Ads 468x60px

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ-Θ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                          Θεσσαλονίκη 19 /2/ 2016
Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                  
 e-mail:  gelmeth3@gmail.com
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΜΕ-Θ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Οι  ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν την Τετάρτη  17/2/2016 μαζί και με εκπροσώπους γονέων μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης του κλάδου.
 Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών θέσαμε με αναλυτικό και εμπεριστατωμένο τρόπο τα αιτήματα, τις προτάσεις και τις διαμαρτυρίες των καθηγητών για τα κρίσιμα ζητήματα της επικαιρότητας.
1.      Εκφράσαμε την έντονη αντίρρησή μας στην επιχειρούμενη κατάργηση των τμημάτων ένταξης της ειδική αγωγής.  Η αιφνιδιαστική σχετική τροπολογία που κατέθεσε το
υπουργείο στη βουλή πέρα από το γεγονός ότι καταρρίπτει το μύθο περί διαλόγου, αποκλείει χιλιάδες παιδιά από τα προγράμματα Ε.Α. Κινείται στην κατεύθυνση εξοικονόμησης προσωπικού και οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση και αυτής της ευαίσθητης πλευράς του εκπαιδευτικού έργου.  Προβάλλαμε την ανάγκη επέκτασης και ενίσχυσης του θεσμού και προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού στελέχωσής της.
2.      Ζητήσαμε την άμεση λειτουργία των θεσμών της ενισχυτικής διδασκαλίας στα γυμνάσια και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης στα Λύκεια και ΕΠΑΛ με προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών. Θεωρούμε τις δομές αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως ελάχιστη ανακούφιση γονέων και μαθητών από το βάρος της παραπαιδείας.
3.     Επιμείναμε στην κάλυψη όλων των κενών με διορισμούς και καταγγείλαμε τις  δυσμενείς μετακινήσεις στο μέσον της χρονιάς σε σχολεία απομακρυσμένα, καταργήσεις προγραμμάτων αγωγής υγείας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κ.λ.π. μετακινήσεις εκπαιδευτικών από εργαστήρια των ΕΠΑΛ. Απαιτήσαμε την επανεξέταση από τα ΠΥΣΔΕ όσων μετακινήσεων έχουν ήδη γίνει.
4.     Καταγγείλαμε την εγκύκλιο που εμπλέκει και τους σχολικούς συμβούλους (!) στον έλεγχο των ωρολογίων προγραμμάτων για να ανακαλύψει «αργόμισθους» συναδέλφους.
5.     Καλέσαμε τον περ. διευθυντή να μεταφέρει στον υπουργό την σφοδρή δυσαρέσκεια των εκπαιδευτικών για τις απαξιωτικές δηλώσεις του υπουργού στη βουλή σε βάρος του εκπαιδευτικού κόσμου με τις οποίες ενοχοποιεί συλλήβδην τους… εκπαιδευτικούς για τα υπάρχοντα αλλά και τα μελλοντικά κενά. Αποδείξαμε με στοιχεία και επιχειρήματα το έωλο των «επιχειρημάτων» του υπουργού.
6.      Επισημάναμε ότι όλες αυτές οι ενέργειες του υπουργείου και της διοίκησης έχουν κοινό παρονομαστή την σχεδιαζόμενη και σαφώς διατυπωμένη στο 3ο μνημόνιο στόχευση για νέα αύξηση του ωραρίου νέες συγχωνεύσεις, κ.λ.π. στα πλαίσια των οδηγιών του ΟΟΣΑ και την δικαιολόγηση της συνέχισης της τακτικής των μηδενικών διορισμών.
 Ο κ. περιφερειακός διευθυντής στην αρχή προσπάθησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες μας για την πρόθεση του υπουργείου για κατάργηση των τμημάτων ένταξης και να υπερασπισθεί κάποιες από τις κινήσεις του. Τελικά κάτω από τις έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες  των εκπροσώπων των ΕΛΜΕ δεσμεύτηκε να μεταφέρει με θετικό τρόπο τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις μας προς το υπουργείο. και να εισηγηθεί στο ΠΥΣΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ. τη μη μετακίνηση συναδέλφων για συμπλήρωση μιας-δύο ωρών. Ευελπιστούμε να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις του.
Σε κάθε περίπτωση εμείς θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά τον αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων αλλά και της αξιοπρέπειας  των εκπαιδευτικών και την αποτροπή των αντιεκπαιδευτικών αντιδραστικών πολιτικών .
Για το ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR