Ads 468x60px

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Συμπαράσταση στον αγώνα των καθαριστριών των σχολικών μονάδων



Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                       Θεσσαλονίκη 8 /12/ 2015

Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622
 e-mail: gelmeth3@gmail.com
      http://3elmethess.blogspot.gr  


Το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ εκφράζει τη συμπαράστασή του και στηρίζει τον αγώνα των καθαριστριών των σχολικών μονάδων.
Το πρόβλημα της υγιεινής και καθαριότητας των σχολικών μονάδων είναι εξαιρετικά σημαντικό και αφορά τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.
Οι καθαρίστριες είναι αυτές που αγωνίζονται μέσα από αντίξοες συνθήκες σε καθημερινή βάση ώστε οι σχολικές μονάδες να είναι καθαρές για να μπορούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να λειτουργούν μέσα σε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον.
Η μεγάλη πλειοψηφία των καθαριστριών απασχολείται σήμερα με συμβάσεις έργου τις οποίες έχουν αποδεχθεί για λόγους επιβίωσης, με χαμηλότατες αμοιβές. Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση για εφέτος αποφάσισε να προχωρήσει σε μείωση της ήδη πενιχρής αμοιβής τους κατά 10%, μια ενέργεια που οδηγεί τις συγκεκριμένες εργαζόμενες σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση.
Δυστυχώς δεν έχουν τα στοιχειώδη δικαιώματα ενός εργαζομένου όπως δικαίωμα στην άδεια, στην ασθένεια , στη μητρότητα, στην μονιμοποίησή τους, στα βαρέα και ανθυγιεινά και πολλά άλλα. Θεωρούμε ότι  ο καθαρισμός των σχολείων είναι σοβαρό ζήτημα, που άπτεται της ίδιας της υγείας των παιδιών και των εργαζόμενων στα σχολεία, επομένως απαιτεί μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και καλά αμειβόμενο.
Στηρίζουμε τον απεργιακό αγώνα των καθαριστριών και καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στη  μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δεδομένου ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονται στα δημόσια σχολεία του Δήμου για πολλά χρόνια και στην αναστολή της απόφασής της για μείωση των αποδοχών τους. Καλούμε τις Δημοτικές αρχές να στηρίξουν τον αγώνα τους και όχι όπως μας καταγγέλθηκε σε ορισμένες περιπτώσεις να τις απειλούν να μη πάρουν μέρος στην απεργία!
Στηρίζουμε έμπρακτα τον δίκαιο αγώνα τους και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απεργία τους που έχει προκηρυχτεί για την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015».
Για το δ.σ.
      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
            ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR