Ads 468x60px

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

Ο δήμαρχος Συκεών-Νεάπολης καθορίζει το «πώς» και «πότε» λειτουργούν τα σχολεία;Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                Θεσσαλονίκη      7 – 9- 2016
Πρ. Κορομηλά 51
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                 
e-mail: gelmeth3@gmail.com

Ο δήμαρχος Συκεών-Νεάπολης καθορίζει το «πώς» και «πότε» λειτουργούν τα σχολεία;

    «Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός στο σχολείο σας
θα τελεσθεί την  Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου και ώρα  12: 45, 13: 45, 14:45…
Στην τελετή θα παραστεί ο κ. Δήμαρχος

Το έγγραφο αυτό στάλθηκε στα σχολεία του Δήμου Συκεών –Νεάπολης με το οποίο …ενημερώνονται(!!!) οι διευθυντές και οι καθηγητές τους  και μέσω αυτών οι γονείς και οι μαθητές για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων τους.
Θεωρούμε απαράδεκτη την τακτική του δημάρχου να επιβάλλει στα σχολεία την ώρα του αγιασμού με σκοπό να παραβρίσκεται σε όλα(!) για να εκφωνήσει  βαρύγδουπους λόγους  αυτοθαυμασμού για το έργο του. Αναγκάζονται έτσι μαθητές και γονείς να αποτελούν ακροατήριο της φιέστας του δημάρχου κάτω από τον ήλιο αφού οι …διαδοχικές τελετές συνεχίζονται μέχρι το απόγευμα. Τα σχολεία προσαρμόζουν το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας (διανομή βιβλίων και προγράμματος, κατανομή μαθητών κ.λ.π.) με βάση τις απαιτήσεις του δημάρχου.
Αν ήθελε ο δήμαρχος θα μπορούσε να επισκεφτεί τα σχολεία να ενημερώσει και να ενημερωθεί οποιαδήποτε άλλη μέρα και να συνομιλήσει με την εκπαιδευτική κοινότητα για τα προβλήματα που απασχολούν κάθε σχολείο, την εκπόνηση κοινών δραστηριοτήτων, την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ της Τ.Α. και των εκπαιδευτικών.
 Κάτι τέτοιο ουδέποτε έχει υποπέσει στην αντίληψη μας αφού δεν συνάδει με την αυταρχική συμπεριφορά του, την αντίληψη ότι τα σχολεία είναι «τσιφλίκι» του και την αντιεκπαιδευτική του στάση. Την περυσινή χρονιά είχαν προκαλέσει σάλο οι δηλώσεις του (με μορφή επιστολής στον πρωθυπουργό!) για την ανάγκη συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων και την διεύρυνση του αριθμού μαθητών στα τμήματα. Δηλώσεις που -προς επίρρωση- συνοδεύτηκαν από «στοιχεία» με τους εκπαιδευτικούς που κάνουν …ελάχιστες ώρες μάθημα ῾..πρέπει να σταματήσει αυτή η προκλητική και παράνομη κατάσταση με τους εκπαιδευτικούς στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να εξαντλούν το ωράριό τους με 6 έως το πολύ 15 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα…»
και τμήματα με μικρό αριθμό μαθητών «..πώς μπορούμε να διατηρούμε ακόμη τα τμήματα των 8-10-12-15 μαθητών στη χώρα μας...»!!! Ανέλαβε έτσι πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπεράσπιση των αντιδραστικών αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων που προωθούν Ε.Ε. και ΟΟΣΑ.

Για να υλοποιήσει το εκπαιδευτικό του «όραμα» στην «επικράτειά» του ανέστειλε(!) τη λειτουργία της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας που προβλέπεται από τον νόμο 1566/85, αφού η σύνθεσή της (εκπρόσωποι καθηγητών, δασκάλων, γονέων) δεν ήταν αρεστή στο δήμαρχο και δυσχέραινε την υλοποίηση του.
Καλούμε τους συλλόγους καθηγητών των σχολείων να εκφράσουν με όποιο τρόπο αποφασίσουν, την αντίθεση τους στην απαξιωτική και παρεμβατική στάση του δημάρχου και τον ίδιο να την αναθεωρήσει για το καλό της εκπαίδευσης και των μαθητών μας.

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                             ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                     ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR