Ads 468x60px

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Νέες παραστάσεις στις διευθύνσεις



Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ           Θεσσαλονίκη, 18– 9- 2016
Πρ. Κορομηλά 51
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                 
e-mail: gelmeth3@gmail.com
Νέες παραστάσεις στις διευθύνσεις
Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ πραγματοποίησε νέες παραστάσεις στον διευθυντή εκπαίδευσης δυτικής Θεσ/νίκης κ. Ματζιάρη την Τετάρτη 14/9 και στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας κ. Ανανιάδη την Παρασκευή 16/9, προβάλλοντας κυρίως ζητήματα των υπηρεσιακών μεταβολών που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Συγκεκριμένα ζητήσαμε :

  •  Την έγκριση των ολιγομελών τμημάτων στις Β΄ και Γ΄ τάξεις των ΕΠΑΛ καθώς και των τμημάτων των ομάδων προσανατολισμού της Β΄ τάξης των  ΓΕΛ για την ικανοποίηση των μορφωτικών δικαιωμάτων και επιλογών των μαθητών μας, την αποφυγή μετακίνησής τους σε άλλο σχολείο, την ισόρροπη και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, τη διασφάλιση του ωραρίου των καθηγητών και την μείωση των «υπεραριθμιών». Η απάντηση δεν ήταν δεσμευτική αφού διαφάνηκε η απαίτηση του υπουργείου για δραστική μείωση του αριθμού των ολιγομελών (αυτό άλλωστε έχει και τον τελευταίο λόγο).
  • Την τοποθέτηση των αναπληρωτών καθηγητών της Ειδικής Αγωγής κανονικά  σύμφωνα με την σειρά προτίμησής τους και την μοριοδότησή τους σε αντίθεση με την περυσινή διαδικασία που «έσπαζε» τα κενά  και δημιούργησε προβλήματα και αδικίες. Το αίτημα έγινε αποδεκτό. Ζητήσαμε  να μην αποδεχτεί και να μην εφαρμόσει τις αντιεκπαιδευτικές οδηγίες του υπουργείου για τοποθετήσεις εκπαιδευτικών χωρίς τα τυπικά προσόντα στις δομές της ειδικής αγωγής και τα τμήματα ένταξης.
  • Την ανακοίνωση όλων των κενών για τους συναδέλφους που βρίσκονται σε διάθεση:  προβάλλαμε επιτακτικά αυτό το αίτημα καθώς υπήρχαν και καταγγελίες από συναδέλφους για τη μη γνωστοποίηση κενών που υπήρχαν. Επιμείναμε να δοθούν όλα τα  κενά και με λιγότερες από 12 ώρες, και να μην ισχύσει η διαδικασία που είχε ξεκινήσει. Η έκτακτη σύγκληση του ΠΥΣΔΕ, που έγινε λίγο αργότερα, επιβεβαίωσε την ορθότητα του αιτήματός μας και την αμεσότητα της παρέμβασής μας που έφερε έστω ένα μικρό αποτέλεσμα. 
  • Συμπλήρωση ωραρίου. Από την διεύθυνση δυτ. Θεσ/νίκης υπήρξε άρνηση για την ικανοποίηση του αιτήματος όσον αφορά την διαδικασία συμπλήρωσης ωραρίου. Επιμένουμε ότι η διαδικασία (χωρίς κενά, δηλώσεις προτίμησης και μόρια) όπως γίνεται είναι αδιαφανής και προσβάλλει τους συναδέλφους που αναγκάζονται να επικοινωνούν με τους διευθυντές «αναζητώντας ώρες».
  • Την μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα που υπάρχουν μαθητές με αναπηρίες, μαθησιακές δυσκολίες με βάση την ουσία του ν. 4186 (δηλαδή 3 λιγότεροι για κάθε μαθητή) και όχι την αυστηρή ερμηνεία του που ακυρώνει το «πνεύμα» του νομοθέτη.
  • Την άμεση πληρωμή των συναδέλφων της πρώην διαθεσιμότητας με βάση την επανακατάταξή τους στα νέα Μ.Κ. ύστερα από την νομοθετική αναγνώριση του χρόνου της διαθεσιμότητας. Η καθυστέρηση των 4 μηνών λόγω τεχνικού κωλύματος  θεωρείται αδικαιολόγητη για μας, αφού άλλωστε το ζήτημα έχει διευθετηθεί σε άλλες διευθύνσεις.
  • Να μη γίνει καμιά μετακίνηση από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ στην περιφέρεια. Υπήρξε δέσμευση να μη γίνουν υποχρεωτικές μετακινήσεις αλλά μόνον «εθελοντικές» που επίσης απορρίψαμε κατηγορηματικά. Κάτι τέτοιο είναι σαφής πρόθεση του υπουργείου όπως διαφάνηκε στην συνάντηση με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Συνάδελφοι πρέπει όλοι να συσπειρωθούμε στο σωματείο μας την ΕΛΜΕ.
Οι παραστάσεις  πρέπει να έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή, να ενημερώνεται η ΕΛΜΕ για κάθε πρόβλημα που εμφανίζεται.
Να πάρουμε μέρος στις Γ.Σ. την επόμενη περίοδο για να δράσουμε συλλογικά, αγωνιστικά κι οργανωμένα  για να ανατρέψουμε τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.
Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ           ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR