Ads 468x60px

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Κάλεσμα για συμμετοχή στη διαδήλωση της ΔΕΘ, Σάββατο 10 Σεπτ. στις 6μμ στην ΚαμάραΓ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                Θεσσαλονίκη, 7 – 9- 2016
Πρ. Κορομηλά 51
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                 
e-mail: gelmeth3@gmail.com

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μαζικά και μαχητικά μέρος στην διαδήλωση της ΔΕΘ και στην συγκέντρωση στην Καμάρα το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 6μμ.

 Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

  • Φέτος η διαδήλωση στη ΔΕΘ θα γίνει σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή. Τα «προγράμματα της Θεσσαλονίκης» και τα «παράλληλα προγράμματα» έγιναν …ΕΝΦΙΑ, πλειστηριασμοί, συνεχείς περικοπές  μισθών και συντάξεων, κατακρεούργηση ασφαλιστικών κατακτήσεων, απολύσεις, άγρια φορολογία άμεση και έμμεση των χαμηλότερων εισοδημάτων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ανεργία, μετανάστευση, ζωή χωρίς δικαιώματα για τη νέα γενιά, υποβάθμιση της Παιδείας της Υγείας των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων … κι όλα αυτά επειδή "δεν υπάρχει άλλη λύση».
  • Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, δεν εθελοτυφλούμε. Η ολοκληρωτική συνθηκολόγηση και της σημερινής κυβέρνησης  έχει καταστρέψει  το όραμα εκατομμυρίων ανθρώπων, ότι η καθημερινότητα, η ζωή τους θα αλλάξει και αυτή είναι η χειρότερη προσφορά της. Η απάθεια,  η ιδιώτευση, η ατομική λύση, έχουν αντικαταστήσει την ελπίδα, επειδή πολλοί πιστεύουν ότι δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τους «ισχυρούς».
  • Όσο όμως κι αν φαντάζει καταθλιπτική η ήττα και η υποχώρηση, η ιστορία  όχι μόνο μας διδάσκει  ότι υπήρξαν και χειρότερες στιγμές, μα είναι γεμάτη «καπρίτσια» και ανατροπές που έρχονται συνήθως απροειδοποίητα. Η κοινωνική δυσαρέσκεια που υπόγεια διογκώνεται μπορεί στις κατάλληλες συνθήκες να βγει στην επιφάνεια και μέσα από μια μικρή ρωγμή. Πρέπει όλοι να ξανασηκωθούμε, να ξαναγεννήσουμε συλλογικά την Ελπίδα.
  • Να διαδηλώσουμε και να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ σε παλιά και νέα Μνημόνια και στις κυβερνήσεις –παλιές και νέες- που τα εφαρμόζουν.
  • Να αντισταθούμε στην κατεδάφιση και των τελευταίων δικαιωμάτων μας στα νέα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζουν.
  • Να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν: παιδεία, πρόνοια, υγεία, πολιτισμό, αξιοπρεπή, μόνιμη, λιγότερη, δημιουργική εργασία για όλους, μισθό και σύνταξη.
  • Να συμβάλλουμε ώστε να ηττηθούν ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, που μας οδήγησε από ήττα σε ήττα, ο συνδικαλισμός της αθλιότητας της ΓΣΕΕ και του ΕΚΘ που στήριξε τα μνημόνια, πήρε απροκάλυπτα θέση ενάντια στο λαϊκό "όχι"  του περυσινού δημοψηφίσματος αγκαλιά με τους βιομήχανους, που αφόπλισε τους εργαζόμενους μπροστά στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού χωρίς να δώσει έστω μια μάχη, που στηρίζει τη «μαθητεία», το έγκλημα στις Σκουριές, το τέρας που λέγεται ΟΑΣΘ κ.ο.κ.
  • Να προβάλλουμε την ανάγκη ενός μαχητικού, αποφασιστικού οργανωμένου «από τα κάτω» κινήματος αντίστασης, ανατροπής, αμφισβήτησης των «μονόδρομών τους», σε βάρος της ζωής μας.
  • Να ενωθούμε με ότι αναπνέει ακόμα και κινείται σ΄ αυτή τη πόλη και τη χώρα που δεν τη νοιώθουμε πια δική μας. Για να ανοίξουμε και να περπατήσουμε το δρόμο των δικών μας αναγκών αλλά και των σύγχρονων ασύλληπτων δυνατοτήτων της εποχής μας.   Χωρίς μνημόνια, χρέος, ευρώ και ΕΕ, Χωρίς ολιγάρχες, δανειστές και δυνάστες.

Για το σχολείο και τη ζωή που ονειρευόμαστε!


Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                   ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR