Ads 468x60px

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΣΚΟΥΡΙΕΣ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 450 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ! ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ



Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                 Θεσσαλονίκη  8/6/2016
Πρ. Κορομηλά 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622                                  
e-mail:  gelmeth3@gmail.com                      

ΣΚΟΥΡΙΕΣ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 450 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ.  ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!
ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου ξεκινάει η πρώτη από τις μεγάλες δίκες του αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.
Πρόκειται για πολιτικές διώξεις ενάντια σε όσους αντιστέκονται στο ξεπούλημα του τόπου μας και στις εξορυκτικές πολυεθνικές. Ενάντια σε όσους αμφισβητούν το δόγμα "επενδύσεις με κάθε κόστος" και υπερασπίζονται τον τόπο μας από τα δηλητήρια των τοξικών εξορύξεων,
που αγωνίζονται για τη ζωή, το περιβάλλον, το νερό και την αξιοπρέπεια.
Η βιομηχανία διώξεων που ξεκίνησε το 2012 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα έχει στόχο την οικονομική, πολιτική και ηθική εξόντωση των ανθρώπων του αγώνα.
Για την πραγματοποίηση τής «με κάθε κόστος επένδυσης» εξαπολύθηκε άγριο κυνηγητό εναντίον των κατοίκων, με καταδρομικές επιχειρήσεις στα χωριά, ακόμη και με χημικά  μέσα σε σχολεία ! ,μαζικές προσαγωγές, ανακρίσεις χωρίς δικηγόρους, παράνομη λήψη DNA. Την ίδια στιγμή που αφήνουν ανεξέλεγκτη την εταιρεία να παρανομεί συστηματικά καταστρέφοντας το βουνό, στήνουν δίκες και κατηγορητήρια για να εξοντώσουν το λαό της περιοχής. Δεν είδαμε βέβαια από τη μεριά τους τον ίδιο ζήλο για την απόδοση ευθυνών για το νερό με αρσενικό που πίνουν στο Νεοχώρι ή για τη διαρροή τοξικών αποβλήτων κατά τη μεταφορά τους από την εταιρεία στη Ρεντίνα… για τον αμίαντο…
Aκόμη δεν ασκήθηκε καμιά δίωξη για την δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν πριν ένα χρόνο μέλη της Γ΄ΕΛΜΕ μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της   ΕΛΜΕ Γ. Λαθήρας από μαινόμενους τραμπούκους της Eldorado  παρ΄ όλο που υποβλήθηκε αμέσως μήνυση.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ευθυγραμμίστηκε με τις επιταγές της καναδικής εταιρείας και τις πιέσεις διεθνών παραγόντων και μηχανισμών που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών. Συνεχίζει στον ίδιο δρόμο με την Κυβέρνηση Σαμαρά, νομιμοποιώντας, με κάθε νέα άδεια που παρέχει τις παρανομίες της Eldorado.
Η πολυεθνική χρειάζεται καταδίκες αγωνιστών γιατί έτσι μπορεί να αντιμετωπίσει και να διαλύσει το κίνημα. 450 διώξεις σε χωριά με πληθυσμό 2000-3000 κατοίκους σημαίνει ότι σχεδόν κάθε οικογένεια έχει τουλάχιστον ένα διωκόμενο. Η ποινικοποίηση των μαζικών λαϊκών κοινωνικών αγώνων μας αφορά όλους.
Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και καλούμε τα μέλη μας την Πέμπτη 9:00 π.μ. στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                 ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR