Ads 468x60px

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 24 Νοέμβρη- Συλλαλητήριο στις 11.00 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου



Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ          Θεσσαλονίκη 19/11/ 2016
Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                  
 e-mail:  gelmeth3@gmail.com
24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 24 Νοέμβρη
Συλλαλητήριο στις 11.00 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου,
Μπροστά στη 2η αξιολόγηση η κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ και ΣΕΒ δεν έχουν κανένα δισταγμό να υλοποιήσουν κατά γράμμα και ταχύτατα τις «υποχρεώσεις» του 3ου μνημονίου. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η «διαπραγμάτευση» είναι μια απάτη, η «δίκαιη» ανάπτυξη περνάει πάνω από τη σφαγή και των τελευταίων εργατικών δικαιωμάτων και ότι η έξοδος από το 3ο μνημόνιο είναι απλώς η ….είσοδος στο 4ο. Την στιγμή που η εργαζόμενη πλειοψηφία φτωχοποιείται ταχύτατα και χωρίς ελπίδα ανάσχεσης, οι 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες το 2015 διπλασίασαν τα κέρδη τους !!! (ICAP)
Ο οδοστρωτήρας που ετοιμάζουν: «Υποκατώτατος μισθός» !!! των 200 και 300 ευρώ σε ακόμα περισσότερους από τους 500.000 απασχολούμενους που σήμερα έχουν εισόδημα κάτω και από τον κατώτερο μισθό και σε όλους τους νεοεισερχόμενους στην εργασία. Κατάργηση των τριετιών και όλων των μισθολογικών ωριμάνσεων Χορήγηση του επιδόματος ανεργίας στους …. εργοδότες για να προσλαμβάνουν τζάμπα εργατικό δυναμικό. Ομαδικές απολύσεις και “short time work” (δηλ. «δουλειά» έως και μιας ώρας ημερησίως με αντίτιμο ένα «κουπόνι κοινωνικής στήριξης»).
Τα μέτρα αυτά έρχονται και στο δημόσιο: Το ΔΝΤ και η ΕΕ εκτιμούν ότι το δημόσιο έμεινε αλώβητο στην κρίση, σε αντίθεση με τα πλήγματα που υπέστησαν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις!!!    Ετοιμάζονται να φέρουν:

  • Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%! Εφαρμογή του ν. Βερναρδάκη για απολύσεις στο Δημόσιο για όσους αξιολογούνται από 0 – 24 (ν. 4369/2016).
  • Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο με παραπέρα μισθολογική καθήλωση, πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση εφάπαξ, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!
  • Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 300 – 400 ευρώ μισθό!
  • Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών,  δηλαδή νέα μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!
  • Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!
  • Νέο συνδικαλιστικό νόμο για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης που περιορίζει δραστικά το δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική διεκδίκηση ενώ νομιμοποιεί το lock out και την εργοδοτική αντεκδίκηση.

Συμμετέχουμε στην απεργία για να προωθήσουμε τις  διεκδικήσεις του κλάδου που υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο και τα δικαιώματά μας Εκπαιδευτικά αιτήματα

  • Κανείς μαθητής έξω από το σχολείο. Επέκταση της  υποχρεωτικής εκπαίδευσης στα 12 χρόνια και της προσχολικής στα δύο.
  • Διπλασιασμός των δαπανών για την παιδεία στα επίπεδα του 15% του Κ.Π. Στήριξη του σχολείου με  δαπάνες, δομές,  κτηριακές υποδομές, εργαστήρια, γυμναστήρια, αίθουσες καλλιτεχνικών μαθημάτων κ.ά. Στελέχωση του σχολείου με γραμματείς, επιστάτες, φύλακες γιατρούς, ψυχολόγους κλπ
  • 20  μαθητές στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις και 10 στα εργαστήρια. ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ
  • Λειτουργία με ουσιαστικούς  όρους της Ειδικής αγωγής, Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, σχολικών βιβλιοθηκών, τμημάτων υποδοχής γα πρόσφυγες και μετανάστες  σε όλα τα σχολεία, με διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.
  • Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών- Να γίνουν ΤΩΡΑ χιλιάδες Μαζικοί Μόνιμοι ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου! Καμία απόλυση αναπληρωτών!  Διορισμός όλων των αναπληρωτών. Μόνιμη και σταθερή εργασία, Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας. Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.
  • Θέσεις εργασίας για όλους τους συναδέλφους με ουσιαστικές αλλαγές στην τεχνική εκπαίδευση ( ολιγομελή τμήματα, εξοπλισμένα εργαστήρια, αναβαθμισμένα σε περιεχόμενο βιβλία.
  • Να καταργηθούν οι ΣΕΚ (όλων των υπουργείων) και όλες οι ειδικότητες να ενταχθούν μέσα στις δομές της Δημόσιας Τεχνικής –  Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. 
  • Να καταργηθεί η αναχρονιστική μαθητεία από το 4ομεταλυκειακό έτος των ΕΠΑΛ και αντ΄ αυτής να υπάρχουν μαθήματα ειδίκευσης που δεν περιέχονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα της Β΄ και της Γ τάξης της ειδικότητας καθώς και πρακτική άσκηση
  • Να καταργηθούν τα ΙΕΚ και η μεταλυκειακή αρχική κατάρτιση να ενταχθεί στις δομές της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, ως 4ο και 5οετος μεταλυκειακών σπουδών.
  • Ουσιαστική στήριξη με αλλαγές της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης, αξιοποίηση  όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού και των υποδομών της για να ενταχθεί στο ενιαίο 12χρονο σχολείο.

Μισθολογικά Εργασιακά Συνταξιοδοτικά – ασφαλιστικά αιτήματα

  • Όχι σε μισθολόγιο - φτωχολόγιο. Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας. Ανάκληση όλων των μειώσεων των μισθών και αναπλήρωση των μισθών στα επίπεδα του 2009. Διπλασιασμό του μισθού του πρωτοδιόριστου. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.  
  • Καθιέρωση γνήσιων Συλλογικών και Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας εφ’ όλης της ύλης στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
  • Να καταργηθούν όλοι οι σχετικοί νόμοι και όλο το αυταρχικό – αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο της αξιολόγησης.  Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική προαγωγή για όλους τους εργαζομένους. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο.   
  • Ετήσια ,ουσιαστική ,δημοκρατική επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα σε σχολές επιμόρφωσης σε συνεργασία με τα ΑΕΙ.
  • Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα για όλους.
  • Οργανικές θέσεις για όλους. Κριτήρια, μόρια και διαφάνεια σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές. Τα  πάντα στη δημοσιότητα!
  • Όχι στην κινητικότητα που οδηγεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας – απολύσεων και ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  • Θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 χρόνια υπηρεσίας για όλους και χωρίς όριο ηλικίας.  Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια. Σύνταξη ίση με το 80% του ύψους του τελευταίου μισθού. Αυξήσεις στις συντάξιμες αποδοχές με το υπολογισμό τους στο ύψος του σημερινού βασικού. Να σταματήσει η διάλυση της επικουρικής ασφάλισης και της μείωσης του εφάπαξ. Όχι στο νέο σφαγιαστικό ασφαληστικό νόμο που μας κρατάει στη δουλειά μέχρι τα βαθειά γεράματα και περικόπτει θέσεις για τους νέους εκπαιδευτικούς. Να σταματήσει η διάλυση της δημόσιας υγείας. Σύστημα υγείας, ασφάλισης και σύνταξης  αποκλειστικά Δημόσιο.
  • Κατάργηση των μνημονίων, της επιτροπείας, του χρέους, της κυριαρχίας των οικονομικών ελίτ, έξοδο από την φυλακή του ευρώ και της ΕΕ, οικονομική ανάπτυξη σε όφελος του λαού, εθνικοποίηση με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών, των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και κοινωνικής ωφέλειας,  αξιοπρεπείς αμοιβές, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μείωση του χρόνου εργασίας, χτύπημα της ανεργίας και της μετανάστευσης των παιδιών μας.
Να σπάσουμε το κλίμα της απογοήτευσης , ηττοπάθειας,  και μοιρολατρίας που καλλιεργείται και συντηρείται  και από την αδράνεια των συνδικαλιστικών ηγεσιών σε ΟΛΜΕ –ΑΔΕΔΥ –ΓΣΣΕ. Την «εναλλακτική λύση» θα τη δώσουν όπως πάντα οι αγώνες μας.   
Καλούμε τους συναδέλφους, να συμμετάσχουν μαζικά την 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και στο συλλαλητήριο στις 11.00 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου,
 Να απαιτήσουμε από την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να εισηγηθούν την κλιμάκωση των αγώνων με κλαδικά, πανεκπαιδευτικά και πανεργατικά χαρακτηριστικά
Για το Δ.Σ.
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ            ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR