Ads 468x60px

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Ψήφισμα ενάντια στις διώξεις για τα διόδια



Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                   Θεσσαλονίκη 27/9/ 2016
Πρ. Κορομηλά 51, 3ος όροφος
τκ 54622   τηλ. 6979850143                               
 e-mail:  gelmeth3@gmail.com


Ψήφισμα για τις διώξεις για τα διόδια

 Το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ –Θ καταδικάζει την αυταρχική δίωξη συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον συν. Νίκο Παλάντζα, αντιπρόεδρο της Γ΄ΕΛΜΕ καθώς και στους υπόλοιπους αγωνιστές που δικάζονται στις 14/10/2016 στο Β΄ Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με την κατηγορία ότι στις 29/1/12 επέτρεπαν  την διέλευση στους οδηγούς των αυτοκινήτων από τα διόδια των Μαλγάρων  χωρίς να πληρώσουν το  αντίτιμο.
  
Αν και κατά την περίοδο του « Δεν Πληρώνω» τωρινά κυβερνητικά στελέχη απαιτούσαν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων, σήμερα δυστυχώς, το χαράτσι στα διόδια είναι σε πλήρη ισχύ, (σε κάποιους σταθμούς αυξάνεται) αφού η  Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ διατήρησε όλους τους υπάρχοντες σταθμούς και τους επέκτεινε.

Το Δ.Σ. θεωρεί πρόκληση για το λαό που δοκιμάζεται από την κρίση να καλείται να χρυσοπληρώνει τους δρόμους στους οποίους κυκλοφορεί και μάλιστα διπλά. Καλούνται δηλ. οι εργαζόμενοι να πληρώνουν και για την κατασκευή τους και για τη χρήση τους, που έχει παραχωρηθεί για μακροχρόνια εκμετάλλευση σε επιχειρηματικούς ομίλους.
 
Για τους παραπάνω λόγους απαιτούμε άμεσα :
α) Να σταματήσει η  συγκεκριμένη δίωξη των αγωνιστών του ΠΑΜΕ καθώς και κάθε άλλη ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί με την κατηγορία «των καταλήψεων δρόμων»
β) Να καταργηθεί το αξιόποινο κάθε πράξης που σχετίζεται με τη μη καταβολή τέλους για τη χρήση των οδικών δικτύων.
  
Είναι δικαίωμα όλων πολιτών, όλων των εργαζομένων,  να έχουμε δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους και σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες γι αυτό.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ              ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR