Ads 468x60px

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Οργανισμό Αθλίων Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης



Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                        Θεσσαλονίκη, 20– 9- 2016
Πρ. Κορομηλά 51
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                 
http://3elmethess.blogspot.gr/  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ 
Οργανισμό Αθλίων Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης
Στη Θεσσαλονίκη, την πόλη όπου η εξάχρονη  πολιτική που εφάρμοσαν και συνεχίζουν να εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των μνημονίων, ευθυγραμμιζόμενες με τις επιταγές του κεφαλαίου, Ε.Ε και ΔΝΤ δημιούργησε ρεκόρ ανεργίας, στη Θεσσαλονίκη όπου η επιβίωση είναι μια καθημερινή μάχη, έχει προστεθεί και ο βραχνάς της μετακίνησης λόγω ΟΑΣΘ.
Πανάρχαιος στόλος  άθλιων και ακατάλληλων λεωφορείων, αραίωση των δρομολογίων όχι μόνο τη νύχτα που ερημώνει η πόλη αλλά και σε ώρες αιχμής, αναξιοπρεπές στοίβαγμα των επιβατών, πανάκριβα εισιτήρια (το εισιτήριο υπερδιπλασιάσθηκε αυτά τα χρόνια από 0,5 ευρώ το 2009 στα 1,1 τώρα), το αίσχος των ελεγκτών, πρόστιμα, ανυπαρξία άλλων μέσων, το ανέκδοτο πλέον με το Μετρό, «αγώνας δρόμου» το πρωί για τους μαθητές για να φθάσουν στο σχολείο, συνθέτουν την εικόνα των ΜΜΜ στη Θεσσαλονίκη λόγω του σκανδάλου του ΟΑΣΘ.
 Κυβέρνηση και ΟΑΣΘ κάνουν ακόμα πιο δυσβάσταχτη την καθημερινότητα εργαζομένων, ανέργων, μαθητών, φοιτητών και όλου του λαού της πόλης που δεν έχει καμιά άλλη επιλογή μετακίνησης καθώς ο ΟΑΣΘ είναι ιδιωτικό μονοπώλιο επιδοτούμενο από το κράτος με προνομιακές συμβάσεις που ξεκινούν από το 1957!
Επειδή θεωρούμε ότι:
• Η υπηρεσία που παρέχουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι κοινωνικό αγαθό, όπως η υγεία, η παιδεία, η κατοικία, το ρεύμα, το νερό και όχι μηχανισμός για να βγάζουν κέρδη ιδιώτες.
•  Η ελεύθερη πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι δικαίωμα για ανέργους και εργαζόμενους και όχι προνόμιο όσων έχουν να πληρώσουν..
Απαιτούμε:
*Δημόσιο φορέα συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο για φτηνές, γρήγορες, πυκνές, ασφαλείς, οικολογικές  συγκοινωνίες.
*Δωρεάν μετακινήσεις ανέργων,  των μαθητών μας, φοιτητών, ευπαθών κοινωνικών ομάδων! *Μειωμένο (μισό) εισιτήριο για τους εκπαιδευτικούς με την επίδειξη της συνδικαλιστικής τους κάρτας , απαλλαγή από τα διόδια για τις μετακινήσεις τους στα σχολεία . 
*Διαγραφή των προστίμων όλων όσων βεβαιωμένα αδυνατούν να τα αποπληρώσουν. 
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
      ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ           ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR