Ads 468x60px

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Κινητοποιήσεις για τα προβλήματα της ειδικής αγωγής, των αναπληρωτών, τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών και ενάντια στα μέτρα διάλυσης του δημόσιου σχολείου



Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ – Θεσσαλονίκης

Κινητοποιήσεις για τα προβλήματα της ειδικής αγωγής, των αναπληρωτών, τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών και  ενάντια στα  μέτρα διάλυσης του δημόσιου σχολείου
Δ/ση Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης: Παρασκευή 4/3, στις 2.00 μ.μ
   Δ/ση Εκπ/σης Ανατολικής Θεσσαλονίκης:  Πέμπτη 10/3, στις 2.00 μ.μ

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν οι ΕΛΜΕ και οι σύλλογοι Π.Ε. στη Δ/ση Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 4/3, στις 2.00 μ.μ και στη Δ/ση Εκπ/σης Ανατολικής Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 10/3, στις 2.00 μ.μ ενάντια στα μέτρα διάλυσης του δημόσιου σχολείου που προωθούν κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.  Ιδιαίτερα οξυμένη είναι και η κατάσταση στην πολύπαθη ειδική αγωγή και θα χειροτερέψει δραματικά με τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για τα τμήματα ένταξης,  ενώ τα  τμήματα πρόσθετης διδακτικής στήριξης δε θα λειτουργήσουν και δε θα γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών. Το καθεστώς αδιοριστίας που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις έχει πάρει μόνιμα χαρακτηριστικά, ενώ νέα αναστάτωση δημιουργούν δηλώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών με βάση τον ΑΣΕΠ.   Πρόκειται για αναπόσπαστα κομμάτια της συνεχιζόμενης αντιλαϊκής και μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζεται κατά γράμμα από όλες τις μέχρι τώρα ελληνικές κυβερνήσεις. Έχουν φέρει την οπισθοδρόμηση και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου και έχουν δημιουργήσει βαθύτατα αρνητικές συνέπειες στη ζωή των εργαζομένων, των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα των αναπληρωτών και αδιόριστων εκπαιδευτικών, αλλά και των μαθητών μας.
Οι κινητοποιήσεις που οργανώνουμε γίνονται με αιχμές ενάντια στον «εθνικό διάλογο», τις ρυθμίσεις κατάργησης των  τμημάτων ένταξης στην ειδική αγωγή, τις διεκδικήσεις του κλάδου για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, την κάλυψη όλων των κενών με προσλήψεις αναπληρωτών, την λειτουργία της πρόσθετης διδακτικής στήριξης τώρα. Στις κινητοποιήσεις απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής και στις συλλογικότητες αναπληρωτών και αδιόριστων εκπαιδευτικών, καθώς και στους συλλόγους γονέων και τις ενώσεις τους.
Διεκδικούμε:
·       Να γίνουν τώρα μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών.
·   Να καλυφθούν όλα τα κενά άμεσα με μόνιμους διορισμούς και προσλήψεις αναπληρωτών.
·       Όχι στην κατάργηση των  τμημάτων ένταξης στην ειδική αγωγή.
·       Δημιουργία οργανικών θέσεων για την ειδική αγωγή και μαζικοί διορισμοί αντίστοιχων ειδικοτήτων.
·       Την πλήρη κατοχύρωση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών.
·   Να ξεκινήσει τώρα και η Πρόσθετη διδακτική στήριξη και να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών.
·       Όχι στις αντιεκαπιδευτικές – αντεργατικές υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών.
·       Να αποσυρθούν και να μην εφαρμοστούν οι απαράδεκτες εγκύκλιοι για τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών.
·    Όχι στην υποβάθμιση των συλλόγων διδασκόντων με την απαράδεκτη εγκύκλιο ανάθεσης αντιεκπαιδευτικού ρόλου στους συμβούλους.
·       20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις, 10 στα εργαστήρια.
Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR