Ads 468x60px

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Βιωματικό Σεμινάριο: «Ανθρώπινη δουλεία» - Αίτηση συμμετοχής



Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                    Θεσσαλονίκη       1-4- 2016
Πρ. Κορομηλά 51/
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622                                  
e-mail: gelmeth3@gmail.com

Βιωματικό Σεμινάριο: «Ανθρώπινη δουλεία»
Δευτέρα, 18 Απριλίου, 6-8μμ. στο 3ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης

To Δ.Σ. και η πολιτιστική   ομάδα   της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ   καλούν   τους συναδέλφους\ισσες  να πάρουν μέρος στο βιωματικό σεμινάριο  με θέμα την Ανθρώπινη δουλεία.
Το σεμινάριο θα παρουσιάσει, μετά από πρόσκλησή μας, η Αλεξάνδρα Μητσιάλη, συγγραφέας του βιβλίου Θα σε σώσω ό,τι κι αν γίνει (Κρατικό Βραβείο Εφηβικού-Νεανικού Μυθιστορήματος 2014) και εκπαιδευτικός (φιλόλογος).
Επισυνάπτουμε ενημερωτικό σημείωμα της Αλεξάνδρας Μητσιάλη για το σεμινάριο καθώς και ένα σύντομο βιογραφικό της.
Για την καλύτερη οργάνωση του σεμιναρίου όσοι/ες συνάδελφοι/σσες ενδιαφέρονται  παρακαλούνται να συμπληρώσουν αίτηση συμμετοχής (επισυνάπτεται) και να την στείλουν στο
email της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ, gelmeth3@gmail.com
τηλ. επικοινωνίας: Λαθήρα Γιάννα, 6978300483
Για το ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ              ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
*********************************************************************** 

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


 

Για το Βιωματικό Σεμινάριο  «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ»


που θα παρουσιάσει η  συναδέλφισσα φιλόλογος και συγγραφέας Αλεξάνδρα Μητσιάλη

μετά από πρόσκληση της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

Δευτέρα  18 Απριλίου, 6-8μμ. στο 3ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης
(Κασσάνδρου & Απ. Παύλου)

Σχολική Μονάδα :  

Ονοματεπώνυμο :

 

Τηλ. επικοινωνίας :

E-mail:

************************************************* 
(ακολουθεί ενημερωτικό σημείωμα και σύντομο βιογραφικό)

Βιωματικό Σεμινάριο


ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Η συγγραφέας του βιβλίου Θα σε σώσω ό,τι κι αν γίνει (Κρατικό Βραβείο Εφηβικού-Νεανικού Μυθιστορήματος 2014) και εκπαιδευτικός (φιλόλογος) Αλεξάνδρα Μητσιάλη, θα παρουσιάσει στους/στις συναδέλφους μια πρόταση για ερευνητική εργασία ή για πολιτιστικό πρόγραμμα ή ακόμα για επιμέρους αξιοποίηση στα μαθήματα της ιστορίας και της λογοτεχνίας με θέμα το σύγχρονο δουλεμπόριο.
     Αναμφισβήτητα το δουλεμπόριο συνδέεται άμεσα με όλα τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας αλλά και την ανθρωπότητα ολόκληρη, όπως η οικονομική εκμετάλλευση και οι κοινωνικές ανισότητες, οι περιφερειακές πολεμικές συρράξεις, το αποικιοκρατικό παρελθόν και το νεοαποικιακό παρόν πολλών περιοχών του πλανήτη.
Με αυτό σαν δεδομένο και με την πεποίθηση ότι η προσέγγιση του δουλεμπορίου σήμερα συντελεί στην βαθύτερη κατανόηση των προβλημάτων του σύγχρονου κόσμου αλλά και στην ευαισθητοποίηση για την αντιμετώπισή τους, δημιουργήθηκε και προτείνεται αυτό το πρόγραμμα.
Αξιοποιώντας ντοκιμαντέρ και ταινίες, τεχνικές της δημιουργικής γραφής, την ιστορία και τη λογοτεχνία, η διδακτική αυτή πρόταση προσδοκά να εξοπλίσει περαιτέρω και με συγκεκριμένο τρόπο τους/τις εκπαιδευτικούς, ώστε προσεγγίζοντας το θέμα αυτό να κινητοποιήσουν έναν ουσιαστικό προβληματισμό των μαθητών και των μαθητριών και να συντελέσουν στη συγκρότηση από μέρους τους μιας πιο βαθιάς και σφαιρικής άποψης για τον σύγχρονο κόσμο.     
……………………………………………………………………………………………………..

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Αλεξάνδρα Μητσιάλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάζεται στην ίδια πόλη ως φιλόλογος στη δημόσια εκπαίδευση. Παράλληλα γράφει λογοτεχνία και βιβλία της ήταν υποψήφια για τα βραβεία του περιοδικού Διαβάζω, όπως και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Πέντε βιβλία της ήταν ως τώρα υποψήφια για τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία, ανάμεσα στα οποία και Το Αστερόσπιτο 2009, Με λένε Νιλουφέρ 2012, Το Υπόσχομαι 2014 (εκδ. Πατάκη). Το 2015 πήρε το Κρατικό Βραβείο Εφηβικού-Νεανικού Μυθιστορήματος για το βιβλίο της Θα σε σώσω ό,τι κι αν γίνει (εκδ. Παπαδόπουλος).   

  

 

 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR