Ads 468x60px

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ



Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                         Θεσσαλονίκη,  6-6-2016
Πρ. Κορομηλά 51
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                 
e-mail: gelmeth3@gmail.com

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
Η Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης  εκφράζει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στον αγώνα των Γάλλων εργαζομένων εναντίον του αντεργατικού "πακέτου Ελ Κομρί" που προωθεί η γαλλική κυβέρνηση.
Στη Γαλλία, όπως και στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη  προωθούνται αντεργατικά μέτρα που στόχο έχουν την διασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Προϋπόθεση της κερδοφορίας τους όμως είναι ο σφαγιασμός των εργαζομένων, με τις μειώσεις μισθών, συντάξεων, με τις καταργήσεις εργασιακών δικαιωμάτων, την εμπορευματοποίηση Υγείας και Παιδείας. Μεγαλύτερο θύμα αυτής της επίθεσης είναι η νεολαία, η οποία καταδικάζεται στην ανεργία, ή σε εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα.
Η υλοποίηση αυτής της αντεργατικής πολιτικής περνάει μέσα από την κατάπνιξη κάθε φωνής αντίστασης. Για αυτό βλέπουμε να γιγαντώνεται η επίθεση ενάντια στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Το κίνημα έχει χρέος να απαντήσει σε αυτή την επίθεση που δέχεται. Οι εργαζόμενοι πρέπει να συσπειρωθούν περισσότερο στα σωματεία τους, να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της αντεπίθεσης. Πρέπει να απαλλαγούν από την ιδέα της ταξικής συνεργασίας, τους συμβιβασμούς, τους κοινωνικούς διαλόγους, που υποτάσσονται στη λογική της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας. Τέρμα πια στις διαμαρτυρίες. Πρέπει κι εδώ οι εργαζόμενοι να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των Γάλλων συναδέλφων μας και να προχωρήσουμε με αποφασιστικές μορφές αγώνα σε σύγκρουση και ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κυβέρνηση που με την πολιτική τους ρημάζουν τις ζωές μας, καταστρέφουν το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας.
Οι καθηγητές και οι καθηγήτριες της Γ΄' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης  σάς εκφράζουμε την συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας, ενώνουμε τις φωνές μας με τους Γάλλους συναδέλφους μας και απαιτούμε την απόσυρση των αντεργατικών μέτρων του «πακέτου Ελ Κομρί», καταγγέλλουμε την τρομοκρατία, τις απειλές και τις επιθέσεις εναντίον των αγωνιζόμενων εργατών και της νεολαίας.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                 ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR