Ads 468x60px

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ



Γ' ΕΛΜΕ-Θ                                  Θεσσαλονίκη, 17/09/2016
Πρ. Κορομηλά  51                           
τηλ. 6979850143                            
                             κοινοποίηση:
                                                   Διευθύνσεις εκπαίδευσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ
Συνάδελφοι-σες,
Επειδή ορισμένοι διευθυντές επιμένουν να  επιβάλλουν στους συναδέλφους να παραμένουν στο σχολείο καθ’ όλη την διάρκεια λειτουργίας του (30 ώρες ή άλλως 8-2μμ) υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά:
  Εκτελούμε το προβλεπόμενο από τους νόμους  2517/2013  και 1566/1985 διδακτικό μας ωράριο και μπορούμε να αποχωρήσουμε, αν δεν μας έχει ανατεθεί έκτακτα άλλο έργο από το σύλλογο που προβλέπεται επακριβώς από το νόμο 1566/1985 (άρθρο 8παρ.13 και άρθρο 14 παρ.20).
 Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να «απασχολούμε» στα κενά κανένα τμήμα. Η απασχόληση μαθητών ανάγεται στο διδακτικό ωράριο. Επιτήρηση μαθητών προβλέπεται μόνο στο διάλειμμα και στην εφημερία μας. Όλες τις άλλες ώρες το σχολείο βρίσκεται σε διδακτικό έργο!
 Δεν είμαστε υποχρεωμένοι, εφ όσον συμπληρώσουμε το διδακτικό μας ωράριο, να απασχολούμαστε σε «γραμματειακή υποστήριξη» ή σε αναπλήρωση των διευθυντών και υποδιευθυντών. Απαιτούμε την κάλυψη τέτοιων αναγκών από μόνιμους διοικητικούς υπαλλήλους ή συναδέλφους που δεν καλύπτουν το ωράριό τους 
Τίποτα δεν έχει αλλάξει στους νόμους 1566 και 2517 που καθορίζουν με ακρίβεια το εργασιακό και διδακτικό ωράριο, το περιεχόμενό τους και τη διακριτότητα μεταξύ τους. Όλα τα άλλα που παρακάμπτουν την κείμενη νομοθεσία και διασπείρονται στα σχολεία, είναι παράνομα! Το «Καθηκοντολόγιο», που κάποιοι «ξέθαψαν» και το επικαλούνται, είναι μια ανενεργή Υπ. Απόφαση, που κι αυτή δε μπορεί να καταργήσει το νόμο!
Καλούμε τους συναδέλφους να αρνούνται τις αυθαίρετες και παράνομες προφορικές εντολές. Να επικαλούνται, θαρρετά τους νόμους και τις διατάξεις, το πλαίσιο εργασιακών δικαιωμάτων  της ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ.
 Για τους μαθητές μας και τους συναδέλφους μας αφιερώνουμε όχι μόνο το χρόνο μας, αλλά και την ψυχή μας. Για τους εντολοδόχους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, δε χαρίζουμε ούτε λεπτό!
Για το Δ.Σ
   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
     ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                   ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR