Ads 468x60px

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Αποφάσεις του Δ.Σ. της Γ ΈΛΜΕ -Θ, στις 6 Σεπτ. 2016 (ενημερωτικό 1)



Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                               Θεσσαλονίκη, 7 – 9- 2016
Πρ. Κορομηλά 51
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                 
e-mail: gelmeth3@gmail.com
ενημερωτικό   1

 Αποφάσεις του Δ.Σ. της ΓΈΛΜΕ -Θ

Το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ στην τακτική του συνεδρίαση στις 6/9/2016 συζήτησε τα παρακάτω θέματα  και πήρε σχετικές αποφάσεις:
1.     Εκτίμηση της κατάστασης  που διαμορφώνεται στα σχολεία μετά τα μέτρα του υπουργείου (περικοπές ωρ. Προγράμματος στα Γυμνάσια, περικοπή υπευθύνου εργαστηρίων, αλλαγές στα ΕΠΑΛ, όρια αριθμού μαθητών στα τμήματα, στις Ο.Π. στα ΓΕΛ, εργαστήρια στα ΕΠΑΛ, αναθέσεις, εγκύκλιος για τις υπηρεσιακές μεταβολές κ.λ.π.) καθώς και των παρεμβάσεων –παραστάσεων των ΕΛΜΕ στις διευθύνσεις από 30/8 μέχρι σήμερα.
2.     Πραγματοποίηση ενημερωτικής σύσκεψης με τους συναδέλφους την Τρίτη 13/9 στις 7.30μμ στο 1ο Λύκειο Συκεών για την πλήρη καταγραφή των προβλημάτων λειτουργίας των σχολείων και των συναδέλφων την κατάθεση προτάσεων για τον προγραμματισμό δράσης της ΕΛΜΕ.
3.     Ορισμός Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ την Τετάρτη 28 /9 στις 7μμ στο 1ο Λύκειο Συκεών ενόψει της Συνέλευσης όλων των ΕΛΜΕ στην Αθήνα στις  1 Οκτώβρη με θέμα τις εξελίξεις , τις διεκδικήσεις και τα αγωνιστικά βήματα του κλάδου.
4.     Την διεκδίκηση των αιτημάτων του κλάδου με 3ωρη στάση την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη (μέρα 24ωρης απεργίας των εκπαιδευτικών Π.Ε. ) και συμμετοχή στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την ίδια μέρα.
5.     Διαμαρτυρία για το πρόβλημα των συνταξιοδοτηθέντων συναδέλφων τη φετινή χρονιά λόγω μη ισχύος της σχετικής ειδικής τροπολογίας που θεωρούσε το διάστημα μέχρι 31/8/16 ως συντάξιμο χρόνο.
6.     Αίτημα για την ένταξη των εκπαιδευτικών στην πρόσφατη ρύθμιση αναγνώρισης προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα στους  άλλους δημοσίους υπαλλήλους.
7.     Καταγγελία για την παρέμβαση του δημάρχου Συκεών –Νεάπολης στα σχολεία του Δήμου, με τους αγιασμούς, που το πρόγραμμα τους διαμορφώνεται κατ΄ απαίτησή του(!) μέχρι αργά το απόγευμα της 12ης Σεπτεμβρίου.
8.      Συμμετοχή της ΕΛΜΕ στις διαδηλώσεις της ΔΕΘ.  Κάλεσμα στην συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων, κινήσεων, κινημάτων κατά της εξόρυξης στη Χαλκιδική κ.α  το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη  στις 6 μμ στην Καμάρα. Συμμετοχή του ΔΣ της ΕΛΜΕ στη σύσκεψη που οργανώνεται από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ το Σάββατο το πρωί στη Θεσσαλονίκη.
9.     Παρέμβαση στις διευθύνσεις για την διευθέτηση της πληρωμής των πρώην συναδέλφων σε διαθεσιμότητα σύμφωνα με την επανακατάταξη τους στο Μισθολόγιο.
10.  Για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων στα δημόσια σχολεία με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις: τμήματα υποδοχής εκμάθησης ελληνικής γλώσσας, υγειονομική περίθαλψη, μεταφορά, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού κ.λ.π.
(Για όλα τα  ζητήματα θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση με σχετικές ειδικές ανακοινώσεις)

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς και ευχές για καλή, δημιουργική και αγωνιστική χρονιά

 Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                              ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR