κολασμένους ".
Δεδομένης της χαρακτηριστικής απουσίας υποστηρικτικών δομών από την πολιτεία, οι εκπαιδευτικοί -παράλληλα με πολλούς άλλους εθελοντές- αναλαμβάνουν οι ίδιοι να διευκολύνουν την διανομή του ρουχισμού, επιλέγοντας τα κατάλληλα μεγέθη και πάντα με προτεραιότητα στα μικρά παιδιά.



Εξ ίσου αποτελεσματική είναι η παρέμβαση των εκπαιδευτικών στη διανομή τροφίμων. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη 6η επίσκεψη της Γ΄ ΕΛΜΕ στην Ειδομένη, κάποιοι συνάδελφοι ετοίμασαν στα σπίτια τους μαγειρεμένα(!) φαγητά  που μοιράστηκαν στους ίδιους τους πρόσφυγες, στους χώρους της προσωρινής τους διαμονής. Βέβαια, παραμένουν σκληρές και "δύσπεπτες" για τον ανθρώπινο νου, οι εικόνες με τις ατέλειωτες ουρές των προσφύγων για ένα σάντουιτς και ένα χυμό...

Ωστόσο, ακόμη σκληρότερη είναι η εικόνα των προσφύγων με τα μωρά στην αγκαλιά σε ατέλειωτες ουρές πάνω στις ράγες του τρένου (και πάντα υπό αστυνομική επιτήρηση για να μην αντιδρούν στον εγκλωβισμό τους στα σύνορα), από τη στιγμή που η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα, υψώνοντας φράχτη και στέλνοντας στρατιωτικές αύρες.



Και όλα αυτά εξ αιτίας αυτού που εύστοχα  περιγράφει το κλασικό πλέον σύνθημα στα συλλαλητήρια του αντιπολεμικού και αντικαπιταλιστικού κινήματος:  
«ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗ ΓΗ ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΖΟΥΝ - ΜΕ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΧΑΡΑΖΟΥΝ»



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR