Ads 468x60px

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Σχετικά με τις «δηλώσεις πρόσθετων εισοδημάτων»



Α΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Σχετικά με τις «δηλώσεις πρόσθετων εισοδημάτων»
Στα σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης και σε ελάχιστες άλλες Διευθύνσεις στάλθηκε οδηγία για την συμπλήρωση από τους συναδέλφους υπεύθυνης δήλωσης πρόσθετων αμοιβών είτε από το Υπουργείο Παιδείας είτε άλλο δημόσιο φορέα για το β΄ εξάμηνο του 2015.
Επειδή
Α. Ο νόμος 1256/1982 (περί πολυθεσίας!) που αναφέρεται στην οδηγία δεν έχει εφαρμοσθεί ή απασχολήσει μέχρι τώρα τους εκπαιδευτικούς,
Β. Η οδηγία αφορά ελάχιστες Διευθύνσεις εκπαίδευσης στη χώρα,
Γ. Επειδή δημιουργήθηκαν ασάφειες, ερωτήματα και δυσλειτουργίες στην συμπλήρωση των δηλώσεων,
Δ. Όλα τα εισοδήματα μας είναι πλήρως και διαφανώς  καταγεγραμμένα στην Ε.Α.Π.  και στις οικονομικές υπηρεσίες,
Ε. Υποδηλώνεται απαξιωτικώς μέσα από αυτήν την διαδικασία ότι οι εκπαιδευτικοί που έχουν υποστεί βάναυση κατακρεούργηση των ήδη πενιχρών τους εισοδημάτων την προηγούμενη περίοδο, αποτελούν εν δυνάμει «φοροδιαφεύγουσα ομάδα»,
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, το Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας να αποσύρουν την οδηγία και τους εκπαιδευτικούς να μην την υλοποιήσουν.
Τα Δ.Σ. των Α΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ στην παράσταση ενάντια στα μέτρα διάλυσης του δημόσιου σχολείου και για τα προβλήματα των αναπληρωτών που οργανώνουμε την Παρασκευή 4/3, στις 2.00 μ.μ. στα γραφεία της Διεύθυνσης Δυτικής Θεσσαλονίκης θα απαιτήσουμε  την απόσυρση και μη εφαρμογή της οδηγίας. Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην παράσταση και επισημαίνουμε:
  Κανείς συνάδελφος να μην υλοποιήσει την οδηγία.
                                   
                                                                               Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR