Ads 468x60px

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Όχι στην περικοπή τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ



 Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                       Θεσσαλονίκη, 14-6-2016
Πρ. Κορομηλά 51
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                 
e-mail: gelmeth3@gmail.com
Όχι στην περικοπή τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ
Σήμερα προωθήθηκε στα ΕΠΑΛ, η εγκύκλιος Φ20/95149/δ4, η οποία ζητά  από τους δ/ντες των ΕΠΑΛ,  να υποβάλλουν προτάσεις για κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων!!! στα σχολεία τους  παρακάμπτοντας και αγνοώντας τους συλλόγους διδασκόντων.
Με την εγκύκλιο αυτή, ο κ. Μουστάκας (προϊστάμενος της ΤΕΕ στο υπουργείο Παιδείας)  και με τον τρόπο που την προωθεί μας επιβεβαιώνει για το πόσο δίκαιο είχαμε σαν ΕΛΜΕ – Θ που στα πλαίσια του προσχηματικού και επικίνδυνου για την εκπαίδευση διαλόγου, τον καταγγείλαμε για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες επιλογές του στη ΤΕΕ, καθ υπόδειξη του ΟΟΣΑ και του 3ουμνημονίου. Αυτά συνέβησαν πριν λίγους μήνες στη Δ/νση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας. Κατηγορηθήκαμε τότε για «έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας» που δεν τον αφήσαμε να μας αναπτύξει τις νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις του ίδιου και της κυβέρνησης του  για την ΤΕΕ και αντ’ αυτού προβάλλαμε και διεκδικήσαμε τις θέσεις του κλάδου.
 Αυτή είναι η δημοκρατική ευαισθησία του κ. Μουστάκα και γενικότερα του υπουργείου που δεν τους ενδιαφέρει η γνώμη του συλλόγου διδασκόντων του ΕΠΑΛ και του ΕΚ, γιατί ξέρει πολύ καλά ότι αυτοί δεν θα τους βοηθήσουν στο «θεάρεστο έργο» της διάλυσης της ΤΕΕ και της σταδιακής εξόδου της από την τυπική εκπαίδευση στη κατάρτιση. Δεν θα προτείνουν την αυτοκατάργησή τους. Γίνεται πλέον κατανοητό από όλους ότι η πολιτική της κυβέρνησης  εντάσσεται στα παραδοτέα του 3ου μνημονίου στην κατεύθυνση υλοποίησης των οδηγιών της ε.ε. παιδεία- Ευρώπη  2020 για τις ανάγκες ευρωπαϊκής και ελληνικής αστικής τάξης στα πλαίσια των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων για φθηνή εργατική δύναμη.
Το ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ – Θ  ζητάει από τους συναδέλφους δ/ντες των ΕΠΑΛ, πριν απαντήσουν και συμπληρώσουν τη συγκεκριμένη φόρμα του υπουργείου, να συζητήσουν το πολύ σοβαρό αυτό θέμα στο σύλλογο του ΕΠΑΛ, αλλά και στο σύλλογο του ΕΚ. Ειδικά ο σύλλογος του ΕΚ, γνωρίζει πολύ καλά και πρέπει να έχει άποψη για το θέμα της εργαστηριακής υποστήριξης. Καλούμε τον περιφερειακό διευθυντή να μην προτείνει καμιά κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ             ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR