Ads 468x60px

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας για δυσλειτουργίες σε τεχνικά Λύκεια



Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                Θεσσαλονίκη 8 /12/ 2015
Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622
 e-mail: gelmeth3@gmail.com
http://3elmethess.blogspot.gr/ 


Προς
τον Υπουργό Παιδείας
κ. Φίλη
Κύριε υπουργέ,
Θέλουμε να σας ενημερώσουμε και να σας καταθέσουμε την ένστασή μας, σχετικά με δύο σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν σε σχολεία που ανήκουν στη Γ΄ΕΛΜΕ – Θ. Συγκεκριμένα:
1.     Σε δύο σχολεία, στο 5ο εσπερινό ΕΠΑΛ και το 13ο εσπερινό ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης, καταργήθηκαν οι υποδ/ντες τους με την υπ΄αριθμ. 24935/17/11/15 απόφαση του δ/ντη Δ.Ε Αν. Θεσσαλονίκης, εν μέσω της σχολικής χρονιάς, στο όνομα της “οικονομίας” και εφαρμόζοντας την εγκύκλιο Φ8/16971/Δ4/23-10-15 που υπογράφει ο κ. Μουστάκας. Κατά την γνώμη μας, η εγκύκλιος αυτή δεν δύναται να ισχύει, γιατί αντιτίθεται στην ισχύουσα ΥΑ 1249/24-6-15, που υπέγραψε ο κ. Κουράκης.  Επίσης, η επιχειρηματολογία της εν λόγω εγκυκλίου επικαλείται το άρθρο 11 παρ. 7 και το άρθρο 14 παρ. 13α του Ν.1566/1985, τα οποία κατά την γνώμη μας δεν έχουν καμία αναφορά και επομένως καμία σχέση με το συγκεκριμένο θέμα.  Αλλά πέρα από την παραπάνω αντινομία, το σημαντικότερο για μας είναι η ίδια η ουσία του θέματος. ΕΠΑΛ νυχτερινά με πολλά τμήματα, το 13ο με18 και το 5ο με 18, είναι αδύνατον να λειτουργήσουν χωρίς υποδ/ντες.
Όπως γνωρίζετε, κ. υπουργέ, η φετινή σχολική χρονιά για τα ΕΠΑΛ είναι μια ιδιαιτέρως δύσκολη χρονιά και λόγω της επαναφοράς των τομέων και των ειδικοτήτων που επέστρεψαν μαζί με τους συναδέλφους μας της διαθεσιμότητας και είχαν σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά ολιγάριθμα τμήματα, τα οποία έχουν ήδη εγκριθεί με απόφαση του περιφερειακού δ/ντη εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας κ. Ανανιάδη.
2.     Στο 2ο Ε.Κ Θεσσαλονίκης, με εντολή του κ. Μαυρίδη δ/ντη της Δ.Δ.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, δεν επετράπη  να γίνουν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη υπεύθυνου τομέα στα εργαστήρια της Αισθητικής – Κομμωτικής και υποχρέωσε τον ήδη εκλεγέντα από τον Ιούνιο του 2015, υπεύθυνο του τομέα Ηλεκτρολογίας Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού να αναλάβει και τα παραπάνω εργαστήρια.
Εδώ λοιπόν όπως αντιλαμβάνεστε, κ. υπουργέ, πέρα από την ουσία, ότι δηλ. ένας συνάδελφος της ειδικότητας των Ηλεκτρονικών γίνεται υπεύθυνος σε εργαστήρια άσχετα με το αντικείμενο του, γεγονός απαράδεκτο όσον αφορά την  εκπαιδευτική αλλά και την παιδαγωγική διαδικασία, υπάρχει και το γεγονός ότι για κάποιους συναδέλφους μας της Αισθητικής – Κομμωτικής στη περίπτωση μας, στερήθηκε  το δικαίωμα  να θέσουν και αυτοί υποψηφιότητα για υπεύθυνοι στον τομέα τους, όπως συμβαίνει με όλους τους άλλους συναδέλφους σ’ όλη την επικράτεια!

κ. Υπουργέ,
παρά τις επανειλημμένες ενστάσεις και διαμαρτυρίες μας στον κ. Μαυρίδη αλλά και στον κ. Ανανιάδηδεν καταφέραμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Γι αυτό ζητάμε την παρέμβασή σας για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας αλλά και της νομιμότητας στις  παραπάνω σχολικές μονάδες και Ε.Κ.

Για το δ.σ.
      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
            ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                                    ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR